ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.5.2017 | 11:57

...

Πριν 2 εβδομάδες μου είπε η μητερα μου,πως ο σύντροφος μου της είπε κάποια άσχημα πράγματα για μένα.παραπονα για τη συμπεριφορά μου.οταν τον ρώτησα γιατι τα είπε όλα αυτα,απάντησε πως η μητέρα μου λέει ψέματα κ δεν κατάλαβε καλά.σκοτωθηκαμε άσχημα με την μητέρα μου.της φώναζα ότι είναι ψεύτρα, οτι ανακατεύεται στη ζωή μου κ οτι δεν Θέλω να την ξαναδώ.ολα αυτό το διάστημα ήμουν κουρέλι. Σήμερα το πρωί μου ειπε ο σύντροφος μου πως δεν αντέχει άλλο να με βλέπει Έτσι κ παραδέχτηκε πως η μητέρα μου είχε δίκιο.εγινε χαμός.ορκιζοταν πως δεν θα το ξανακάνει κ δεν κατάλαβε γιατί το έκανε όλο αυτό εξαρχής.τον έδιωξα από το σπίτι.δεν θέλω να τον ξαναδώ.Δε μπορώ να καταλάβω πως έγιναν έτσι τα πράγματα.κοντευω να πάθω εγκεφαλικό.
11
 
 
 
 
σχόλια
Υπάρχουν ψυχολόγοι που εξασκούν τσάμπα το επάγγελμα τους, ίσως να σε βοηθούσε αν καταλαβαίνεις γιατί δε ξέρεις πως να ελέγξεις τα συναισθήματα σου.
Δεν ξέρω τι άλλα θέματα έχεις να λύσεις με την μητέρα σου, όμως η αντίδραση σου απέναντι της ήταν υπερβολική, όπως ομοίως υπερβολική είναι και τώρα με το σύντροφο σου. Αντιλαμβάνομαι τον αρχικό θυμό, αλλά θεωρώ ότι δεν είσαι κανένα πιτσιρίκι που πετάει ένα "δε σ' έχω φίλο" και ξεγράφεις συγγενείς και σχέσεις στο πιτς φιτίλι και αβασάνιστα. Δες πώς μπορείς να είσαι λιγότερο δραματική στις αντιδράσεις σου και πιο επουσιώδης.
Εξαρτάται από το τι της είπε. Προσωπικά, δεν θα της έλεγα ότι δεν θέλω να την ξαναδώ κτλ, αλλά σίγουρα θα γινόταν χαμός, αν ένιωθα ότι προσπαθούσε να ανακατευτεί. Έπειτα, όταν μαθεύτηκε η αλήθεια, η Εξ ένιωσε ότι ο σύντροφός της την αδίκησε και δεν της έδωσε καν ένα καλό λόγο γιατί έκανε κάτι τέτοιο. Όχι, δεν την αδικώ. Υπερβολική ήταν σίγουρα, αλλά και η κατάσταση ήταν λίγο ό,τι να'ναι!
Βρε σίγουρα θα υπήρχε ένταση και στις δύο περιπτώσεις (μητέρα/σύντροφος). Έχω την αίσθηση όμως ότι η εξομολογούμενη είναι λιγάκι δραματικιά στις αντιδράσεις της, εξ ου και η πρώτη αντίδραση του συντρόφου της να τα αρνηθεί όλα. Και; Την πλήρωσε η μαμά, χωρίς να φταίει στην τελική. Και όταν αποκάλυψε ο καλός της τη βλακεία, μια επανάληψη από τα ίδια... Δράματα, κακό, ιστορίες χωρίς να έχει πιάσει και πάλι την ουσία του θέματος.Άσε το άλλο. Τι παράπονα έκανε τελικά ο σύντροφος στη μαμά;;; Ε;;;
Κατά πρώτον, τι φάση που νιώθει πιο άνετα να μιλήσει στην μαμά της, παρά στην ίδια του την κοπέλα. Σοβαρά. Εγώ θα φρίκαρα με αυτό κυρίως, γι'αυτό την ρώτησα αν την φοβάται. Για να αντιδράσει έτσι, μάλλον θα ήταν χοντρά τα παράπονα... Δεν θα παραπονέθηκε για το αν της κάηκε η ομελέτα. Αλλά, αλήθεια, και ασήμαντα να ήταν τα παράπονα, σε καμία περίπτωση δεν βάζεις μέσα στην σχέση τους γονείς του συντρόφου σου. Ας τα έλεγε σε έναν φίλο του!
Της είπε ότι δεν κατάλαβε γιατί το έκανε όλο αυτό εξαρχής... Οπότε σίγουρα τον ρώτησε η Εξ. Ή 2 ετών είναι ή ήθελε να τα πει στην μάνα της για να την κάνει ντα-ντα, προκειμένου εκείνος να γλυτώσει την αντιπαράθεση. Μόνο που του έσκασε πίσω.Κρίμα, πολύ κρίμα ρε παιδιά. Τι συμπεριφορές είναι αυτές, δεν καταλαβαίνω. Και εγώ είμαι τσεκουράτη και δύσκολος άνθρωπος, αλλά συζητάω με τον σύντροφό μου και βρίσκουμε την λύση. Ακόμα και αν ανάψουν τα αίματα!
Έλα τώρα που δεν κατάλαβε εξαρχής τι έκανε!!! Και τι είπε ξέρει και σε ποιον τα είπε ξέρει και γιατί τα είπε ξέρει! Επειδή όμως, καλώς ή κακώς, πήρε πολύ έκταση το θέμα και γινήκανε μ(κ)ώλος, προσπαθεί να το συμμαζέψει όπως όπως.Πάραυτα, επιμένω ότι είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να "καθαρίσουν" την ατμόσφαιρα λύνοντας τα κύρια θέματα και όχι τα επί μέρους.
Πρώτο φάουλ, τα είπε στην μητέρα σου και όχι σε εσένα.Δεύτερο φάουλ, την κατηγόρησε ότι έλεγε ψέματα.Τρίτο φάουλ, σε έβλεπε χάλια τόσες μέρες και δεν παραδεχόταν την αλήθεια.Καλά έκανες που του έδειξες προς τα που να πάει. Δεν ξέρω πόσο καιρό είστε μαζί, αλλά εφόσον συγκατοικούσατε κιόλας, φαίνεται ότι ήταν κάτι πιο σοβαρό και όχι της πλάκας. Άσε να περάσει λίγος χρόνος να ηρεμήσεις και μετά (αν θέλετε και οι 2), κάντε μια συζήτηση γιατί το έκανε αυτό. Σε φοβάται, ας πούμε;