ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.1.2017 | 22:15

Με ζηλεύει ή ασκεί ψυχολογική βία;

Είμαστε και οι δυο 33.Στην αρχή τις σχέσης μας με ρώτησε κάποια πράγματα, για τα οποία εγώ είπα ψέματα. Π.χ. με πόσους έχω πάει. Αν έχω απατήσει ποτέ.. κλπ. Μου είχε ξεκαθαρίσει πως δεν του αρέσει το ψέμα. και πως αν έλεγα έστω κι ένα θα χωρίζαμε. Ύστερα παραδέχτηκα κάποια ψέματα μου και του έκρυψα την αλήθεια για κάποια άλλα.Φτάσαμε τους 7 μήνες όπου είπα τα πάντα για το παρελθόν μου. Έκλαιγα και τον παρακαλούσα να με συγχωρήσει. Το έκανε(;)!Είμαστε ενάμιση χρόνο μαζί και ανά 10 περίπου μέρες βρίσκει λόγους για να με λέει ψεύτρα, να μου λέει ότι δεν του κάνω , ότι κάποια στιγμή θα τον απατήσω και ότι τότε θα τα διαλύσει όλα! Λέει ότι όταν με κοιτάνε κάποιοι στο δρόμο ή έξω φταίω εγώ γιατί τους έχω κοιτάξει πρώτα εγώ. Κι ύστερα κάνει μια μέρα να μου μιλήσει.Ξέρει το πιν του κινητού μου, το κωδικό του fb. Με παίρνει τηλέφωνο και με βάζει να πάω το ακουστικό στα σκυλιά μας για να καταλάβει αν είμαι όντως σπίτι. Τον αγαπάω και είμαι ερωτευμένη μαζί του. Μα όταν τον πιάνει η ζήλια δεν τον αντέχω. Τα υπομένω όλα γιατί έφταιξα που του είπα ψέματα. Από τότε δεν έχω πει κανένα ψέμα. Κι όταν είναι καλός...είναι ο πιο καλός άνθρωπος του κόσμου. Αλλά δυστυχώς καταλαβαίνω πως ούτε θέλει να με χωρίσει ούτε να με συγχωρήσει.
18
 
 
 
 
σχόλια
Καταρχάς, στην αρχή της γνωριμίας, όλοι αγιοποιημένη εικόνα δείχνουμε, κανείς δεν θα κάτσει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό, γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι με ελλατώματα, παρελθοντικά λάθη που θέλουμε να ξεχάσουμε και τα συναφή. Είναι προφανές ότι είναι τίγκα στα ψυχολογικά από καταστάσεις που έχει βιώσει στο παρελθόν ,αλλά εσύ δεν φταίς σε κάτι. Δεν γνωρίζεις κάποιον και αμέσως έχεις την οικειότητα και την θέληση να μοιραστείς μαζί του όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος σου, από την αντιγραφή στην β' γυμνασίου μέχρι την τελευταία γκάφα στην προηγουμενή σου σχέση. Οι 7 μήνες που είπες είναι πολύ λογικός χρόνος να ανοίγεσαι και αντί να εκτιμήσει ότι τον εμπιστεύτηκες, στρέφει το παρελθόν σου εναντίων σου,ένα παρελθόν που δεν τον αφορά στην ελική γιατί το θέμα είναι πως φέρεσαι σε εκέινον, όχι τι έκανες στην β' γυμνασίου.Τα λάθη μας, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, αλλά η ψυχαναγκαστική υπενθύμιση τους μας κάνει να βλέπουμε μόνο εκείνη την πλευρά του εαυτού μας που ήταν λάθος και να ταυτιστούμε προοδευτικά με αυτή, μέχρι που στο τέλος να καταλήξουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε μόνο αυτή.Και να γίνουμε αυτή. Συγνώμη για την ειλικρίνα, αλλά μέχρι και μια άγνωστη στην lifo στις 4.16 το πρωί μπορεί να δεί ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ.Το ότι σε βοηθάει οικονομικά, κάνετε καλό σέξ ή ότι άλλο, δεν αντισταθμίζει το γεγονός ότι τα έχεις με τον Χίτλερ. Αν δεν φύγεις εγκαίρως, αυτή η σχέση πρόκειται να σου αφήσει πολλά κουσούρια στο μέλλον, να σου κουρελιάσει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, την αυτοεκτίμηση και την ίδια την υποστασή σου.Εδώ δεν πρόκειται για συμβιβασμό, είναι ή ο θάνατος της σχέσης ή η ζωή σου. Όταν θα φύγεις στοιχιματίζω ότι θα ξεκινήσει διάφορα συναισθηματικά εκβιαστηκα τρικ για να σε φέρει πίσω. Άστον να εκδηλωθεί πλήρως και θα δείς με άλλα μάτια, ότι δεν βλέπεις τόσο καιρό. Καλή τύχη (δεν ξέρω αν πρέπει να σου βάλω κάποιο τηλέφωνο κακοποιημένων γυναικών εδώ, δεν θέλω να γίνω κακός προφήτης αλλά φοβάμαι ότι η στιγμή που ο φίλος μας θα ξεκινήσει να "εκφράζει σωματικά" την υποτιθέμενη αγανακτησή του προς εσένα, δεν θα αργήσει)
Θα σταθώ σε δυο σημεία. Πρώτον, αφού αποφάσισε να σε συγχωρήσει στους 7 μήνες που του είπες για το ψέμα και (υποτίθεται) το αφήσατε πίσω σας, δεν εχει δικαίωμα να αναφέρεται, με την παραμικρή αφορμή, στο λάθος που έκανες τόσους μήνες πριν. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν σε εχει συγχωρήσει και δυστυχώς έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η σχέση σας. Δεύτερον, εσύ δεν έχεις καθόλου αξιοπρέπεια που του δίνεις και δίκαιο; Για ένα ψέμα που είπες και μαλιστα σε μια τόσο αδιάκριτη ερώτηση, αξίζεις αυτή τη συμπεριφορά; Πίστεψέ τον όταν λέει ότι είναι αυτός που είναι, δεν πρόκειται να αλλάξει. Τη λύση στο πρόβλημά σου μόνο εσύ μπορείς να τη δώσεις.
Η σχέση που περιγράφεις είναι ανταγωνιστική και καταπιεστική, δεν είναι ανάγκη να συμβαίνουν αυτά καθημερινά για να χρωματίσει την επικοινωνία και τον τρόπο που συνδέεστε. Μια σχέση αγάπης δεν δημιουργεί αισθήματα πίεσης και άγχους!Καταρχήν δεν ήσουν υποχρεωμένη να του αποκαλύψεις όλη την αλήθεια για το παρελθόν σου και ήταν λάθος αν σε πίεσε και δεν πρέπει να νιώθεις υπεύθυνη για όλα για να μην δεις και τα δικά του προβλήματα και ανεπάρκειες. Εάν δεν μπορεί να ξεπεράσει κάποιο γεγονός και να πάει παρακάτω δεν έχει νόημα να συνεχιστεί μια σχέση που γίνεται υποτιμητική για σένα και σε κάνει να νιώθεις συνεχώς υπόλογος και ανάξια πίστης, αυτό είναι μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης.
ας κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου!πρώτον ένα θέμα είναι πόσο ακραία ηταν τα γεγονότα που του αποκάλυψες, δεύτερων το οτι σου είπε οτι το πιο σημαντικό γιαυτον είναι να μην του πεις ψέματα ίσως σημαίνει οτι την έχει πατήσει άσχημα σε κάποια παλιά του σχέση και τρίτων μπορεί όντως να προκαλείς ασυνείδητα τα βλέμματα των άντρων γύρω σου. επίσης το οτι εκλαψες και τον παρακαλεσες δείχνει μια "χειριστικοτητα" απο πλευρά σου που αν όντως είναι κάλος άνθρωπος ίσως των οδήγησε στο να μην σε χωρίσει και γιαυτο τον λόγω σε "τιμωρεί". Γενικά διακρίνω μια κάπως ακραία συμπεριφορά απο μεριά του αλλά οταν κάποιος σου ξεκαθαρίζει πια είναι η κόκκινη γραμμή γιαυτον σε μια σχεση και εσυ την ξεπερνάς και μετά κλαις και παρακαλάς για συχώρεση έχεις κατα βάση εσυ την ευθύνη. Για κάποιον λόγω σου ειπε οτι απεχθάνεται τα ψέματα εσυ δεν σεβαστικες την επιθυμία του και αυτος πλέων δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί. και θέλω να προσθέσω οτι αν αυτος είναι πολύ κάλος στο ρολο του "άντρα" βάση κοινωνικών και βιολογικών στερεοτύπων πιθανότατα να θέλει και κατι αναλογο για την συντροφο του οπότε αν το αποκάλυψες μεγάλο αριθμό πρώην πλέων να μην σε θεωρεί καταληλη και δεν έχει να κάνει με κομπλεξ. Δεν νομίζω οτι μπορεί να συνεχίσει αυτη η σχέση γιατι αυτός ειχε βάλει ως βάση της σχέσεις την εμπιστοσύνη κάτι που εσυ για δικού σου λογούς που ειναι σεβαστοί δεν τήρησες, οπότε η βάση της σχέσεις στο δικο του το μυαλό κατέρρευσαν και δεν μπορει να το διαχειριστεί αλλα ούτε και να σε αφήσει ξέροντας οτι θα σε πληγώσει.
εννοείς ότι εγώ γίνομαι χειριστική με τα κλάματα αυτός με τις απειλές και οι δύο έχουμε παράπονα και θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο και κανείς δεν παίρνει την απόφαση να χωρίσει και γίνεται ένας φαύλος κύκλος;
Είναι παγιδευμένοι σ αυτο τωρα και δεν αλλάζει!!Εδωσες μια άλλη διάσταση,το άτομο αυτο με την οποία αφορμή,θα ειχε αυτή την συμπεριφορά του τιμωρού!!Τωρα ήταν το ψέμα,θα μπορούσε να ήταν και κάτι άλλο!!
Αντί να τον έχεις στείλει με φύλλο πορείας κάθεσαι και ανέχεσαι το κάθε τσογλάνι σαν αυτόν.. με φούντωσες τώρα πραγματικά! Μα είναι δυνατόν μαρή; σήκω φύγε, ο τύπος είναι ανασφαλής, έχει κόμπλεξ άπειρα και απορώ με την πάρτη πώς αντέχεις. Αλλά με ωθείς να σου πω ότι το είδος σου (ναι υπάρχουν κι άλλες σαν εσένα) δεν το λυπάμαι γιατί επιλέγεις να βλέπεις τα μούτρα αυτού του ανθρώπου κάθε βράδυ που κοιμάσαι, όταν σου έχει διαλύσει την ύπαρξη. Με φούντωσες μαρή!!
δε θέλω να σε τρομαξω αλλα και τα 2 στο τίτλο σου ΕΙΝΑΙ το ίδιο..ψυχολογική βια και ζήλεια γτ είτε απ κάπου πληγώθηκε κ οχι αυτο δε τον δικαιολογεί είτε επδ εχει ψυχολογικά με ανασφάλεια. ..αυτο δε θα πρεπει ν σε εντυπωσιάζει κ ν λες τι καλα με ζηλεύει ..ετσι θα έκανε με τη οποιανδήποτε ..και επίσης καμια φορά αυτοί π τα κάνουν αυτα ειναι οι χειρότεροι που επδ οι ίδιοι ΕΙΝΑΙ της φάσης να κερατωνουν δε εμπιστεύονται οτι οι αλλοι ειν σωστοί.εχε το νου σου κ όσο ακόμα τον αγαπας και τον ανέχεσαι κάνε τ κ συ μαρκάρισμα να δει ποσο δε αντέχεται μπα κ σταματήσει
Έχεις φτάσει σε σημείο να χάσεις τον ίδιο σου τον εαυτό για τον συγκεκριμένο άνθρωπο...τον έχεις αγιοποιήσει, ενώ η συμπεριφορά του σε έχει κάνει να μαρτυρήσεις. Ο,ΤΙ και να είχες πράξει στο παρελθόν, από τη στιγμή που είσαι ξεκάθαρη απέναντι του, τον αγαπάς και προσπαθείς - ίσως και υπερβολικά, μα είναι καθαρά προσωπική μου άποψη αυτό, σύμφωνα πάντα με όσα διαβάζω - δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση τέτοια παράνοια. Διότι περί παράνοιας πρόκειται αν έχει επιλέξει να τοποθετεί συνεχώς τις επτά πληγές του Φαραώ επάνω σου και δεν κάνει την παραμικρή αυτοκριτική. Να υποθέσω αν κοπεί κατά λάθος, από την πληγή του αναβλύζει μύρο;
έχεις δικιο σε αυτά που λες. Όμως όταν του περνάνε τα νευρα με αγκαλιάζει και μου λέει ότι τα κάνει αυτά επειδή με αγαπάει πολύ και δεν θέλει να πληγωθεί, θέλει να είναι σίγουρος για το ότι δεν θα τον απατήσω. Κι έτσι δικαιολογεί τον εαυτό του.
Και εγώ σου λέω πως ενδέχεται να μην είναι ποτέ σίγουρος για σένα, παρά τη στάση και την ποιότητά σου ως άτομο. Αντέχεις να είσαι με έναν άνθρωπο που δεν σε εμπιστεύεται πλήρως και πιθανόν να μην το κάνει ποτέ; Είναι η αγκαλιά και το χάδι συγχωροχάρτι για όλα τα υπόλοιπα; Δεν ξέρω...
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να ακούσω αυτά που μου λέτε...Αλλά δεν θέλω να χωρίσω.όταν λέω ότι είναι καλός εννοώ ότι είναι γλυκός, είναι περιποιητικός, συμβάλει στο σπίτι και οικονομικά και σε εργασία,έχει χιούμορ, είναι καλός με τους γονείς μου.Αν πηγαίναμε σε ένα σύμβουλο λέτε να καταλάβει ότι μου κάνει κακό; γιατί νομίζω ότι δεν το καταλαβαίνει. Νομίζει ότι είναι σωστός σε όλα και ότι φταίω εγώ που δεν μπορεί να μου έχει εμπιστοσύνη... Που εν μέρη είναι λογικό να το πιστεύει αυτό.
Μην το κουραζεις το πραγμα...ωραια τα αισθηματα, ωραιος και ο ερωτας κι αυτος ο καλυτερος ανθρωπος του κοσμου...αλλα βρε κοριτσακι γιατι να καθεσαι να μαραζωνεις και να αποκτας ρυτιδες τσαμπα για καποιον που εχει κομπλεξ και κυριως δεν ξερει να προχωρα στη ζωη του? Φαντασου τι θα γινει αργοτερα αν κανετε οικογενεια, ολα αυτα θα συμβαινουν μπροστα σε φιλους συγγενεις ή στα ιδια σας τα παιδια....Το αντεχεις για το υπολοιπο της ζωης σου? Αν ναι, καλη τυχη
Αν δεν τρολάρεις, είσαι άξια της τύχης σου και πολύ καλά σου κάνει αφού ΕΣΥ του το επιτρέπεις. ΥΓ: ξεχειλίζει από καλοσύνη ο κακόμοιρος, αλήθεια, σε τι ακριβώς συνίσταται; είναι μέλος μήπως καμίας ΜΚΟ για την προστασία της κόκκινης αρκούδας ή στο φιλόπτωχο της ενορίας του;

CONFERENCE LEAGUE

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ