Ο Ρατσισμός στα μεγαλεία του

Ο Ρατσισμός στα μεγαλεία του Facebook Twitter
6

Ακολουθεί ένα αληθινό συμβάν που με συγκλόνισε!
Εχθές το μεσημεράκι, όντας φοιτητής στην Θεσσαλονίκη, πλύθηκα, ντύθηκα και πήγα να πάρω το αστικό να κατεβώ στο κέντρο. Όπως πάντα με τα hands free και μουσική στο τέρμα. Κι εκεί που προχωράει το αστικό ακούω κάτι φωνές, βγάζω τα ακουστικά και ακούω έναν μαλάκα να βρίζει μία γυναίκα. Σηκώνομαι στις μύτες για να δω τι γινόταν στην πίσω πόρτα καθώς άκουγα εκφράσεις του τύπου «ήρθατε εδώ και μας κατσικωθήκατε», «κατέβα κάτω τώρα μωρή» ή «άντε στο διάλο μαύρη» (ντρέπομαι και μόνο που το γράφω το «μαύρη»!) και βλέπω μια γλυκιά μελαμψή κυρία, εμφανώς ντροπιασμένη και βουρκωμένη. Ο αγριάνθρωπος αυτός φώναζε «σταματήστε το λεωφορείο να την κατεβάσω! σταματήστε το λεωφορείο να την κατεβάσω!». Σταματάει κι ο οδηγός να πάει να δει τι γίνεται και με το που πάει η κυρία κατεβαίνει και προσπαθεί να υποστηρίξει τον εαυτό της. Φωνάξαμε 2-3 «τι μαλάκας είσαι εσύ;» και «σκάσε παλιορατσιστή» ή «κουμάντο σπίτι σου» αλλά πιο πολύ ένα παλικάρι που μάλωνε κανονικά εξ αποστάσεως με αυτόν τον αγροίκο. Μηδενική ντροπή δεν ένιωσε, ήθελε να βγει κι από πάνω και έλεγε μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη στάση «κατέβα κάτω ρε να δούμε πόσο μάγκας είσαι» και άλλα τέτοια όμορφα λόγια και το αποκορύφωμα ήταν το ότι κατέβηκε και ήρθε να το κατεβάσει το παιδί με το ζόρι να το δείρει και προφανώς δεν τα κατάφερε (πάλι καλά)! Τέλος πάντων, να μην τα πολυλογώ ένιωσα πολύ μεγάλη ντροπή, τεράστια θλίψη για την κοινωνία μας και γενικά θέλω όποιος είναι έστω και λίγο ευαισθητοποιημένος ως προς τους αλλοδαπούς που δεν ενοχλούν κανέναν και δέχονται τέτοιες επιθέσεις, όχι απλά να παίρνει το μέρος τους, αλλά να φτύνει και αυτούς τους πεταμένους στα μούτρα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν αντιλέγω ότι υπάρχει φοβερός ρατσισμος στην ελληνική κοινωνία αλλά ή το αρθράκι μπάζει (κοινως μουφα) ή δεν ξέρεις να περιγράφεις.. "Σταματάει κι ο οδηγός να πάει να δει τι γίνεται και με το που πάει η κυρία κατεβαίνει και προσπαθεί να υποστηρίξει τον εαυτό της. Φωνάξαμε 2-3 «τι μαλάκας είσαι εσύ;» και «σκάσε παλιορατσιστή» ή «κουμάντο σπίτι σου» αλλά πιο πολύ ένα παλικάρι που μάλωνε κανονικά εξ αποστάσεως με αυτόν τον αγροίκο. Μηδενική ντροπή δεν ένιωσε, ήθελε να βγει κι από πάνω και έλεγε μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη στάση «κατέβα κάτω ρε να δούμε πόσο μάγκας είσαι» και άλλα τέτοια όμορφα λόγια και το αποκορύφωμα ήταν το ότι κατέβηκε και ήρθε να το κατεβάσει το παιδί με το ζόρι να το δείρει και προφανώς δεν τα κατάφερε (πάλι καλά)! Τέλος πάντων, να μην τα πολυλογώ ένιωσα πολύ μεγάλη ντροπή, τεράστια θλίψη για την κοινωνία μας και γενικά θέλω όποιος είναι έστω και λίγο" ¨Οποιος βγάζει νόημα να μου εξηγήσει κι εμένα
δηλαδή οποιος δεν ξέρει "να περιγραφει" η να γραφει σαν φιλόλογος η δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζει κάτι που του έτυχε και τον θλίβει? Έλεος πια με τους δήθεν-professor's!
Συγνώμη, τώρα αυτό ρατσισμός είναι; Δηλαδή ένας εντελώς διαταραγμένος παρανοϊκός όπως ο συγκεκριμένος θα φερόταν καλύτερα σε μια Ελληνίδα; Έλεος πια με την καραμέλα του ρατσισμού. Δεν υπάρχουν παλιάνθρωποι, σκάρτοι, κρετίνοι, βλαμμένοι,παλιοχαρακτήρες, θρασίμια, άξεστοι, κάφροι, τραμπούκοι, μισογύνιδες, ανισόρροποι, τα μύρια όσα; Πρέπει όλα ν' αποδίδονται στο ρατσισμό; Εδώ η περίπτωση που περιγράφεις είναι κλινική! Στα καλά καθούμενα να τα βάλει με κάποια άγνωστη απλώς και μόνο επειδή ήταν άλλου χρώματος; Έπρεπε να καλέσετε το Δρομοκαϊτειο Θεσ/νικης.. Εκτός πια κι αν η γυναίκα τον έκλεψε και δεν του έδινε τα λεφτά του πίσω. Οπότε και πάλι δεν πρόκειται για ρατσισμό. Κοντεύουν πια να καταργηθούν δεκάδες έννοιες μ' αυτό το βιολί, φασισμός, ρατσισμός, αντίφα, μετανάστες, χρυσή αυγή, τα ίδια και τα ίδια, λεξιλόγιο 100 λέξεων και αν.
1ον: "Έλληνας" (ή μάλλον, ελληνάρας, για να ακριβολογούμε) επιτίθεται σωματικά και φραστικά (τύπου "έξω από δω μαύρη") σε μελαμψή γυναίκα στο λεωφορείο και εσύ αμφισβητείς ότι αυτό στοιχειοθετεί ρατσιστική συμπεριφορά.2ον: Λες ότι ήταν εντελώς διαταραγμένος (θα συμφωνήσω μαζί σου εδώ, οι περισσότεροι ρατσιστές είναι κλινικές περιπτώσεις) αλλά φαίνεσαι σίγουρη ότι τα ίδια θα έκανε και σε μια ελληνίδα. Δεν το έκανε όμως σε καμμία από τις ελληνίδες που βρισκόταν στο λεωφορείο. Επέλεξε την ξένη να το κάνει.3ον: Προσπαθείς να βρεις στοιχεία ότι "δεν πρόκειται για ρατσισμό", προβάλλοντας ως επιχειρήματα υποθέσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά ("τον έκλεψε και δεν του έδινε τα λεφτά του πίσω" (!))4ον: Δεν έχει πεθάνει καμμία έννοια, απλά ο φασισμός, η ρατσιστική βία, η ξενοφοβία και το μίσος προς το διαφορετικό είναι αυτές που, λόγω τέτοιων γεγονότων, βρίσκονται δυστυχώς στο προσκήνιο.Και για να τελειώνουμε, η συγκεκριμένη επίθεση ήταν ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ και μόνο! Όλα τα υπόλοιπα είναι προσπάθεια ωραιοποίησης ή συγκάλυψης.Αυτά.