Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης της Media Markt

Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης της Media Markt Facebook Twitter
15

Σύμφωνα με το euroweekly ο 89χρονος ιδιοκτήτης της MediaMarkt Otto Beisheim,ο οποίος έπασχε από μια ανίατη ασθένεια, αυτοκτόνησε στο σπίτι του στη Βαυαρία.

Ο επιχειρηματίας ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γερμανίας χάρει στην ιδέα του να φέρει το «Cash and Carry». Ήταν ιδιοκτήτης και συνιδιοκτήτης επιχειρήσεων όπως η Media Markt, η Makro, η Saturn, η Real και τα Kaufhof, και συνιδρυτής του ομίλου Metro. Υπήρξε μέλος της προσωπικής φρουράς του Αδόλφου Χίτλερ, ενώ αργότερα απέκτησε της ελβετική υπηκοότητα προκειμένου να πληρώνει λιγότερους φόρους. Δεν είχε παιδιά και η περιουσία του θα διανεμηθεί σε ιδρύματα.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Αν ο Σϊντλερ βιογραφήθηκε (και κινηματογραφικά)για προφανείς λόγους, τύποι σαν τον αποθανόντα πολύ δύσκολα θα απασχολήσουν το mainstream. Λίγο πολύ η ιστορία του Γερ΄μανικού θαύματος. Ναζί κατ επιλογή, μέλος των SS, επίσης κατ επιλογή, πιθανός εγκληματίας πολέμου, κατόπιν επίλεκτος οικονομικός παράγων. Ψάξτε να δείτε τον Γάμο της Μαρίας Μπράουν του Φασμπίντερ, ένα φιλμ σχετικό με τη δημιουργία της νέας (ή όχι και τόσο) κάστας επιχειρηματιών μετά την πτώση. Δεν θυμάμαι ποιος το είχε πει, η Γερμανία, χωρίς την άπλετη ενίσχυση της Δύσης (ελέω γειτνίασης με το Ανατολικό μπλοκ) και την ανοχή και εν τέλει παραγραφή του ένοχου παρελθόντος (ηθικά και υλικά), θα ήταν σήμερα μια προβληματική, σχεδόν βουκολική χώραόπως η Σλοβακία.
@Dimitris S.Ευχαριστώ, αγαπητέ!@dafaQΈτερον εκάτερον. Έτσι ή αλλοιώς, λόγω της απουσίας φυσικών απογόνων, η περιουσία του θα περιέρχετο στο κράτος. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε το ποιά ακριβώς είναι αυτά τα ιδρύματα. Ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι πολλοί πρώην Ναζί μετά τον πόλεμο έκτισαν επιχειρήσεις χρηματοδοτούμενες από τα λάφυρα τους (συμπεριλαμβανόμενων και των εβραϊκών περιουσιών). Νομίζω ότι αυτό θα ήταν ένα καλό θέμα για δημόσια συζήτηση, έτσι;
Μία μικρή διόρθωση: ο Beisheim δεν ήταν μέλος της προσωπικής φρουράς του Χίτλερ αλλά στρατιώτης της 1ης Μεραρχίας SS Leibstandarte Adolf Hitler. Ναι μεν στην κυριολεξία το όνομα της μεραρχίας είναι "Σωματοφυλακή του Adolf Hitler" αλλά δεν επρόκειτο για φρουρά του Χίτλερ, αλλά για πλήρη στρατιωτικό σχηματισμό με ευρύτατη δράση στα περισσότερα μέτωπα του Β'ΠΠ.Προφανώς ο μακαρίτης μόνο αγγελούδι δεν ήταν. Η κατάταξη στα SS ήταν εθελοντική, σε αντίθεση με τη Βέρμαχτ (τον κανονικό στρατό, δηλαδή). Ειδικά η Leibstandarte Adolf Hitler αποτελείτο από τους πλέον φανατικούς ναζί και η πολεμική της δράση έχει στιγματισθεί από αμέτρητα εγκλήματα πολέμου.
Ναi ok! Aυτό έγινε πριν μια εδομάδα.Ο άνθρωπος έπασχε από μια ανίατη ασθένεια που ούτως ή αλλώς θα πέθανε και ήταν και 89 ετών!!Αυτό πια με τον Χίτλερ και τους συνεργάτες του και την φρουρά του και την νεολαία του βαρέθηκα να το ακούω, δηλαδή για ποιο λόγο μήκε στο άρθρο , για να υποννοηθεί ότι ο άνθρωπος ήταν φασίστας και κακός?Έ τότε όλοι ήταν φασίστες τότε και ο Σίντλερ και όλοι, που ήταν στο κόμμα, γιατί δεν γινόταν διαφορετικά.
Αυτοκτόνησε την Δευτέρα. Η πληροφορία για το παρελθόν του αναφέρεται στο κείμενο του euroweekly το οποίο μπορειτε να δείτε στο παραπάνω λινκ, στο άρθρο δεν γίνεται καμία αναφορά σε φασισμό και στο πόσο κακός ήταν αυτά είναι λογια δικά σας.
Αγαπητέ Βαγγέλη,δεν κατηγόρησα εσένα προσωπικά για το άρθρο.Το είδα και στο euroweekly και στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης , καθως ζω στην Γερμανία.Αυτό που επισήμανα είναι ότι μια μερίδα του τύπου , πολλές φορές αναφέρεται σε πρόσωπα τα οπόια υπήρξαν στο περιβάλλονή στο κόμμα του Χίτλερ και τους βάζουμε μια ταμπέλα ή υποννοέιται ότι ήταν ακροδεξιοί και φασίστες κτλ.Κάποιο σίγουρα ήταν και κάποιοι όμως όχι και αυτοί ήταν οι περισσότεροι.Το ότι πολύ επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο και ειδίκα πολύ πλούσιοι κανουν φιλανθρωπικά ιδρύματα για φορολογικούς λόγους ή αλλάζουν υπηκοότητα για να πληρώνουν λιγότερους φόρους, νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να αναφέρεται σε ένα άρθρο και έιναι προσωπική μου άποψη.Που ξέρεις σε μερικά χρόνια όταν πεθάνει και ο Ζεραρ ντε Παρτιέ μπορεί να γράφουν ότι έγινε Ρώσος υπήκοος για φορολογικους λόγους.Ελπίζω να καταλαβαίνεις το πνεύμα μου!!
Ε και τι να λέει το άρθρο; Σκέτο "πέθανε ο τάδε"; Να μην πει και 5 πράγματα για τη ζωή του να μάθει ο αναγνώστης ποιος ήταν; Η΄μήπως πρέπει να διαλέξει να αναφέρει θετικά πράγματα μόνο; Ο αρθρογράφος απλά ανέφερε το γεγονός, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Θα μπορούσε αν ήθελε να μιλήσει και αρνητικά ως προς αυτό, δε θα ήταν μεμπτό. Και όταν πεθάνει ο ντε Παρτιέ, φυσικά και θα γράφουν ότι άλλαξε ιθαγένεια για να αποφύγει τους φόρους. Και πρέπει να το γράφουν, για να ξέρουμε ποιος είναι ποιος.
Χιλιαδες γερμανοι υποστηριξαν το Χιτλερ, εκεινη την ιστορικη περιοδο. Ο Χιτλερ ανεβηκε στην εξουσια υποστηριζομενος απο αυτον τον κοσμο. Ο ανωτερω ηταν ενας απ αυτους, οπως τοσοι αλλοι. Απλο.