Πέθανε στο Έβερεστ 85χρονος ορειβάτης που ήθελε να σπάσει το ρεκόρ ηλικίας

Πέθανε στο Έβερεστ 85χρονος ορειβάτης που ήθελε να σπάσει το ρεκόρ ηλικίας Facebook Twitter
5

Ένας 85χρονος ορειβάτης από το Νεπάλ, ο οποίος επιδίωκε να ανακτήσει τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου που έχει ανεβεί στο Έβερεστ, πέθανε στον καταυλισμό βάσης (base camp) του βουνού, όπως ανακοινώθηκε.

Ο Μιν Μπαχαντούρ Σερτσάν, πρώην στρατιώτης Γκούρκα, είχε αρχικά κατακτήσει το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία ορειβάτη που ανέβηκε στο Έβερεστ το 2008, όταν ήταν 76 ετών. Ωστόσο, έχασε τον τίτλο το 2013 από τον Ιάπωνα Γιουιτσίρο Μιούρα, ο οποίος ήταν τότε 80 ετών.

Νεπαλέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως ο Σερτσάν πέθανε το απόγευμα του Σαββάτου. Η εφημερίδα Kathmandu Post μετέδωσε πως οι γιατροί πιστεύουν ότι κατέληξε λόγω καρδιακής προσβολής.

Όπως αναφέρει το BBC, ο ανταγωνισμός του Σερτσάν με τον Μιούρα ήταν μακροχρόνιος. Ο νεπαλέζος ορειβάτης είχαν προσπαθήσει άλλες δύο φορές για την ανάκτηση του τίτλου από τον ιάπωνα αντίπαλό του. Το 2013, όταν εγκατέλειψε την προσπάθεια λόγω κακών καιρικών συνθηκών, και το 2015 οπότε τα σχέδιά του ακυρώθηκαν λόγω του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη χώρα.

«Θέλω να ανέβω στο Έβερεστ και να σπάσω το ρεκόρ ώστε να εμπνεύσω τους ανθρώπους να κάνουν μεγάλα όνειρα», είχε δηλώσει στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA τον Μάρτιο. «Η ανάβασή μου θα δείξει ότι η ηλικία δεν εμποδίζει κάποιον να πραγματοποιήσει τον στόχο του», πρόσθεσε.

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Όταν βλέπεις με αληθινά παραδείγματα πως η ζωή είναι σχετική και το "ωφέλιμο" της ζωής ακόμη πιο σχετικό. Αυτός ο άνθρωπος δε συμβιβάστηκε για να ζήσει περισσότερο ή απλά για να περιμένει κάτι, αλλά έκανε μια συνειδητή επιλογή που σχεδόν σίγουρα ήξερε τι ρίσκα ενέχει. Έμπνευση.