H Tροχαία Αττικής έκανε εξόρμηση και συνέλαβε 30 οδηγούς - Εκατοντάδες οι παραβάσεις που εντόπισε μέσα σε λίγες ώρες

H Tροχαία Αττικής έκανε εξόρμηση και συνέλαβε 30 οδηγούς - Εκατοντάδες οι παραβάσεις που εντόπισε μέσα σε λίγες ώρες Facebook Twitter
12

Τριάντα οδηγοί οχημάτων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, στο πλαίσιο ειδικής εξόρμησης της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που πραγματοποιήθηκε, από το βράδυ του Σαββάτου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε οδικούς άξονες που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων και υψηλή παραβατικότητα.


Οι 23 συλλήψεις έγιναν λόγω στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης και οι 7 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.


Συνολικά διενεργήθηκαν 4.516 τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και βεβαιώθηκαν 2.077 παραβάσεις που επισείουν διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 165 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις. Αναλυτικά, οι παραβάσεις ήταν οι εξής:
•Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: 124
•Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 65
•Υπερβολική ταχύτητα: 227
•Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 116
•Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 97
•Χρήση κινητού τηλεφώνου: 117
•Ανασφάλιστα οχήματα: 34
•Επικίνδυνοι ελιγμοί: 3
•Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 1.294


Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 307 πινακίδες κυκλοφορίας, 273 άδειες ικανότητας οδήγησης και 120 άδειες κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν 56 οχήματα και μεταφέρθηκαν με γερανό 29 εξ αυτών.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Αν το έκανε και κάθε μέρα -όπως πρέπει- δε θα βλέπαμε μηχανάκια και αυτοκίνητα να οδηγούν αντίθετα σε μονόδρομους, ή να βγαίνουν σιγά-σιγά στην άκρη και να στρίβουν παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες, ή να οδηγούν σε ΛΕΑ και να στρίβουν δεξιά σε λωρίδες επιταχύνσεως για προσπεράσεις.Άντε μήπως γίνουμε χώρα επιτέλους.
1. Βγάζεις όλη την αστυνομία στους δρόμους με μη εμφανή οχήματα (ιχ).2. Γράφουν με μεγάλα ποσά όλους τους εξυπνάκηδες που οδηγούν μεθυσμένοι, πάραβιάζουν κόκκινο και στοπ, κάνουν ελιγμούς, κόντρες κτλ.3. Αποκτάς ασφαλείς δρόμους.4. Σε 10 μέρες έχεις ξεχρεώσει σαν χώρα.
Εαν η τροχαία έκανε την δουλειά της και εφαρμοζόταν και ο αντικαπνιστικός νόμος θα είχαμε ξεπληρώσει το χρέος και θα είχαμε και λιγότερους θανάτους. Win Win
Με δεδομένο οτι ο Ελληνας δεν κάνει ούτε οτι πρέπει για την δική του ασφάλεια (κράνος, ζώνες, ποτό), πόσο μαλλον στα υπόλοιπα (οαράβαση κόκκινου, κλπ) η Τροχαία δεν πρέπει να κάνει εξορμήσεις για ελέγχους οποτε το θυμάται ή οποτε αδείαζει το τσμείο, αλλά να κάνει αισθητή την παρούσια της σε καθημερινή βάση.