Ο Έλληνας γιατρός της μητέρας της Σάφι Ρούσος στο Μάντσεστερ: Δεν γνωρίζει για την κόρη της

Ο Έλληνας γιατρός της μητέρας της Σάφι Ρούσος στο Μάντσεστερ: Δεν γνωρίζει για την κόρη της Facebook Twitter
1

Έχει συνταράξει την παγκόσμια κοινή γνώμη η επίθεση αυτοκτονίας σε συναυλιακό χώρο του Mάντσεστερ που κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους, οι περισσότεροι παιδιά και έφηβοι, και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 60.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μεταξύ των θυμάτων είναι και η 8χρονη, κυπριακής καταγωγής, Σάφι Ρόουζ Ρούσος. Το άτυχο κοριτσάκι βρισκόταν στη συναυλία μαζί με τη μητέρα και τη μεγαλύτερη αδερφή της, οι οποίες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Η μητέρα της Ρούσσος, Λίζα, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ χωρίς να ξέρει ότι το κοριτσάκι της είναι νεκρό.

Μεταξύ των γιατρών που την παρακολουθούν είναι ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για την κατάσταση της υγείας της αλλά και τα όσα βιώνει από την Δευτέρα το βράδυ.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, το σώμα της Λίζας Ρούσσος ήταν γεμάτο «τρύπες» από τις βίδες και τα μπουλόνια της βόμβας. «Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της αλλά δεν έχει ακόμα επαφή με το περιβάλλον. Δεν την έχουμε ξυπνήσει γιατί θα χειρουργηθεί πάλι τις επόμενες ημέρες και για αυτό το λόγο δεν γνωρίζει ότι η 8χρονη κορούλα της δεν ζει πια».

Ο γιατρός σκέπτεται ήδη τη στιγμή που η γυναίκα θα πρέπει να μάθει ότι το παιδί της είναι μεταξύ των θυμάτων της σφαγής των παιδιών του Μάντσεστερ. «Φαντάζομαι ότι μόλις ανοίξει τα μάτια της και μας ρωτήσει θα μας είναι πολύ επώδυνο να της πούμε την αλήθεια», λέει ο κ.Χριστόπουλος. «Αυτή η μητέρα ήταν μαζί με τα κοριτσάκια της στη συναυλία και πρέπει να ήταν πολύ κοντά στο σημείο που έγινε η έκρηξη γιατί πραγματικά ήταν πολυτραυματίας, δηλαδή το σώμα της ήταν γεμάτο πληγές και προσπαθούσαμε να βγάλουμε από τις πληγές της βίδες και μπουλόνια. Η κατάστασή της ήταν πολύ σοβαρή. Δεν είναι υπερβολικό να πω ότι τόσο η ίδια όσο και οι τραυματίες που έφτασαν στο νοσοκομείο, γονείς με τα παιδιά τους ήταν "χιλιοτρυπημένοι" στα σώματά τους από την έκρηξη. Η κατάσταση ήταν τραγική και σοκαριστική».

Ο Έλληνας γιατρός μίλησε και για την άλλη κόρη της Λίζας Ρούσσος η οποία νοσηλεύεται με τραύματα στο σώμα της. «Όσο για το άλλο κοριτσάκι της νοσηλεύεται σε παιδιατρικό νοσοκομείο και από όσο γνωρίζω δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η ζωή του».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο θα περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να αποκατασταθούν οι πληγές των τραυματισμένων από την βομβιστική επίθεση.

Οι δηλώσεις του κ. Χριστόπουλου:

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσέχος μεγιστάνας αγοράζει τα ιστορικά Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία για 3,5 δισ.λίρες

Διεθνή / Τσέχος μεγιστάνας αγοράζει τα ιστορικά Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία για 3,5 δισ. λίρες

Η προσφορά του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Ντάνιελ Κρετίνσκι θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους και από την βρετανική κυβέρνηση - Στον Κρετίνσκι ανήκει ήδη το 27% της Royal Mail
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Διεθνή / Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι οι πυρκαγιές και οι επιθέσεις σε υποδομές θα μπορούσαν να είναι μέρος της συστημικής προσπάθειας της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την ήπειρο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν θα έπρεπε να τηρείται από το προσωπικό του νοσοκομείου το ιατρικό απόρρητο ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε καταστολή και δεν έχει δώσει τη συναίνεσή του για την δημοσίευση των προσωπικών του δεδομένων;