Μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο

Μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο Facebook Twitter
KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC
4

Σε μαζική διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση καλούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 4μ.μ στην Πλατεία Ρηγίλλης 19 συλλογικότητες και οργανώσεις αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους των συλλογικοτήτων, ενώ όπως προγραμματίζεται θα ακολουθήσει πορεία με κατεύθυνση την αμερικανική πρεσβεία και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές υπογράμμισαν ότι η 28η Ιανουαρίου αποτελεί σταθμό στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό κίνημα και έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων αντιφασιστικού χαρακτήρα που είχαν διεξαχθεί για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.


Παράλληλα επισήμαναν ότι «σε συνδυασμό με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πέραμα, καθώς επίσης και με τη διοργάνωση συγκέντρωσης για τα Ίμια από τη Χρυσή Αυγή στις 28 Ιανουαρίου, η συγκεκριμένη κινητοποίηση απαντά και έρχεται σε αντιπαράθεση στην όξυνση της εθνικιστικής ρητορείας.


Καταλήγοντας, οι εκπρόσωποι των οργανώσεων-συλλογικοτήτων καλούν «όλους τους αγωνιστές, αντιφασίστες, ενεργούς πολίτες να δώσουν το παρόν στην διεθνιστική, αντιφασιστική συγκέντρωση για να προβάλλουν την προοπτική αλληλεγγύης των λαών ως απάντηση στο φασιστικό και εθνικιστικό μίσος, με ένα πλατύ διεθνιστικό μέτωπο αλληλεγγύης, με τον κοινό αγώνα των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τους αστικούς ανταγωνισμούς».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δηλαδή αν δεν ανήκεις στο χώρο της αριστεράς ή στον αντιεξουσιαστικό χώρο θεωρείσαι φασίστας? Επίσης, αν όλοι αυτοί οι "αριστεροί" κάτσουν να διαβάσουν λίγο παγκόσμια ιστορία και πολιτική θα εκπλαγούν : οι μεγαλύτεροι φασίστες ηγέτες προέρχονταν από κομμουνιστικά κόμματα!!!Σοκαριστήκατε χρυσά μου?