ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.2.2017 | 15:46

θλιβερή πρωτιά

Με αφορμή αρκετές εξομολογήσεις εφήβων που είναι κάπως έτσι: «είμαι 17 ετών και είμαι ακόμα παρθένος/α. Είναι φυσιολογικό;» θέλω να παραθέσω κάποια στατιστικά στοιχεία:«Αμβλώσεις στην Ελλάδα: μια θλιβερή πρωτιά. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Eurostat, το 22% των Ελληνίδων δηλώνει πως έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι μόλις εφηβικής ηλικίας. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις εκτρώσεις, καθώς πριν από 10 χρόνια ο αριθμός τους έφτανε τις 200.000 σε πληθυσμό 11 εκατομμυρίων περίπου. Υπολογίζεται, μάλιστα, και «παγκόσμιο ρεκόρ», με 140 διακοπές κύησης ανά 1.000 Ελληνίδες, ενώ πλέον ο αριθμός τους φτάνει τις 300.000 ετησίως.»Μικρές κοπέλες μπαίνουν σ’αυτή τη διαδικασία της έκτρωσης με όποιο σωματικό και ψυχικό κόστος από τη στιγμή που δεν διαπαιδαγωγούμε σωστά τα παιδιά και δεν τα μαθαίνουμε να σέβονται πρώτα τον ίδιο τους τον εαυτό και το σώμα τους. Δεν λέω να γίνουμε αναχρονιστικοί, αλλά και αυτή η ισοπέδωση των αξιών, που έχει κάνει τα παιδιά μας να θεωρούν μαγκιά και μόδα την απελευθέρωση των πάντων, δεν οδηγεί σε καλό δρόμο. Και δεν φταίει για όλα η οικονομική κρίση. Αυτό γινόταν και πολύ πιο πριν.
2
 
 
 
 
σχόλια
Και όλα αυτά γιατί κυρίως δεν υπάρχει σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση, ούτε απο τους γονείς ούτε απο το σχολείο.Είναι τραγικό όταν 14-15 χρονα κάνουν σεξ χωρίς καν να ξέρουν πως μένει κανείς έγκυος.Μη μιλήσω για τα ΣΜΝ.Με λίγα λόγια έχουν άγνοια κινδύνου και συνεπειών!!!Μήπως είναι καιρός επιτέλους να μιλήσουμε ανοιχτά και όχι να κρυβόμαστε πισω απο το δάκτυλο μας?

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ