Το Ανώνυμο Ημερολόγιο του Σεξ

Το Ανώνυμο Ημερολόγιο του Σεξ Facebook Twitter
8
Το Ανώνυμο Ημερολόγιο του Σεξ Facebook Twitter

Μια ενδιαφέρουσα έκδοση είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και υπόσχεται να ξυπνήσει, να προκαλέσει, να μπερδέψει αλλά και να εκπλήξει τους αναγνώστες της. Το *Anonymous Sex Journal* είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: μια συλλογή από σαρκικές ομολογίες που υποβάλλονται από αγνώστους. Η σύλληψη της ιδέας και η πραγματοποίησή της ανήκει στον Alex Tieghi-Walker, και η ερώτηση που θέτει το περιοδικό είναι η εξής: "ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα που συνέβη στα γεννητικά σας όργανα;". Στη συνέχεια μοιράζεται τις απαντήσεις με τον κόσμο - με απόλυτη διακριτικότητα.

Η πιλοτική έκδοση είναι τώρα διαθέσιμη. To coolhunting μίλησε με τον Alex για το πώς προέκυψε αυτή η ιδέα, τι είχε στο μυαλό του και για το ποια είναι τα σχέδια του για το μέλλον των κοινωνικά αποδεκτών σεξουαλικών εξομολογήσεων.

Το Ανώνυμο Ημερολόγιο του Σεξ Facebook Twitter

Πώς σου προέκυψε η ιδέα; Και πόσο καιρό φλερτάρεις με τη σκέψη πριν την πραγματοποιήσεις;

 Μου αρέσει να συλλέγω και να κατηγοριοποιώ τις εμπειρίες των ανθρώπων -ο πρόδρομος αυτής της ιδέας ήταν ένα περιοδικό που είχα φτιάξει με τη φίλη μου και συγγραφέα Rosa Rankin-Gee που είχε τίτλο A Tale of Three Cities (μια ανθολογία ιστοριών από καλλιτέχνες και συγγραφείς που ζούσαν στο Λονδίνο, τη Γαλλία και το Βερολίνο). Η ιδέα της δημιουργίας ενός χρονικού για το σεξ ήρθε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν μοιραστήκαμε με έναν φίλο μου μια σειρά με τις πιο περίεργες σεξουαλικές εμπειρίες και τότε σκεφτήκαμε ότι όλοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε ένα τέτοιο πρότζεκτ.

Πώς έκανες τους ανθρώπους να μιλήσουν για τη σεξουαλική τους ζωή;

Έστειλα την ιδέα σε μια ομάδα φίλων και συνεργατών, οι οποίοι στη συνέχεια την έστειλαν σε άλλους. Δημιούργησα ένα κοινόχρηστο λογαριασμό στο gmail όπου οι χρήστες μπορούν να μπουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους ανώνυμα. Τόνισα το θέμα της ανωνυμίας - δεν ήθελα να ξέρω ποιος συνδέθηκε και τι έγραψε. Επίσης δεν έχω αλλάξει καμία καταχώριση ούτε από άποψη γραμματικής ούτε από άποψη ορθογραφίας. Ήθελα να διατηρηθεί η προσωπική φωνή του συγγραφέα επειδή οι εμπειρίες και το ύφος είναι κάτι προσωπικό.

Το Ανώνυμο Ημερολόγιο του Σεξ Facebook Twitter

Πόσες ιστορίες έλαβες;

Γύρω στις 50 εκ των οποίων οι 21 περιέχονται σε αυτό το τεύχος. Αυτό το τεύχος είναι δοκιμαστικό, "προκαταρκτικό", για να δω την ανταπόκριση του κόσμου αλλά και να δείξω πόσο εύκολο είναι να μοιραστείς την ιστορία σου μ' αυτό τον τρόπο. Οι ιστορίες σε αυτό το τεύχος καλύπτουν μια σειρά εμπειριών και συναισθημάτων. Στα επόμενα τεύχη θα υπάρχουν πολύ περισσότερες ιστορίες.

Υπάρχουν και δικά σου σεξουαλικά μυστικά εκεί μέσα;

Αλίμονο, ποτέ δεν ξέρεις.

Γιατί θεωρείς ότι είναι πιο αποδεκτό κοινωνικά το να αποκρύπτουμε τη σεξουαλική μας ζωή από το να μοιραζόμαστε τις παράξενες εμπειρίες μας;

Θεωρώ ότι είναι εύκολο να καυχηθείς για το σεξ, αλλά είναι πιο δύσκολο να παραδεχτείς ότι κάτι δεν είναι τέλειο ή δεν πάει πάντα έτσι όπως το είχες στο μυαλό σου. Υπάρχουν αρκετές ντροπιαστικές ή άβολες στιγμές όπως υπάρχουν και πιο συγκινητικές ή προσωπικές στιγμές που καμιά φορά παραβλέπονται. Δεν θεωρώ ότι η ανεπάρκεια είναι αυτή που μας πάει πίσω. Έχει να κάνει πιο πολύ με το ότι οι άνθρωποι θεωρούν πως οι άλλοι δεν έχουν παρόμοιες εμπειρίες. Στην πραγματικότητα όμως κανείς δεν έχει μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή - αυτό αποδεικνύει το *Anonymous Sex Journal*.

Το Ανώνυμο Ημερολόγιο του Σεξ Facebook Twitter

Είσαι προφανώς ένας ανοιχτόμυαλος άνθρωπος, αλλά υπήρξε καμία ιστορία που να σε σόκαρε;

Κάποιες ήταν λίγο περίεργες, αλλά η ειλικρίνεια με την οποία είναι γραμμένες με έκαναν να καταλάβω πως είναι δυνατόν να συνέβησαν όσα συνέβησαν. Νομίζω ότι οι αναγνώστες της εφημερίδας θα ταυτιστούν με πολλές ιστορίες. Υπάρχει κάτι σε κάθε μία, ή κάτι παρεμφερές τουλάχιστον, που θεωρώ πως έχει συμβεί σε πολλούς ανθρώπους.

Πώς ενεπλάκη η εικονογράφος Margot Bowman;

Μιλούσαμε με τη Margot για μια πιθανή συνεργασία για καιρό. Θεωρώ ότι είναι μια απίστευτη καλλιτέχνις και πως η δουλειά της περιέχει πανέξυπνο υπόβαθρο. Είναι πολύ ειλικρινής ακόμα και όταν το έργο της μοιάζει κάπως ιδιόρρυθμο. Ήταν το τέλειο πρόσωπο γι' αυτό το πρότζεκτ και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα έδεναν με τα κείμενα άλλες εικονογραφήσεις - διατηρεί την τέλεια ισορροπία μεταξύ χιούμορ και ευαισθησίας.

Το Ανώνυμο Ημερολόγιο του Σεξ Facebook Twitter

 

Γιατί τυπώνεστε και δε κυκλοφορείτε σε ηλεκτρονική μορφή;

Θεωρώ ότι με το να κρατάς στα χέρια σου το έντυπο δημιουργείται μια άλλη επαφή με το περιεχόμενο. Πρέπει να νιώθεις το πλαστικό στο εξώφυλλο, να βλέπεις τις γοητευτικές φωτογραφίες και τη ροζ τόλμη να ξεχύνονται σε όλο το περιοδικό, σε όλα τα περιθώρια των σελίδων για να μπορέσεις να ταυτιστείς με τις ιστορίες που βρίσκονται μέσα. Δεν θα ήταν το ίδιο στο διαδίκτυο, θα ήταν μια συλλογή από ανούσιες, ανέκδοτες ιστορίες που διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα.

Υπάρχουν και άλλες ιδέες σε εξέλιξη;

Ναι, αυτό είναι μόνο η αρχή για ένα μεγαλύτερο έργο: ετοιμάζω μια ολόκληρη σειρά από θεματικά ζητήματα όπως η ζήλια, οι φαντασιώσεις, το cybersex και περιστατικά που δε συνέβησαν αλλά παρ' ολίγο να συμβούν -υπάρχουν τόσα πράγματα να μοιραστείς..

http://www.theanonymoussexjournal.com/

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
γιατι παντα εχουμε μια μανια με αυτα τα θεματα; αυτο αποδεικνυει ποσο καταπιεσμενοι ειμαστε σεξουαλικα αλλα κι οτι το θεωρουμε κατι σκανδαλωδες κι οχι κατι φυσικο που κανουν ολοι...
χωρίς να συμφωνώ ή διαφωνώ με κάποια, παραπάνω η Marta δεν είπε κάτι για "ελληνική" καταπίεση οπότε μπορεί να λέτε και το ίδιο πράγμα στην ουσία αλλά να διαφωνείτε στο ότι είναι φυσική η τάση αυτή.