ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.2.2017 | 04:01

ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ.

Ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που σε αγγίζουν χωρίς λόγο. Τι εννοώ; Ανθρωποι που είναι απλά γνωστοί ή γείτονες ξέρω γω. Ακούστε το περιστατικό που είχα σήμερα. Εγώ χθες έκανα ένα μικρό χειρουργείο στο χέρι και γύρισα αυθημερόν σπίτι. Το βράδυ λοιπόν συναντάω τη γειτόνισσα στην εξωπορτα της πολυκατοικίας που μένουμε, και με αρπάζει απ' το χέρι (δε φαινόταν ότι είχα γάζες γιατί φόραγα ένα φαρδύ μακρυμάνικο) και μου λέει: εεεπ τι κάνεις κοπελάρα μου; (να σημειωθεί ότι είμαι 35 χρονών μουλάρα) και με έπιασε στο σημείο ακριβώς που είχα τα ράμματα και κόντεψα να βελάξω απ' τον πόνο ρε παιδιά... Τραβάω το χέρι μου λοιπόν, της λέω ένα ξερό "καλά" και φεύγω. Δεν ήθελα να αρχίσω τα βρισίδια (αν και θα είχα κάθε δικαίωμα) γιατί ήμουν κάπως ταλαιπωρημένη από το χειρουργείο και δεν είχα δυνάμεις για φασαρία... Ούτε βέβαια ήθελα να της πω ότι μη με πιάνεις εκεί κυρά μου γιατί χειρουργήθηκα, η υγεία μου δεν αφορά κανέναν και δε θέλω να ξέρει ο κάθε άσχετος που θα σε πιάσει στις ερωτήσεις και τα τυπικά όταν του πεις ότι έπαθες το τάδε. Ήμαρτον πια με αυτούς που σε πιάνουν χωρίς λόγο και χωρίς δικαίωμα!!!
7
 
 
 
 
σχόλια
Το άγγιγμα για μένα είναι ένδειξη αγάπης,στοργής,τρυφερότητας,οικειοτητας,ενδιαφέροντος.Αν αισθάνομαι κάτι απ τα πιο πάνω αγγίζω πάντα τον συνομιλητή μου. Δεν θεωρώ ότι παρεκτρεπομαι,ούτε κάποιος μου το έχει δείξει.Αντίθετα το να τραβηχτεί κάποιος απότομα πίσω επειδή τον άγγιξα το θεωρώ αγένεια.Υπάρχει και άλλος τρόπος να δείξεις ότι δεν θες να σε αγγίζουν.Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση η κυρία, το χέρι σου άγγιξε,αν σ άγγιζε αλλού οκ τότε μαζί σου και εγώ,αλλά βρε παιδιά Πόσο ωραίο να αισθάνεται κάποιος όμορφα και άνετα μαζί σου και να θέλει να σε αγγίξει;και εννοείται δεν μιλάω πονηρά.
Ναι είναι ωραίο συμφωνώ.Μόνο όταν το έχεις επιτρέψει στον άλλον.Μερικοί δεν έχουν αυτήν την συναίσθηση. Μπαίνει η γιαγιά μου στο νοσοκομείο και έρχεται η κλωσσα από δίπλα , επισκέπτης στον ασθενη ήταν αυτή και τη χαϊδεύει στο μπράτσο ...Την είχαμε γνωρίσει κυριολεκτικά πριν 2 λεπτά...Και που ξέρω εγώ που είχε βάλει Αυτή τα χέρια της??????Αν γυρναγα το χρόνο πίσω ,θα τη σαπιζα στο ξύλο....Εκεί αν δηλαδή αν η γιαγιά μου τραβιοτανε , γιατι ήταν σε ημικωματωδη κατάσταση ,θα ήταν αγένεια? ????
Οι άνθρωποι που σε αγγίζουν είναι διότι σε συμπαθούν πολύ και το κάνουν ασυναίσθητα ή θέλουν να δείξουν την συμπάθεια τους. Αν η κυρία ήξερε ότι θα πονέσεις δεν θα το έκανε και θα αισθανόταν πολύ άσχημα που σε πόνεσε. Δεν χρειάζεται να πεις τα προσωπικά σου, πες αθώο ψέμα ότι χτύπησες σε αυτό το σημείο και πονάει και άλλαξε την συζήτηση ευγενικά. Η κυρία μπορεί να απορεί γιατί φέρθηκες τόσο απότομα στο ενδιαφέρον και αγάπη που σου έδειξε.Αν δεν θέλεις να σε συμπαθούν τόσο πολύ γίνε πιο κρύα σταδιακά για να μην το πάρουν προσωπικά. Όποτε τους συναντάς να είσαι σαν πάντα να τρέχεις και να μην προλαβαίνεις.
Συγγνώμη αλλά κανένας δεν έχει λόγο να σε αγγίξει αν δεν του έχεις δώσει δικαίωμα. ..Στην ψυχολογία νομίζω υπάρχουν κάποια όρια στο ποση απόσταση κρατάς ανάλογα με τη σχέση και την οικειότητα π.χ :γονείς και συντρόφους στα 10 εκατοστά , φίλους στα 20 εκατοστά. ...Τυχαίοι οι αριθμοί γιατί δεν τους θυμάμαι και ακριβώς αλλά ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ...