ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.3.2017 | 04:14

τα δικα μου νεα απο εξω μερος 1ο

Ζηλεψα απο καποια π μενει Τουρκια και ειπα να γραψω κ γω περιστατικα π μενω Γαλλια και κανω το μαστερ μου εδω. Τη προηγουμενη εβδομαδα με καλεσε ο υπευθυνος του μαστερ μ μαζι με μια καθηγητρια στο γραφειο του. Εγω πηγα με εναν πανικο γτ ηξερα τι θα ακολουθησει. στο προηγουμενο εξαμηνο απετυχα σχεδον σε ολα τα μαθηματα γτ εχω θεμα με την γλωσσα και με τν προσαρμογη γενικα τα οποια τωρα σιγα σιγα ξεπερνω.Μ λεει ο υπευθυνος με ειρωνικο χαμογελο βγαζοντας το χαρτι με τους βαθμους μ: αποτυχατε εδω γιατι? αποτυχατε εκει γτ? γτ δεν περνατε τα μαθηματα?Θα πρπε να σκεφτειτε να παρατησετε το μαστερ να κανετε κατι αλλο γιατι ειστε αδυναμη. Τεσπα εγω να ειμαι ετοιμη να κλαψω να με κοιτανε κ οι δυο με υφος αρπαχτικου που θελει να φαει τη τρομαγμενη γαζελα. Απαντησα με οση δυναμη μπορουσα: Εεε ημουν αρρωστη(οντως περασα 2 μηνες στο κρεβατι γιατι το κλιμα εδω ειναι σκατα κ κρυολογω) Μαααλιστα μ λεει. Γυρναει στην αλλη καθηγητρια και τη ρωταει εσεις τι γνωμη εχετε? και παιδια να αρχισει ενα παραληρημα και να φωναζει οτι τα γαλλικα μ ειναι χαμηλου επιπεδου, οτι δεν τα παω καλα, οτι δεν προσπαθω, οτι μια φορα π την ρωτησα για βιβλιογραφια δεν θα πρεπε γτ ειμαι μαστερ κ πρπ να βρισκω λυσεις μονη μου. ( εγω φυσικα ετοιμη να κλαψω αλλα απαντουσα ουι και ουι). Σεε καποια φαση αρχιζει να ωριεται κ να τσιριζει:"ΟΛΟ ΟΥΙ ΟΥΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΜΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΜΕ??'ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?? ΠΑΡΑΤΑ ΤΑ"Και μου το επανελαβε αλλες 6 φορες μεχρι που της ειπα φτανει το πιασα......Πηγα σπιτι και εκλαιγα για 1 βδομαδαΥ.Γ. Νοιωθω πιο αχρηστη απο ποτε.Ελλαδα δεν θελω να γυρισω θελω πολυ να τα καταφερω αλλα μετα σκεφτομαι τι νοημα εχει αφου ηδη θελουν να με διωξουν....Θα χει και δευτερο μερος αλλα να ξερετε θα ναι ολα αρνητικα. αυτα:)
9
 
 
 
 
σχόλια
Εδω στο ελαντα η ανοχη σε ανικανους η αδιαφορους φοιτητες ειναι τρομακτικη. Οι αιωνιοι ειναι τοπικο φαινομενο δεν παιζει πολυ εξω. Αυτο για να καταλαβεις πως εξω δεν υπαρχει αυτη η ανοχη, οποτε ο πολεμος που σου κανουν δεν ειναι τοσο προσωπικος οσο φαινεται. Επισης στη γαλλια η γλωσσα ειναι θεμα, μπορει να εισαι καλη κατα τα αλλα, αλλα εαν δεν φτασεις σε καλο επιπεδο στη γλωσσα ειναι σα να κουβαλας μαζι σου μια αναπηρια. Εαν θελεις οντως να παραμεινεις πρεπει να εξασκηθεις στα γαλλικα (οχι τα φιλια, πονηρουτσικο). Εαν βελτιωθεις θα νιωσεις κι εσυ καλυτερα και θα το δουν και αυτοι. Θα πιστεψεις και στον εαυτο σου που ειναι σημαντικο. Ισως ειναι λιγο υπερβολικοι, αλλα αν το επιασες με την 6η αυτο που ειπαν, μαλλον υπαρχει και ενα μηνυμα εδω ;Ρ bonne chance!
Je t aime!!Μη στεναχωριεσαι!!Δεν έπρεπε να σου φωνάξουν,αλλά αφού το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό πάλι θα έκλαιγες!!Θεωρώ ότι προσπαθείς αλλιώς δε θα το έπαιρνες τόσο κατάκαρδα!!
Καλημέρα! Τα έγραψα αυτά για να υπογραμμίσω το πόσο διαφορετική αντιμετώπιση και γενικά νοοτροπία υπάρχει έξω σε σχέση με εδώ. Δεν έχω βρεθεί στη συγκεκριμένη κατάσταση αλλά έχω πέσει σε ρατσιστή καθηγητή στο εξωτερικό. Τι κατάλαβα; Πρέπει να είσαι σωστός αλλά πρέπει και να τους την λες. Πρέπει να κερδίσεις το έδαφός σου σε πολλές -έστω αυτονόητες- περιπτώσεις. Δεν εννοώ να τους βρίσεις, αλλά να υπερασπίζεσαι τη θέση σου (με λογική κι επιχειρήματα) και όταν υπερβάλουν ή παραφέρονται να τους απαντάς. Δεν είναι εύκολο ειδικά εάν είναι η πρώτη φορά που το ζεις.Όσο για την ιθαγένεια, οι περισσότεροι Έλληνες μιλάνε αγγλικά very best και τα καταφέρνουν μια χαρά έξω. Τα γαλλικά έχουν πιο μικρό κοινό και ο βαθμός εξοικείωσης είναι σαφώς χαμηλότερος (δεν τα ακούς πουθενά). Θέλει λίγη δουλίτσα παραπάνω, είναι λογικό. Προφανώς πληροίς τις προϋποθέσεις και έχεις τις ικανότητες (ή τα λεφτά :Ρ) εάν πίστευαν το αντίθετο δεν θα σε έπαιρναν. Αλλά οι προσδοκίες δεν είναι να μείνεις σε αυτά που ξέρεις αλλά να μάθεις τη γλώσσα φαρσί σε κάποια φάση.
ευχαριστω για την επεξηγηση γιατι μου φανηκες λιγο κακος στην αρχη χαχα! σιγουρα το παλευω με την γλωσσα και εχω κανει βελτιωσεις. Εχεις δικιο πρεπει να με υπερασπιζομαι αλλα φοβαμαι μηπως με χαντακωσουν ακομα περισσοτερο στις βαθμολογιες γιαυτο κιολας δεν μιλαω. Απλα δεν γινεται να απαιτουν απο μενα να τα μιλαω τελεια απο τη στιγμη που ειμαι 6 μηνες εδω περιπου και ηξεραν τι επιπεδο ημουν. Μου φανηκαν αρκετα σκληροι και λιγο ανουσιο να βγαλει ο αλλος το χαρτι με τους βαθμους μου και να μου ζηταει να λογοδοτησω για το καθε μαθημα. Ειλικρινα βρεθηκα σε πολυ δυσκολη θεση
Τι εννοείς σου φάνηκα λίγο κακός; χαχα μια χαρά κατάλαβες, μη με απογοητεύεις τώρα! ;ΡΌπως είπαμε λοιπόν είναι ανάλογα με τη χώρα αλλά ο συνδυασμός τουμπεκί και γλύψιμο που εδώ ήταν/είναι ταμάμ, έξω έχει αντίθετα αποτελέσματα. Κράτα γερά! Περιμένουμε εξελίξεις!