Μουσουλμάνα ξεμπροστιάζει νταή και το θέμα ευαισθητοποιεί το ίντερνετ

Μουσουλμάνα ξεμπροστιάζει νταή και το θέμα ευαισθητοποιεί το ίντερνετ Facebook Twitter
2



Η Asma Elhuni βρισκόταν σε ένα καφέ στην Ατλάντα όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιος την έβγαζε φωτογραφίες. Τον ρώτησε λοιπόν γιατί την φωτογραφίζει χωρίς να πάρει απάντηση, αλλά ένα ειρωνικό χαμόγελο. Τότε, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ψυχραιμία, έβγαλε το κινητό της και άρχισε να τον τραβάει βίντεο και να συνεχίζει να ρωτά γιατί την φωτογραφίζει. Ο Ρομπ δεν της δίνει ουσιαστικά καμία εξήγηση αλλά την ρωτά αν την προσβάλλει το ότι την φωτογραφίζει και γιατί είναι τόσο "στην τσίτα". Στην συνέχεια μάλιστα την αποκαλεί σκύλα και αν διαθέτει πράσινη κάρτα, προφανώς επειδή το κεφάλι της φοράει μαντήλα λόγω του θρησκεύματος της. Στο τέλος μεσολαβεί ένας φίλος του που τον παίρνει και φεύγουν από το καφέ. 

Η Asma στη συνέχεια δημοσίευσε το βίντεο στην σελίδα της στο Facebook καλώντας τον κόσμο να αντεπιτεθεί στις ενοχλήσεις τέτοιου είδους χρησιμοποιώντας κάμερες των κινητών.  
 

Η ανταπόκριση του κόσμου με ενθαρρυντικά μηνύματα ήταν μαζική και κάποιοι φρόντισαν να ταυτοποιήσουν τον Ρομπ και να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία του:

Μουσουλμάνα ξεμπροστιάζει νταή και το θέμα ευαισθητοποιεί το ίντερνετ Facebook Twitter
Μουσουλμάνα ξεμπροστιάζει νταή και το θέμα ευαισθητοποιεί το ίντερνετ Facebook Twitter
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μάλλον είναι θέμα της εκάστοτε γυναίκας και του χαρακτήρα της, και οχι των γεωγραφικων συντεταγμενων του μέρους όπου κατοικοεδρευει, μιας και η συγκεκριμένη αφήνει να εννοηθεί ότι είναι Αμερικανίδα, και το όλο σκηνικό λαμβάνει χώρα στην Ατλαντα, Τζορτζια των ΗΠΑ. Η Αγγλίδα Μουσοτλμανα σε μια αντίστοιχη φάση πιστεύω θα λειτουργούσε λιγότερο δυναμικα- θεωρώ πως στην Ευρώπη οι διαφορετικές κουλτούρες εναρμονιζονται ή ενσωματωνονται πιο δύσκολα και αργά, ενώ στην Αμερική ο φιλελευθερισμος και η πολυπολιτισμικοτητα που (φαινομενικά δειχνουν να) επικρατούν "ωθουν"τις κουλτούρες αυτες να προσαρμοστουν πιο συντομα κ πιο ομαλα. Με λίγα λόγια θεωρώ η συγκεκριμένη Μουσουλμανα μεγάλωσε μαθαινωντας να εχει αυτοεκτιμηση κ ξεκάθαρες,προοδευτικες αποψεις πάνω στο τι σημαίνει να είσαι γυναίκα Μουσουλμανα και δυτική ταυτόχρονα. Στην Ευρώπη οι παραδόσεις φαινεται πως αντιστέκονται περισσοτερο. Σορυ για το μακροσυρτο παραλήρημα -και ελπίζω να βγάζουν νόημα τα παραπανω!?