«Προμελετημένη» ήταν η δολοφονία της συντρόφου του Πιστόριους

5

Σήμερα Τρίτη, οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν στη διάρκεια της δικαστικής ακρόασης, ότι ο Νοτιοαφρικανός, Όσκαρ Πιστόριους, κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, της συντρόφου του Reeva Steenkamp, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι του, στη Πρετόρια.


Σύμφωνα με το πόρισμα των αστυνομικών αρχών, ο αθλητής πυροβόλησε τέσσερις φορές τη κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου, το οποίο είχε και διαστάσεις 16 μ². Η εισαγγελία ανέφερε ότι κάποιος λόγος υπήρχε που η σύντροφος του Πιστόριους είχε κλειδώσει την πόρτα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να ενοχοποιήσουν τον παραολυμπιονίκη.

Στην αντιπέρα όχθη, η υπεράσπιση τονίζει ότι οι ισχυρισμοί των αρχών δεν ευσταθούν καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιο καυγά μεταξύ του ζευγαριού πριν από το θανάσιμο τραυματισμό του μοντέλου.

Η τροπή της υπόθεσης θα εξαρτηθεί από τις καταθέσεις των μαρτύρων, ενώ σε περίπτωση που ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ θα μπορεί να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης ύστερα από 25 χρόνια.

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί στη Νότια Αφρική από το 1995.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το αστείο είναι ότι αυτός ακύρωσε τις επόμενες εμφανίσεις του,που είναι τώρα το ολυμπιακό πνεύμα να τον αποβάλει δια παντώς..όπως έκανε το καλοκαίρι για ένα ανέκδοτο!
το θέμα της έμφυλης βίας αφορά όλες τις κατηγορίες ανδρών: φτωχοί, πλούσιοι, μορφωμένοι, αμόρφωτοι κλπ. Βλέποντάς το σαν αποτέλεσμα της αναπηρίας του, κλείνουμε τα μάτια στο γενικότερο πρόβλημα. Η έμφυλη βία υπάρχει και στην Ελλάδα. Είναι κάτι που μας αφορά.
Ένας άνθρωπος μεγαλείο πόσο "σακατεμένος" ήταν εν τέλει ψυχικά. Δεν αρκεί μόνο η φιλοδοξία και η θέληση. Κάποιοι χρειάζονται βοήθεια αλλά τα σκοτεινά σημεία της ψυχής παραβλέπονται.
μμμ, γιατί πρέπει να έχει σχέση με την αναπηρία του; Μήπως οι ( κάποιοι) αρτιμελείς δεν ασκούν βία στις συντρόφους τους; Διάβασε το παρακάτω ποστ από το "φύλο συκής" : http://www.fylosykis.gr/2013/02/%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%ae%cf%81%cf%89%ce%b5%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd/
Το να αισθάνεται οτι μειονεκτεί κάποιος δεν έχει απαραίτητα σχέση με την αναπηρία του αλλά δεν είναι είναι και άσχετο. Θεωρώ επιβεβλημένος στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες η οργανωμένη κοινωνία να προσφέρει πέρα από οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη και ψυχολογική. (Εδώ φαλάκρα έχω και νιώθω οτι μειονεκτώ απεναντι στους θύσανους βοστρύχων των ομοφύλων μου.)Μήπως άλλωστε οι ατιμελείς που ασκούν βία στις συντρόφους τους δεν είναι ψυχικά ανάπηροι?