Στο σημερινό «Α μπα»: περί ειλικρίνειας

Στο σημερινό «Α μπα»: περί ειλικρίνειας Facebook Twitter
57


__________________
1.

Αγαπητή Λένα,

Ποτέ δεν ήμουν αδύνατο παιδί, είχα πάντα 15 περιπου κιλά πάνω απο το κανονικό μου.
Πριν 5 χρόνια με διατροφολόγο έχασα 10 κιλά(ειχα παρει πολλά παραπάνω) τα οποία διατήρησα μέχρι κ τώρα.
Ξεκίνησα πάλι διατροφή με μια φοβερή άλλη διατροφολόγο και συνειδητοποίησα οτι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο χαρακτήρας του ειδικού στο ταξίδι της δίαιτας! Το θέμα μου είναι οτι ενώ ξεκινάω δυναμικά, νιωθω ευεξία, πολλή ενέργεια, κρατάω το διατροφολόγιο μου και δεν παρεκλίνω, μετά απο 1 μηνα πέφτω, χανω καθε ελπίδα, νιωθω πως δεν θα χάσω ποτε τα κιλά αυτά, μασουλάω οτι βρω μπροστά μου και χαλάω το προγραμμα μου και ξανα παίρνω πίσω αυτα τα 3-4 κιλά που θα έχω χάσει.
Ξέρω πως δεν θα ξυπνήσω ενα πρωι και θα εχουν χαθει ως δια μαγείας αυτά τα κιλά, θέλει κόπο, προσπάθεια και γυμναστική και τηρηση των γευμάτων....Χαώνω και απογοητεύομαι. Πως θα μπορέσω να διαχειριστώ όλη αυτή την διαδικασία στο μυαλό μου?
-Στα μπούτια


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου που ξέρει από διατροφικές διαταραχές. Εντόπισες τη σημασία του χαρακτήρα του ειδικού. Το φαγητό δεν είναι απλώς φαγητό, είναι και σύμβολο. Όταν καταλάβεις πώς το χρησιμοποιείς, θα καταφέρεις να το αποδεσμεύσεις από τον συσχετισμό που σε κάνει να τρως ό,τι βρεις μπροστά σου και να το επαναπροσδιορίσεις. Ένας ψυχολόγος δεν θα έχει απλώς το κατάλληλο χαρακτήρα, αλλά θα έχει τις γνώσεις για να σε βοηθήσει σε αυτή την διαδικασία.

 

__________________
2.

Με αφορμή την απάντηση σου στην πρώτη ερώτηση της 27.04 περί συναισθηματικά διαθέσιμου και μη αναρωτιέμαι: τι είναι αυτός ο οποίος δηλώνει ότι δεν θέλει σχέση γιατί μόλις χώρισε αλλά παρόλα αυτά μοιράζεται το χρόνο του μαζί σου, κάνοντας ό,τι κάνουν όλα τα "κανονικά" ζευγάρια. Βγαίνω εδώ κ ένα δίμηνο μ έναν τύπο, ο οποίος μ είπε εξαρχής ότι δεν θέλει σχέση - διακόψαμε για λίγο γι αυτό το λόγο, γιατί εγώ του είπα ότι δεν θέλω να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο ακόμα, κ ότι είναι νωρίς να αποφασίσω αν τον θέλω για σχέση ή όχι- αλλά παρ' όλ' αυτά πάντοτε (πριν και μετά τη διακοπή) συμπεριφερόταν σαν να έχουμε σχέση. Δηλαδή κάνουμε πράγματα μαζί με δική του πρωτοβουλία, μιλάμε καθημερινά, με ξυπνάει για καλημέρα, επιδιώκει να κάνει παρέα με τη δική μου παρέα στη δουλειά (χωρίς να κάνα εγώ την ίδια δουλειά), έχω γνωρίσει τους φίλους του κλπ. Δηλαδή αυτός ο τύπος τι φάση; Να το απολαύσω ή να περιμένω τη στιγμή που θα βαρεθεί κ θα μου πει "Α εγώ στο είπα από την αρχή, δεν ήθελα σχέση;"; Υ.Γ. Αμπα είσαι το γιατρικό μου ρε φίλε.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Θα καταλάβεις τι εννοεί με το «δεν θέλω σχέση» μόλις ζητήσεις στήριξη. Αυτά που περιγράφεις ως συμπεριφορά «κανονικού ζευγαριού» δεν είναι «ζευγάρι», είναι όλα είναι τα εύκολα, όσο δεν υπάρχουν άλλες απαιτήσεις. Πρόσεχε μην ξεγελαστείς και νιώσεις ασφάλεια για να στηριχτείς πάνω του, γιατί τότε είναι που θα σου πει το «εγώ σου είχα εξηγηθεί».

__________________
3.

Αμπα μου γεια ! Χρειαζομαι επειγοντως τα φωτα σου. Ειμαι 32 χρονών, παντρεμενη 5 χρονια.Με τον αντρα μου ήμασταν σε σχεση 10 χρονια πριν παντρευτούμε αλλα τα τελευταια χρονια αντιμετωπιζουμε εντονα προβληματα. Βασικα εχει αλλαξει παρα πολυ, ειναι οξυθυμος, ευερεθιστος, ΜΟΝΙΜΩΣ σε ενταση και γενικα ψαχνει αφορμες να ερχομαστε σε (σφοδρη) αντιπαραθεση. Εδω και 2 μηνες πηγαινει σε ψυχολογο γατι θεωρει οτι εχει αλυτα θεματα, ειναι η ιδια γιατρος που τον παρακολουθουσε κ παλιοτερα στα φοιτητικα του χρονια για ενα μικρο διαστημα οταν αντιμετωπιζε κρισεις πανικου, τις οποιες και καταφερε να ξεπερασει. Το ζουμι της ιστοριας α μπα μου για να μη σε κουραζω με λεπτομερειες ειναι το εξης. Νιωθω οτι κοντευω να φλιπαρω με τη συμπεριφορα του αυτη.Νιωθω οτι ολη μου η μερα εξαρταται απο τη διαθεση του και το ποσα νευρα θα εχει. Στις καλες μερες θα υπαρχει ηρεμια κ σχετικη συννενοηση και τρυφεροτητα αλλα οι κακες απλως δεν παλευονται απο την ενταση. Φωνες, ασχημες κουβεντες, ειρωνια που με διαλυει κ εγω να προσπαθω με ψυχραιμια να αντιμετωπισω ολη αυτη την κατασταση που μερικες φορες με οδηγει πολυυυ κοντα στην παρανοια. Τον αγαπω και θελω να ειμαστε μαζι αλλα δεν μπορω να ειμαι υπο τετοια πιεση συνεχεια. Θελω εναν ανθρωπο να στηριχτω, ειδικα οταν προσπαθουμε 2 χρονια για παιδι χωρις επιτυχια. Συν τοις αλλοις θυμωνει οταν προσπαθω να θιξω οποιοδηποτε θεμα που αφορα την κατασταση του κ τη συμπεριφορα του και αρνειται να μου μιλησει για οτι εχει σχεση με την ψυχολογο θεωροντας οτι ειναι αποκλειστικα δικη του υποθεση. Πως να το χειριστω;Νιωθω οτι εχω χασει τον εαυτο μου. Φοβαμαι οτι θα αρρωστησω. Να κανω υπομονη με την ελπιδα οτι θα αλλαξει κατι η αυτη θα ειναι η ζωη μου απο δω κ περα;Δεν με αναγνωριζω ωρες ωρες,πως καταληξαμε ετσι;Ειχα διπλα μου εναν ανθρωπο τρυφερο, συζητησιμο που παντα ηταν κοντα μου.Τωρα τον νιωθω σαν ξενο κατι φορες. Συγνωμη για το σεντονι αλλα θα εκτιμουσα πολυ την αλλαγη οπτικης, με εχει κουρασει να σκεφτομαι τα ιδια και τα ιδια.
-what the f*** is going on?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ευτυχώς που πηγαίνει σε ψυχολόγο και ευτυχώς που καταλαβαίνει ότι έχει άλυτα θέματα. Από τη μεριά του δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, και δεν χρειάζεται να συζητάτε τι κάνει στον ψυχολόγο, όντως είναι δικό του θέμα αυτό, αποκλειστικά. Καταλαβαίνεις ότι πολλά από αυτά που λέει εκεί έχουν να κάνουν με σένα, αλλά δεν είναι απαραίτητα πράγματα που είναι καλό να ακούσεις.


Όμως βρε παιδί μου, τον ξέρεις δεκαπέντε χρόνια. Δεκαπέντε χρόνια! Και δεν ξέρεις καθόλου ποια είναι αυτά τα άλυτα θέματα που έχει; Αν ξέρεις και δεν μας τα λες, έχεις άποψη για αυτά; Υπάρχουν; Λύνονται; Τα κατανοείς; Αν δεν ξέρεις ποια είναι, πιστεύεις ότι είναι λογικό να αναρωτιέσαι και να ρωτάς εμένα μετά από δεκαπέντε χρόνια σχέσης; Μου φαίνεται πολύ παράξενο που το περιγράφεις σα να κάποιος άλλαξε χαρακτήρα ξαφνικά χωρίς να μπορείς να φανταστείς καμία εξήγηση για την αλλαγή. Έχει σχέση με την προσπάθεια σας να κάνετε παιδί; Οι φίλοι του, οι γονείς του, οι γύρω σας, το έχουν εντοπίσει; Τι λένε;


Αν δεν μπορείς να το χειριστείς, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε έναν δικό σου ψυχολόγο. Ίσως εκεί τολμήσεις να συζητήσεις τι έχει προκαλέσει την αλλαγή, γιατί μου φαίνεται πολύ απίθανο να μην ξέρεις κατά βάθος.

__________________
4.

γεια σου αμπα μου εχω κεγω μια απορια πριν καμια βδομαδα συζητουσα με τις φιλες μου για το αν πρεπει να λες στην αρχη μιας σχεσης το κατι που σε ενοχλεί πχ εγω ειχα μια σχεση 1 μηνα με ενχλουσε που ανεφερε συνεχεια την πρωην του και του το ειπα γιατι με εκανε να αισθάνομαι και αβολα και γενικα είμαι της αποψης ότι όταν σε ενοχλεί κατι στη συμπεριφορά του αλλου να του το λες με ωραιο τροπο.Η φιλη μου λοιπον ελεγε ότι στην αρχη μιας σχεσησ να μην λες αυτά που σε ενοχλουν γιατι θα σε πει και γκρινιαρα ποια είναι η αποψη σου ? ευχαριστω εκ των προτερων
-μπερδεμενη με τα αισθηματικα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Οι φίλες σου πιστεύουν ότι αν είναι καλόβολες θα ανταμειφθούν με «σχέση». Οι φίλες σου κάνουν ένα λάθος. Μπορεί να συνεχιστεί η «σχέση», αλλά δεν θα έχουν τη σχέση που χρειάζονται, θα έχουν απλώς μια «σχέση» για να είναι «σε σχέση». Αν πιστεύουν ότι αυτό από μόνο του είναι ένα βραβείο, ας συνεχίσουν έτσι τη ζωή τους. Εσύ ελπίζω να έχεις περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό σου, όπως να σχηματίσεις μια ισότιμη σχέση που σε γεμίζει.


Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, βέβαια. Ένας μήνας δεν είναι «σχέση». Είναι γνωριμία. Η φάση της γνωριμίας, πριν γίνει σχέση, είναι απαραίτητη, για να καταλάβουν και οι δύο τι μέρος του λόγου είναι ο άλλος, ώστε να ξέρουν αν θέλουν να κάνουν τον κόπο να προχωρήσουν περισσότερο. Αυτό σπάνια γίνεται ομαλά (αλλά όταν γίνεται, τότε δημιουργείται πολύ καλή σχέση). Χρειάζονται προσπάθειες, διερευνητικές συζητήσεις, και είναι πολύ πιθανό να προκύψουν προβλήματα και δυσαρέσκεια από συμπεριφορές όπως αυτή που περιγράφεις τώρα. Το ερώτημα είναι: αυτό που κάνει, σημαίνει κάτι πιο σοβαρό; Είναι συνήθεια που θα του περάσει επειδή η πρώην είναι πρόσφατη, ή είναι κόλλημα; Και είναι αρκετά ευαίσθητος στην δυσαρέσκεια σου; Όλα αυτά είναι σημαντικά για να αρχίζεις να ζυγίζεις αν θέλεις να συνεχίσεις να επενδύεις χρόνο, σκέψεις, και ενδεχομένως, συναίσθημα.


__________________
5.

Α,μπα εισαι η καλύτερη! Θελω να ρωτήσω μια ερώτηση χιλιοερωτημένη, αλλα θελω. Υπάρχει γρήγορος δρόμος να ξεπεράσεις ενα χωρισμό; Γιατί προφανώς και περνάει, μετα την πρώτη φορά το ξερεις ήδη. Ομως καθε φορά προσθέτει βαρος Α,μπα μου και οταν εχεις δει σε καποιον τον ανθρωπο σου πως το ξε-βλέπεις; Μετα η διάθεση να βρεις και παλι εναν ανθρωπο που να μπορεις να τον πεις και παλι ανθρωπο σου, χανεται λιγο λιγο, δεν χανεται;
-Ελένη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ξέρεις ότι δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος, έτσι δεν είναι; Δεν ρωτάς αυτό, ρωτάς κάτι πιο ουσιαστικό. Αναρωτιέσαι αν η ενέργεια που χάνεις με κάθε στραπάτσο αναπληρώνεται πλήρως ή αν είναι περιορισμένη και μειώνεται με τα χρόνια, οπότε αν υπήρχε ένας γρήγορος τρόπος να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, ίσως κρατούσες περισσότερη ενέργεια συνολικά.


Με έχει απασχολήσει κι εμένα αυτό το ερώτημα. Δεν ξέρω αν έχω βρει την απάντηση γιατί ακόμα αμφιταλαντεύομαι, αλλά τείνω να πιστέψω ότι δυστυχώς η ενέργεια αυτού του είδους είναι περιορισμένη, μειώνεται με κάθε χωρισμό, και πράγματι η διάθεση να βρεις και πάλι έναν άνθρωπο χάνεται λίγο λίγο. Η θετική πλευρά, γιατί μάλλον πάντα υπάρχει θετική πλευρά, ή πάντα πρέπει να την ψάχνουμε, είναι ότι αυτή η κόπωση μας κάνει να ενθουσιαζόμαστε λιγότερο – και ναι, το λέω για καλό, γιατί ο ενθουσιασμός που έχει στόχο μόνο το προσωρινό χάι είναι αυτοκαταστροφική συμπεριφορά – και μας κάνει να μένουμε περισσότερο παρόντες, μας κάνει να προσέχουμε περισσότερο τι συμβαίνει γύρω μας και μέσα μας.

__________________
6.


Η σχεση μου εχει προβληματα. Κρυμμενα επιμελως κατω απο το χαλι. Εχει προβληματα που μαλλον απορρεουν απο πολλα δικα μου αλυτα θεματα. Ειπες προσφατα οτι η περιφρονηση ειναι το πιο διαβρωτικο πραγμα σε μια σχεση, αθρυβο αλλα καταστροφικο. Με αγγιξε βαθια αυτο. Νομιζω οτι το νιωθω. Οτι υποτιμαω τον αλλον. Οχι ισως με τα λογια ακομα αλλα υφερπει στην ατμοσφαιρα κ στο μυαλο μου. Για πολλα πραγνατα τον θαυμαζω αλλα γι αλλα οχι και φταιει το ενα παραπανω κρασι που το λεω αλλα νιωθω ανωτερη του. Ντρεπομαι τοσο που το λεω. Απλα νιωθω πιο εξυπνη, πιο οτι μπορω να τον κανω οτι θελω επειδη με θελει πιο πολυ η επειδη δεν ξερω απλα μπορω. Απο την αλλη αν βρει καποια να του αρεσει πιο πολυ θα γκρεμιστει ο κοσμος μου και δε θα μπορω να συνελθω. Απλα μου εχει φυγει το παθος και απλα θελω να κανουμε αγκαλιες. Δεν ξερω αν βγαζεις νοημα. Νομιζω οτι η σχεση μου με τον ταδε βαλτωνει κ δεν ξερω απο που να το πιασω. Απο μας , απο μενα; ποιος φταιει; ειμαι χειριστικη και παλευω να μην ειμαι γιατι αν δεν περναει καλα θα τον χασω. Αλλα δεν ξερω πως να αντιμετωπισω μια κατασταση που δεν μπορω να ορισω καλα καλα με λογια. στον ψυχολογο τι θα πω; ηρθα και εχω απειρα θεματα με το χαρακτηρα μου, την οικογενεια μου και τη σχεση μου; φαιη η ωρα ειναι 3


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ναι, ακριβώς αυτό θα του πεις. Αρκεί. Τα άπειρα θέματα που έχεις είναι αποτέλεσμα ενός πολύ συγκεκριμένου προβλήματος συμπεριφοράς και μηχανισμού σκέψης που έχεις, που δεν είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις, αλλά σε κάποιον εκπαιδευμένο μπορεί να είναι έως και προφανές. Με τον ψυχολόγο, θα το βρεις.

_________________
7.

Αγαπητή αμπά, σε διαβάζω συνεχώς και με έχεις βοηθήσει αρκετά να δω κάποια πράγματα πιο λογικά και πιο ώριμα. Είμαι 21 χρονών, κοπέλα, και έχω ένα πολύ κοινότυπο πρόβλημα το οποίο θα προσπαθήσω να σου περιγράψω με συντομία.
Είχα για πολύ καιρό μια κακή σχέση η οποία με είχε οδηγήσει πάρα πολύ εμφανώς σε ψυχολογική κατάπτωση και έλλειψη αυτοπεποίθησης, η οποία στηριζόταν σε απόψεις του πρώην περί εμφάνισης (ότι και καλά η ομορφιά δεν έχει σημασία, εκείνος δεν προσπαθούσε να περιποιηθεί τον εαυτό του) αλλά και στο ότι δεν εξέφραζε τον πόθο του για μένα ποτέ. Πριν από αυτή τη σχέση ήμουν ένας άνθρωπος εντελώς διαφορετικός, ένας άνθρωπος που αγαπά την ομορφιά και την περιποίηση και έχει μια μεγάλη αγάπη για την τέχνη και τη δημιουργία, ένας άνθρωπος που μερικές φορές‚ φλέρταρε χωρίς καν να το καταλάβαινει (ίσως από φιλαρέσκεια?) . Το πώς έμπλεξα με αυτόν τον άνθρωπο που όλα αυτά τα θεωρούσε ποταπά και τα αποστρεφόταν, είναι μια άλλη ιστορία που δεν θα μας απασχολήσει εδώ.
Το θέμα είναι ότι τώρα μαζεύω τα κομμάτια μου. Με κοίταξα στον καθρέφτη και ένιωσα τόσο αντιελκιστική. Παλιά ήμουν και φωτομοντέλο σε καλλιτεχνική φωτογραφία, ομολογώ πώς ήμουν κάπως φωτογενής. Κοιτώντας φωτογραφίες αό την περίοδο της σχέσης μου βλέπω ότι δεν μπορούσα καν να σταθώ σε μια φωτογραφία, λες και προσπαθούσα να κρύψω και το τελευταίο κομμάτι ομορφιάς από πάνω μου.
Έχω ρήξει πολύ δουλειά σε αυτό, πήγα για ψώνια, ξαναφρόντησα το στυλ μου, άρχισα να φλερτάρω ξανά και βαίνω καλή σε φωτογραφίες. Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στην ανάγκη μου να νιώσω και πάλι ελκυστική, παρασύρομαι και ίσως να δίνω κάποια παραπάνω δείγματα σε ανθρώπους που δεν πρέπει. Δεν ξέρω δηλαδή αν είναι γενικά πρόβλημα αυτό, εκτός αν αφορά κάποιον άνθρωπο που θέλω κοντά μου αλλά όχι ερωτικά.
Στο ψητό: πρόσφατα γνώρισα μια παρέα παιδιών με τους οποίους έχουμε κοινά ενδιαφέροντα γύρω από την τέχνη, όλοι άντρες. Είμαι πολύ φιλική με όλους τους και με τον έναν έχουμε έρθει πιο κοντά, φιλικά ελπίζω, αλήθεια ελπίζω να μην έχω κάνει καμιά πατάτα που δεν έχω πάρει χαμπάρι. Γιατί εγώ τον βλέπω όντως φιλικά, α, και να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της σχέσης ξέμεινα κι από φίλους (όρσε γαμπρέ κουφέτα). Και συμβαίνουν κάποια μικροπεριστατικά τα οποία με ψιλιάζουν ότι μάλλον το έχει πάρει λίγο στραβά το θέμα, ή γίνομαι υπερβολικη επειδή γενικά με ταλαιπωρεί μια ψιλοφρίκη, η οποία όσο πιο καλά πάνε τα πράγματα τόσο πιο πολύ την ξεπερνάω. Έφτασα όμως ρε αμπά μου να βλέπω και στον ύπνο μου ότι μου την πέφτει και εγώ του εξηγώ ότι τον βλέπω μόνο σα φίλο και εκείνος ή να γίνεται χάλια και να μην θέλει ούτε να με δει ή να ξεσπάει όλο του το μίσος πάνω μου. Περνάει και μια δύσκολη ψυχολογική φάση γενικά τώρα. Η βασική ερώτηση, αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο του εξηγώ με ειλικρίνεια κι ότι γίνει, ή κάποια στιγμή εκεί πάνω στην κουβέντα του πετάω κάτι του στυλ ότι μου αρέσει ο τάδε (που όντως μου αρέσει κάποιος τάδε).
Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για τη λογοτεχνία! Να είσαι πάντα καλά!
-καραμελωμένα φουντούκια


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Θα σου πω την ιστορία που μας αφηγήθηκες, κάπως διαφορετικά.


Είναι ένα κορίτσι που το απασχολεί πάρα πολύ το θέμα της ερωτικής έλξης και της είναι απαραίτητο να τραβάει τα βλέμματα, να νιώθει επιθυμητή, να είναι όμορφη. Δεν ξέρει γιατί, ούτε έχει καταλάβει σε τι βαθμό την απασχολεί. Για ακριβώς αυτόν τον λόγο, επειδή μια έντονη επιθυμία μετατρέπεται πανεύκολα σε παγίδα, τα έφτιαξε με κάποιον που περιφρονεί το θέμα της εμφάνισης. Όταν αυτή η σχέση έληξε, ξαναέπεσε με τα μούτρα στον γνωστό της τρόπο συμπεριφοράς για να επανέλθει και να επιβεβαιωθεί και πάλι μέσα από κάποιον άλλον άντρα (ιδανικά, μέσα από πολλούς άντρες). Κάποιος άντρας πράγματι ανταποκρίθηκε, οπότε αυτή πήρε την επιβεβαίωση που ήθελε, αλλά επειδή δεν θέλει συνέχεια πέραν της επιβεβαίωσης, σκοπεύει να κάνει την ανήξερη για την διαδικασία και να μαζέψει τα δίχτυα. Ξέρει ότι έκανε λάθος και έπαιξε με τα συναισθήματα κάποιου ανθρώπου, και οι τύψεις που έχει εμφανίζονται σε μορφή ονείρου.


Αγαπητή φίλη, όταν λες «να του εξηγήσω με όλη την ειλικρίνεια τι έχει γίνει», ποια εκδοχή ειλικρίνειας εννοείς;


57

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#2 Ανακεφαλαιώνοντας με βάση τα σχόλια και τις ψήφους:Το να σου πει από την αρχή ότι δεν ξέρει ακόμα αν θέλει να δημιουργήσει σχέση μαζί σου είναι μαλακία.Το να σου πει από την αρχή ότι δεν θέλει σχέση μαζί σου είναι ανέντιμο.Το να σου πει από την αρχή ότι θέλει σχέση μαζί σου είναι creepy και παράξενο.
#3 Οκ, μπορεί να είναι ψυχολογικό. Αλλά επειδή τόσο ριζικη αλλαγή συμπεριφοράς προκαλουν και οργανικά προβλήματα, δεν πάτε και σε εναν παθολόγο μήπως του γράψει μια μαγνητική εγκεφάλου και καμιά εξέταση για το θυρεοειδή να αποκλεισετε τουλάχιστον τα οργανικά θέματα?
#2Γι' αυτό υπάρχει και το 'δεν ξέρω αν θέλω περισσότερα από εσένα'. Τίμιο, ξηγημένο, σου επιτρέπει να έχεις από καθόλου ως αρκετά συντροφική συμπεριφορά, δεν κόβεις φτερά ούτε δίνεις ελπίδες και, τέλος, δεν μπορεί και ο άλλος/η άλλη να σου προσάψει τίποτα αν αποφασίσεις ότι δεν θες παραπάνω.
#2 Αυτό, που διαπιστώνω με μεγάλη δυσαρέσκεια, είναι ότι έχει γίνει πολύ της μόδας, το στυλ σε πιάνω από τα μούτρα, πριν βγάλεις κιχ και δηλώνω, ότι δε θέλω σχέση αλλά κάνω ότι μου κατέβει, δήθεν για να είμαι εντάξει.Το πόσο εντάξει είσαι το ορίζουν οι πράξεις και μόνο. Αν υπάρχει ασυνέπεια μεταξύ δηλώσεων και πράξεων, ό,τι και να πεις είσαι καραγκιόζης.Δεν παίρνουμε κάθε μέρα τηλέφωνα όταν δε θέλουμε σχέση, ούτε λέμε τα σώψυχα μας, ούτε αποτρελαίνουμε τον άλλο άνθρωπο.Δεν είσαι εντάξει απλά επειδή έκανες μια δήλωση. Η ίδια και μόνο η δήλωση, πριν καν γνωρίσεις κάποιον είναι καθαρή δειλία και μικροαστισμός, τύπου το πα πρώτος.Επειδή όμως είναι πολύ της μόδας, αυτές οι συμπεριφορές και επειδή η ζωή μας έχει γίνει δύσκολή, προτείνω να κρατήσεις τον τύπο για διασκέδαση και να μην περιμένεις τίποτα.Μάλλον, όμως για να ρωτάς, δεν μπορείς να το διαχειρισθείς, γιατί περνάς καλά μαζί του και θέλεις κάτι παραπάνω.Αυτό, που θέλω να πω σε όλους, είναι, πως πραγματικά δεν αξίζει να ασχολούμαστε με ανθρώπους είτε που δε μας θέλουν το ίδιο, είτε που είναι βαθιά προβληματικοί, όπως ο νευρικός σύζυγος της ερώτησης 3.Δεν κάνω την έξυπνη, απλά έχω περάσει μία 20ετία, να ασχολούμαι με τέτοιες προβληματικές σχέσεις και κάποια στιγμή, από μόνος του ο οργανισμός μου έγινε καλά....Θέλω να πω, όσο μπορείτε, μη χάνετε χρόνο οι νεότεροι.Καλή και η εμπειρία και το δράμα μέχρι ενός σημείου, μέχρι του σημείου, που μαθαίνεις τι θέλεις και ποιος είσαι πάνω κάτω. Πρέπει να βρίσκουμε ανθρώπους, που θέλουν τα ίδια με εμάς και θέλουν και εμάς τους ίδιους. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για να μη μεγαλώνουμε.
J.Brian, εσύ πρώτη μιλάς για ενηλικίωση. Το τι κάνει ο άλλος, το πόσο από τα μούτρα σε πιάνει, το πόσο ανώριμος, παρτάκιας, ανειλικρινής είναι, είναι δική του δουλειά-όχι δική σου. Κάποιος κάνει μια ξεκάθαρη δήλωση. Δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό. Είναι αυτό που είναι. Από εκεί και πέρα, εάν κάποιος/α θέλει να παρακάμψει αυτή την ξεκάθαρη θέση, για λόγους εγωισμού, ανασφάλειας, πείσματος, ονειροφαντασίας, ποιος/α, ειλικρινά είναι ο συναισθηματικά ανήλικος/η; Δεν είμαστε το τρόπαιο, για να στεκόμαστε ψηλότερα από κάθε τιποτένιο που δεν αναγνωρίζει το κελεπούρι και δεν το δέχεται σαν θείο δώρο. "Πρέπει να βρίσκουμε ανθρώπους, που θέλουν τα ίδια με εμάς και θέλουν και εμάς τους ίδιους." Η ευθύνη ανήκει μόνο σε εμάς και τις επιλογές μας. Ο άλλος/η ας κάνει ότι θέλει.
Σιγά την συχνά κατ' όνομα μόνο ξεκάθαρη δήλωση...Εάν συναισθηματική ενηλικίωση σημαίνει ο πιο ψυχρός κερδίζει...Συμφωνώ μόνο ότι κι εμείς πρέπει να επενδύουμε το συναίσθημά μας έξυπνα.
Όλα καλά κι άγια αυτά που λέτε ρε παιδιά αλλά υπάρχει πραγματικά άνθρωπος που στη φάση που έχει καρφωθεί η χλαπάτσα στον εγκέφαλο θα πει ωωωπ σταματάω και φεύγω γιατί δε με θέλει και τόσο; εγώ προσωπικώς δεν το έχω καταφέρει ποτέ και από τους γνωστούς και φίλους επίσης κανένας. Ούτε κρατάω πισινή καταλαβαίνω τι σημαίνει. Στον έρωτα πέφτουμε με χέρια και πόδια και μούτρα. Καλά θα ήταν να λέγαμε όχι δε συνεχίζω γιατί εδώ θα πέσει πλήγωμα και φαίνεται από μακρυά αλλά νομίζω πως εννιά φορές στις δέκα (έτσι για το στατιστικό περιθώριο λάθους το αφήνω) το πάμε όσο πάει. Ε, και μετά έρχεται αυτό που φαινόταν πως θα έρθει. Και ρε παιδιά, τι πόνος είναι αυτός να θέλεις κάποιον και να μη σε θέλει.
#5.Σε όλα τα πράγματα,άμα φας μερικές φορές τα μούτρα σου,απογοητεύεσαι,χάνεις το κουράγιο σου.Δεν ξέρουμε ανθρώπους άνεργους,που από ένα σημείο και μετά δεν ψάχνουν πια για δουλειά;Δεν την έχουν ανάγκη;Δε θέλουν να δουλέψουν;Απλά δεν αντέχουν να το κυνηγήσουν πια.Και με τις σχέσεις σε κάποια φάση σώνονται τα αποθέματα.Τρως ένα στραπάτσο,επανακάμπτεις.Αντέχεις και το δεύτερο,το τρίτο.Μπορεί όμως να έρθει και η ώρα,που να πεις άι σιχτίρ,δεν ασχολούμαι άλλο.Ελπίζω,ότι θα πάνε τα πράγματα επιτέλους καλά,βρίσκω τη δύναμη να αφεθώ,να εμπιστευτώ και πάλι,επενδύω και πάνε όλα στράφι.Πόσες φορές μπορεί να επαναληφθεί αυτό;Είμαστε όμως και όντα με νοημοσύνη.Μαθαίνουμε από τα λάθη μας,κάνουμε οικονομία δυνάμεων,ζυγίζουμε καλύτερα πόσα και σε ποιον τα δίνουμε,αφηνόμαστε με μέτρο.Κι απ'την άλλη με τον καιρό αμβλύνεται κι ο πόνος.Κάπως έτσι πορευόμαστε,θαρρώ.
#2 Το "δεν θέλω σχέση, αλλά συμπεριφέρομαι σαν να έχουμε, όταν με βολεύει" είναι πολύ χειριστική συμπεριφορά και δυστυχώς παίζει πολύ....Νομίζω ότι είναι ένας εύσχημος τρόπος να κρατήσει ο άλλος μία καλή καβάτζα, αλλά παράλληλα να έχει και τα μάτια του ανοιχτά, μην τυχόν προκύψει κάτι καλύτερο. Και βέβαια, μόλις ξεπεράσεις το σημείο άνεσής του, θα στο πει ότι "δεν ήθελε σχέση" και το ήξερες απ'την αρχή!Ανέντιμη δυστυχώς συμπεριφορά, αλλά υπάρχει. Και επειδή η ειλικρίνεια του άλλου δεν είναι πάντα αυτονόητη, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν λέγεται η συνέχεια στο "δεν θέλω σχέση" (δηλαδή, "...μαζί σου").Να προσέχεις τον εαυτό σου και μην έχεις προσδοκίες από ανθρώπους που σου ξεκαθαρίζουν απ'την αρχή ότι δεν θέλουν να δώσουν.
Μα, άμα σου ξεκαθαρίζουν από την αρχή ότι δεν θέλουν να δώσουν, γιατί αυτό είναι ανέντιμη συμπεριφορά? Επειδή εσύ έχεις άλλες προσδοκίες και δεν σε συμφέρει?
H #2 του είπε από την αρχή ότι δεν ήξερε αν θέλει σχέση μαζί του (σαφώς και ήθελε). Αλλά για ξεκάρφωμα του πέταξε και τη μ@λ@κία της, μη την περάσει και απελπισμένη. Μόλις αυτός κατάλαβε ότι αυτή θέλει σχέση, την έκανε. Η ίδια το λέει. Ποιος ξέρει τι ψέματα του ειπε μετά για να τον φέρει πίσω.Άρα άλλος ρίχνει στάχτη στα μάτια του συντρόφου του.Από τέτοιες τακτικές άλλο τίποτα. Ναι αγάπη μου, δεν θέλω σχέση. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο/μεθύσια/ψάρεμα/ορειβασία/να πηδάω μεσα από φλεγόμενα στεφάνια, αλλά μόλις σε σιγουρέψω έχεις να δεις αισθηματικές κομεντί στον καναπέ που ούτε τις φαντάζεσαι.Η τύπισσα είναι κλασικό παράδειγμα αυτού που συζητούσαμε σε περασμένο θέμα:"Τυλίχτρα"
Εγώ λέω ότι δεν πρέπει να' χουμε ενοχές που θέλουμε απ' την αρχή σχέση. Ούτε απελπισμένες/οι είμαστε ούτε τίποτε, δεν είναι ντροπή να ψάχνεις τον άνθρωπό σου. Αυτό λέγεται sentiment shaming.Επίσης, boxer, αυτό που γράφεις είναι ανακριβές, ξαναδιάβασε το 2, ο γκόμενος της δεν την έκανε, και τα υπόλοιπα είναι προιόν της ζωηρής φαντασίας σου!Η ουσία είναι και σχέση να μη θέλεις στην αρχή, με την τριβή δένεσαι και μπορεί να θελήσεις - τι ειπώθηκε κάποτε είναι παράλογο να το δένουμε κόμπο και για τις 2 πλευρές, εκτός αν μιλάμε για ρομπότ...Τώρα να τον "αποκοιμίσει", για να τον "τυλίξει", τα θεωρώ υπερβολικά, στο κάτω - κάτω ας το πει "σχέση" κι αν αλλάξει γνώμη, χωρίζει...big deal. Τι ευθυνοφοβία είν' αυτή...
"ο οποίος μ είπε εξαρχής ότι δεν θέλει σχέση - διακόψαμε για λίγο γι αυτό το λόγο, γιατί εγώ του είπα ότι δεν θέλω να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο ακόμα"Μάλλον εσύ διαβάζεις ότι σε συμφέρει.
Έγραψες, boxer, "Μόλις αυτός κατάλαβε ότι αυτή θέλει σχέση, την έκανε."(λες και - κατά σένα - δεν το' ξερε ήδη γι' αυτονόητο...)"Η ίδια το λέει." Εχμ, boxer, δε νομίζω καμία και κανείς να παραδεχόταν ποτέ πως το πουλί της "την έκανε"(πέταξε), ενώ κι απ' την άλλη γιατί να το κάνει αυτό το "πουλί", αφού δεν ήθελε και δεν είχε "σχέση" μαζί της, ώστε να επιλέξει να "την κάνει", για να γλυτώσει απ' τα νύχια της επίδοξης συντρόφου; Προφανώς, "διακόψαμε για λίγο γι' αυτό το λόγο", δηλαδή μέχρι η 2 να το χωνέψει και ν' αποδεχθεί τον "όρο" του της "μη σχέσης", της σχέσης που δεν είναι σχέση, ώστε αυτό που' χαν, η "μη-σχέση", να συνεχισθεί σίγουρα ως τέτοιο, για να κοιμάται κι αυτός ήσυχος τα βράδια...Αστεία πράγματα.Θα' θελα να υπογραμμίσω, μιας και γράφεις ότι "με συμφέρει", ότι προσωπικά δεν ταυτίζομαι με τη 2, τέτοιους τύπους ανέκαθεν άμα τη εμφανίσει τους θεωρούσα αναλώσιμα - πολύ λίγους, πολύ φοβιτσιάρηδες, πώς να το πω...Ξαναλέω το για μένα ουσιώδες: μην αφήνετε να σας φέρνουν σ' αμυντική θέση, επειδή θέλετε σχέση, ούτε να σας εμΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.Γιατί, όμως, τόση ενοχή στον άντρα να μη θέλει το φόρτωμα μιας σχέσης;ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΩΡΑΤι λες κι εσύ, boxer;
Κι ένα πρακτικό tip για τη 2: ο τύπος ίσως/μάλλον σκέφτεται ακόμη την πρώην(ξέρεις τίποτε γι' αυτήν; Πάντως, μη ρωτήσεις αυτόν...) κι εσύ είσαι μη "σχέση" - γέφυρα.Προχωράς με δικό σου ρίσκο.
Aυτό με τις σχέσεις πρέπει να το κοιτάξετε εσείς οι γυναίκες.Έχετε κάνει τη σχέση σκοπό ζωής και όλα περιστρέφονται γύρω της. Γιαυτό και σκέφτεστε τόσο περίπλοκα. Τι είπε, γιατί είπε αυτό που είπε, τι εννοούσε όταν το είπε, δεν είναι ότι το είπε αλλά ο τρόπος που το είπε, για να το πει έχει ενοχές, ή μάλλον φοβάται κάτι, σίγουρα φοβάται τη σχέση, από τι προσπαθεί να ξεφύγει, μάλλον είναι πληγωμένος κλπ κλπ.Σε όλα αυτά υπάρχει μια απάντηση: Δεν γουστάρει.
#7 Σφάξιμο με το βαμβάκι και σήμερα η Α, μπα. Πράγματι οι ανασφάλειες και η φιλαρέσκεια σε μεγάλο βαθμό αν δεν δουλευτούν θα σου είναι βραχνάς. Καμιά φορά , η ανάγκη για επιβεβαίωση κάνει τους ανθρώπους να την πατάνε πολύ πιο άσχημα απ' όσο νομίζουν. Το όνειρό σου πάντως δείχνει ότι έχεις κάποιες ευαισθησίες. Μπορείς να τις έχεις για να δώσεις μια πιο τραγική διάσταση στη φιγούρα σου ή για να γίνεις καλύτερη.
#2.Λέω,να πάρεις πολύ σοβαρά αυτό,που σου είπε.Δε θέλει σχέση.Να συμπεριφέρεσαι λοιπόν κι εσύ απέναντι του,όπως σε έναν άνθρωπο,με τον οποίο δεν επιθυμείς κάτι παραπάνω.Διότι αυτό είναι το έντιμο και το ξεκάθαρο.Όταν δε γουστάρει κάποιος σχέση,δεν μπορεί να απολαμβάνει και την επιπλέον οικειότητα,τη συντροφικότητα,το ενδιαφέρον.Σεξάκι κι όξω απ'την πόρτα.Εσύ τον παίρνεις και στην παρέα σου,να σου κόβει και τις τύχες ο τύπος,που δε σε θέλει.Για ξανασκέψου το λίγο.Αν δεν μπορείς να δεις το θέμα πιο ψυχρά,άφησε τον.Αυτός θα περνάει ζάχαρη κι εσύ θα προσπαθείς να βρεις στη συμπεριφορά του ενδείξεις,ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία.Χαμένος χρόνος και τζάμπα πόνος.
Όλες/όλοι ξέρουμε ότι άλλα λενε κι άλλα (παρασύρονται απ' τις στιγμές δήθεν και) κάνουν...Απλά θέλουν μετά να μπορούν να μας βγάλουν πιεστικούς/τρελους...Εμπόριο οι σχέσεις...ποιος θα κλέψει ποιον στο ζύγι.
Απόρησα με τον τυπο , γιατί δεν ειναι και καθαρά ο τυπος "σεξακι και εξω απο την πόρτα" !Κάνουν πραγματα μαζί ,κοιμούνται μαζί κτλ κτλ .... Μήπως απλά είναι αμυντικός-φοβικός ?Τύπου "μέσα μου θέλω", αλλά απέξω ας δηλώσω καλύτερα κουλ !!Κάνω λίγο το "δικηγόρο του διαβόλου " τώρα , γιατί και απο δική μου εμπειρια και από φίλους μου αντρες , θυμάμαι ποτε δε έφερναν στην παρέα την κοπέλα που "δεν ήθελαν κάτι παραπάνω" , και ποτέ δεν έμπαιναν στη διαδικασία να γνωρίσουν την παρέα της . Επίσης ποτέ δεν κοιμόντουσαν (μετά το σεξ) μαζί της ! Άπειρα παραδείγματα τέτοια ... την είχαν μόνο να περνάνε καλά , μερικες ωρίτσες , μέσα στο σπίτι και γειά σας ! την άλλη βδομάδα πάλι !!!Βέβαια από την άλλη φοβερή η προσέγγιση της Α,μπα : Αυτά που περιγράφεις ως συμπεριφορά «κανονικού ζευγαριού» δεν είναι «ζευγάρι», είναι όλα είναι τα εύκολα, όσο δεν υπάρχουν άλλες απαιτήσεις Πηγή: www.lifo.grΚαι τώρα θα ρίξω και την τελευταία μου βολή : Το μεγαλύτερο ποσοστό ζευγαριών σήμερα, μέχρι εκεί δεν είναι ?Σε όλα τα εύκολα μόνο ??!!Πραγματικά πόσοι/ες είναι αυτοί/ες που ενώ είναι ζευγάρια , στις βόλτες και στα χαχαχουχα είναι όλα τέλεια , (και ας μην είπαν ποτέ αυτην την ρημαδοκουβέντα :δεν είμαι για σχέση) αλλά όταν ήρθαν οι ευθύνες και τα ζόρια ,,"μην είδατε τον παναή" ???Δε ξέρω ,,,μπερδεύτηκα !
#4\Κι εγώ έχω μια απορία για σένα. Πού είναιοι τελείες οέο; Έχω βαρεθεί να το λέω αλλά όταν ένα κατεβατό ολόκληρο είναι μια πρόταση νόημα δε βγαίνει!!!!!
Πάντως όταν διαβάζω τέτοια χαώδη κείμενα και χωρίς φωνήεντα όπως λες έχω την εντύπωση ότι επρικατεί τρικυμία στο κεφάλι αυτού που το έγραψε και αναρωτιέμαι αν ο ίδιος ξέρει τι θέλει να πει!
#3Ελπίζω με αυτήν την κατάσταση και μέχρι να ξεδιαλύνετε τη σχέση σας και αν μπορεί αυτή να διατηρηθεί να έχετε σταματήσει τις προσπάθειες για παιδί. Γιατί αν το πετύχετε, όχι μόνο δε θα σας ενώσει και δε θα σταματήσουν τα προβλήματα του άντρα σου, αλλά όλα θα γιγαντωθούν και πίστεψέ με κι εσύ δε θα έχεις πλέον καμία υπομονή για να τον αντιμετωπίζεις όπως τώρα.
#2 Οι σχέσεις δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Ούτε έχουν όλες το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Δεν ήθελε σχέση όμως γνωρίζοντάς σε μπορεί να του αρέσει όπως είστε και να δημιουργήσετε μια σχέση, ή όχι. Αυτό εξαρτάται απ αυτόν και στο μυαλό του δεν μπορούμε να μπούμε, αν θες τόσο πολύ να μάθεις, τώρα που έχει περάσει λίγος καιρός ρωτησέ τον. Πάντως το να σου λέει καλημέρα και να βγαίνετε με τους φίλους του δεν σημαίνει αυτόματα σχέση, γιατί μπορεί να κάνει το ίδιο και με άλλες δύο. Εγώ αυτό που θα συνιστούσα θα ήταν να ξακαθαρίσεις αν θα βλέπετε κι άλλους, ακόμα κι αν δεν έχετε σχέση κι από κει και έπειτα θα δείξει το πράγμα.
#3"ειδικα οταν προσπαθουμε 2 χρονια για παιδι χωρις επιτυχια"...δεν χαλαρώνετε λίγο αυτήν την στοχοπροσήλωση, καλύτερα; Kαι από άποψη επιπρόσθετου άγχους (βλ. κάνω σεξ για να κάνω παιδί και αν δεν κάτσει και δώστου και μπήχτου απογοήτευση), αλλά κι από άποψη να δεις πού πάει η βαλίτσα με τα του συζύγου.
#2Επιβεβαιώνω κάθε λέξη της Αμπα:Θα περάσουν τρία χρόνια και θα έρθει η στιγμή που θα χρειαστείς βοήθεια και τότε θα θυμηθεί ότι 'δεν κάνει για σχέσεις' και ότι 'εγώ στο είχα πει από την αρχή'. Και θα κλείσει λέγοντας ότι εσύ θέλεις να παντρευτείς (δεν έχει σημασία που δεν έγινε καμία απολύτως κουβέντα για γάμο, το ζήτημα μπορεί να είναι να τσοντάρει λίγο στο λογαριασμό της ΔΕΗ) κι αυτός δεν μπορεί, δεν είναι σε φάση, να αναλάβει ευθύνες. Καλή τύχη!!
#7 Το πώς έμπλεξες μ αυτόν τον άνθρωπο, και κυρίως το ΓΙΑΤΙ έμπλεξες μ αυτόν, και όχι μόνο έμπλεξες, αλλά δημιούργησες σχέση διάρκειας με τις συνέπειες που αναφέρεις είναι η άκρη του νήματος.Να το ψάξεις.Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή μας.
#5 Ο γρήγορος τρόπος να ξεπεραστούν οι δύσκολες καταστάσεις είναι η τάση της εποχής. Η αποφυγή του πόνου ενός δηλαδή φυσιολογικού συναισθήματος οδηγεί αρκετούς σε εξαρτήσεις και "λύσεις fast food". Στην ουσία δεν ξεπερνιέται το πρόβλημα αλλά παραμένει βαθιά κρυμμένο και οι μετέπειτα δύσκολες εμπειρίες λειτουργούν όντως αρθροιστικά. Σαν να κουβαλάμε ένα σάκο που γεμίζει με πέτρες και κάποια στιγμή γίνεται ασήκωτος στους ώμους μας. Η λύση είναι να υποδεχόμαστε τον πόνο, να τον βιώνουμε, να είμαστε σε επαφή ε τον εαυτό μας και τα συναισθήματα μας. Οι επίπονες καταστάσεις είναιτο εργαστήρι της ωριμότητας και της εξέλιξης μας. Υπάρχουν φυσικά και οι καταστάσεις που καθιστούν δυσλειτουργική την καθημερινότητα και δεν υπάρχει τρόπος να τις διαχειριστούμε μόνοι μας. Τότε είναι η κατάλληλη ώρα να ζητήσουμε τη βοήθεια του ειδικου.
Συμφωνω και επαυξανω ! εν ολιγοις ειναι ενα μικρο "πενθος¨" , ειναι απώλεια..."Πενθησε τωρα ", οπως σου βγαινει ,, μη ντραπεις για τα συναισθηματα σου , αλλά να τα κοιταξεις μέσα σου ξεκαθαρα .... και μετα ερχεται η καθαρση !! Σαν προσωπική εμπειρια, παλιαιοτερα , οταν χωρισα απο δεσμό με μεγάλο έρωτα, το επαιζα τυπου αδιαφορη ,, ταχα μου δε με νοιαζει , περναω καλα κτλ κτλ ,, ΜΠΟΥΡΔΕΣ ! Κοροιδευα τον εαυτο μου, δεν ηθελα να κοιταξω μέσα μου , το κουβαλουσα και το εσερνα ωσπου συνειδητοποιησα μετα απο 3 χρονια πως ακομα ημουν ερωτευμενη ,, η εστω αυτο το αγκαθακι δεν ειχε φυγει ... Καπου εκεί τα ξαναβρηκαμε ,, και αφου εννοειται πως εληξε αυτη η σχεση , τοτε μονο "πενθησα" , εκλαψα , χτυπηθηκα , ηπια , και ξανα μανα κλαματα , αυπνιες , δουλεια -σπιτι ,σπιτι - δουλεια , εε,6 μηνες μου πηρε..Και τέλος απο μέσα μου !Μετά απο το "πενθος" τον συνανταω καμια φορα ,σε πληροφορώ καμια αισθηση ......Απλά μια ωραια αναμνηση , με εναν ανθρωπο που μου εβγαλε καποτε δυνατα συναισθηματα ..Στην επομενη σχεση , και αφου εληξε αδοξα , τα ιδια ,,δεν προσποιηθηκα πως ημουν καλα ,,απλά "πενθησα "... και μετα προς τη δοξα τραβα !!!
#5 Εργασιοθεραπεία με τα πράγματα που σ αρέσουν.Τι αγαπάς να κάνεις; Ζωγραφική, διαβασμα λογοτεχνίας,χειροτεχνία,τρέξιμο,εθελοντισμός,φροντίδα ζώων,καλλιέργεια λουλουδιών, ξένες γλώσσες,ο κατάλογος, θεωρητικά ,είναι ατελείωτος.Καλό θα είναι να απασχολείς τον εαυτό σου ευχάριστα,αντί να μεμψιμοιρείς.Θα περάσει πιο γρήγορα ο χρόνος,στο εγγυώμαι.
#3 Εν ολίγοις, είστε μαζί παιδιόθεν.Λίγο απίθανο να προέκυψε αυτός ο χαρακτήρας τώρα.Δεν έχει κανένα λόγο να σου εκμυστηρευθεί τι συζητάει με την ψυχολόγο. Προσωπικά δεδομένα είναι, κόκκινη γραμμή.Εαν πηγαίνει πολύ καιρό σ αυτήν και δεν υπάρχει καμία βελτίωση, επαναπροβληματιστείτε,θα μπορούσες να προτείνεις ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή, μέσω της στήλης δεν μπορεί να γίνει κάτι.Εσύ ,για ποιο λόγο ακριβώς είπαμε ότι θες να κάνεις παιδί μαζί του δοθείσης της κατάστασης;
Πες τα γιατί τρελαίνομαι με όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν παιδί ασχέτως με το τι συμβαίνει στη σχέση τους, στη ζωή τους, στα μέσα τους. Ο άλλος τα έχει παίξει με κρίσεις πανικού κ ακραία ξεσπάσματα και η άλλη δεν ξέρει αν θα αντέξει ΑΛΛΆ να κάνουμε και ένα παιδί να βρίσκεται. Λυπηθειτε τα παίδια. Ελεος.
#2 Αγαπητή μου, ούτε εγώ να την είχα γράψει αυτήν την ερώτηση!Λες «Να το απολαύσω ή να περιμένω τη στιγμή που θα βαρεθεί κ θα μου πει "Α εγώ στο είπα από την αρχή, δεν ήθελα σχέση;"». Να το απολαύσεις ΚΑΙ να κρατάς τις πισινές σου. Γίνεται; Αν γίνεται, κάν' το. Οι σχέσεις σε γενικές γραμμές είναι πολύ εύθραυστες. Εδώ άλλοι, που είναι σε σχέση και σου τάζουν λαγούς με πετραχήλια (χωρίς καν να το ζητήσεις), σε χωρίζουν με μήνυμα (γαμώ τις εμπειρίες έχω). Πόσο μάλλον όταν σου έχει κάνει και τέτοιες δηλώσεις εξ αρχής, που δείχνουν πως αν μη τι άλλο, ο τύπος θέλει να είναι καλυμμένος όταν αποφασίσει πως δε θέλει άλλο. Για να είσαι κι εσύ καλυμμένη, θα πρότεινα, όσο το δυνατόν να μην επενδύσεις συναισθηματικά.
Συμφωνώ με την άποψη σου, γενικά πρέπει να κρατάμε άμυνες πλέον γιατί η κατάσταση είναι πολύ περίεργη! Επίσης ομοιοπαθούσα γιατί κ μένα με έχουν χωρίσει με μήνυμα κ όχι μόνο αυτό ο ίδιος 3 μήνες μετά μου ζήτησε ξεπέτα κ τον έστειλα αδιάβαστο! :D
Μα είναι τόσο αστείο! Ειδικά κάτι τύποι που είναι τόσο εκδηλωτικοί και μεγαλόστομοι (προφανώς γιατί νομίζουν ότι μεγαλοστομίες θέλεις να ακούσεις). Και μετά εξαφανιζόλ. Μου έχει συμβεί 2 φορές. Την πρώτη, τον είχα πάρει χαμπάρι τι μουρλός ήτανε και ήθελα να δω που το πάει. Αυτός ήταν η περίπτωση με το μήνυμα, μετά από μια εβδομάδα εξαφάνισης και με δική μου πρωτοβουλία επικοινωνίας. Αλλιώς, θα ήμουνα ακόμη με την απορία τι απέγινε ο Μήτσος.Ο δεύτερος πραγματικά με γονάτισε ο π@@στης. Γιατί τον γούσταρα πραγματικά και με πράξεις εκείνος (όχι με λόγια), όντας τρυφερός και περιποιητικός (σε μια φάση της ζωής μου που ομολογουμένως το είχα πολύ ανάγκη), με έκανε να πιστεύω πως με γούσταρε κι εκείνος όσο τον ηθελα κι εγώ- κι αυτό με έκανε να τον θέλω ακόμη παραπάνω. Ώσπου μια ωραία πρωία, μου ξεφουρνίζει πως "αυτό που έχουμε πάει να γίνει σχέση, κι εγώ δε θέλω σε αυτή τη φάση της ζωής μου σχέση γιατί μπλαμπλαμπλα". Μπήκα στη διαδικασία να νιώθω εξαπατημένη. Άκουγα Καρρά για μήνες. Στο τέλος αφού το χώνεψα, κατάλαβα το εξής: δε με κορόιδεψε, δε με έκανε εσκεμμένα να πιστεύω ότι με ήθελε ενώ δεν ηταν αλήθεια. Δεν είχε και λόγο άλλωστε. Απλώς είναι ένας υπέροχος, όμορφος άντρας, έξυπνος, παθιασμένος, τρυφερός και περιποιητικός που όμως δυστυχώς δε με γούσταρε και τόσο πολύ. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.Γι' αυτό, αγόρια και κορίτσια: άμυνα, άμυνα, άμυνα, γερά τα πόδια κάτω στη γη. Δώστε χρόνο, κάντε υπομονή, ο χρόνος μόνο δείχνει τί έχει τα φόντα να κρατήσει και τί όχι. Ό,τι και να λέμε και να νιώθουμε εμείς, η σχεση θέλει πάντα 2 και ο άλλος είναι αστάθμητος παράγοντας.
Τελικά παίζει πολύ το μήνυμα απ'οτι βλέπω! Ομοιοπαθούσα κι εγώ αν και έχω και χειρότερους χωρισμούς. Ο άλλος έλεγε πόσο πολύ θέλει να παντρευτούμε και να κάνουμε και παιδιά και πόσο πολύ με αγαπάει κτλ και με χώρισε με τη μέθοδο του εξαφανιζόλ. Απλά μια μέρα τον πήρε το εύρηκα!
Ατέρμονη ΑνίαΠραγματικά είναι ένα άτομο που του χρειάζεται να τον κυνηγήσουν με το δίκαννο για εκφοβισμό έτσι ώστε να σταματήσει να φέρεται με αυτόν τον τρόπο!Υγ: Ο συγκεκριμένος ένα χρόνο μετά μου τη ξαναέπεσε όταν μου έφερε κάτι βιβλία που μου είχε κρατήσει κ τον ξεφτίλισα!
Α prince εννοείται! Το παιδί ήθελε όλο το πακέτο. Πέρα από την πλάκα ήταν μια πολύ όμορφη και τρυφερή σχέση,όντως με αγαπούσε και μου το έδειχνε και όντως ήθελε να παντρευτούμε. Όταν εξαφανίστηκε έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Βεβαια τώρα ξέρω ότι έφαγε δικές του φρίκες,κάποια στιγμη εμφανιστηκε και ζήτησε συγγνώμη και τότε του μίλησα πολύ σκληρά και τγου τα χωσα.
Στο θέμα χωρισμού έχω καταπληκτική ιστορία: γνώρισε άλλη (κέρατο βασικά), με φώναξε έξω με κάτι κάφρους φίλους του δήθεν για καφέ, φεύγοντας άκουσα το επικό από έναν φίλο του: ''ναι, την άλλη καλύτερα'' (το οποίο νόμιζα ότι παράκουσα, είχα και εξεταστική, ήμουν και βούρλο, τεσπα) και τελικά με χώρισε παραμονές Αγ. Βαλεντίνου σε πολυσύχναστο καφέ (για να μην κάνω σκηνή προφανώς) γιατί λέει ήθελε να τον περάσει με την άλλη και 'όταν ερωτευτώ θα καταλάβω'. Τέλειο; Θα προτιμούσα να το είχε κάνει με μήνυμα :)
Διάβασα αυτό που έγραψες στο σχόλιο παρακάτω! Έχω ζήσει την ίδια ακριβώς περίπτωση με κάποιον σαν τον δεύτερο! Βασικά έτσι όπως το περιεγραψες, μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό! Τόσο ίδιο... και όπως το λες με γονάτισε πραγματικά! Είναι απίστευτο πόσο κακό μπορεί να σου κάνει ένας άνθρωπος! Και πόσο εύκολα μπορεί να εξαφανιστεί..... χωρίς καμία εξήγηση...
#2 Δεν ξυπνάς ΚΑΘΕ πρωί τον καθένα για Καλημέρα. Θέλει εγγύτητα γιατί ενδεχομένως δεν έχει ξεπεράσει την οικειότητα που έχασε από την προηγούμενη σχέση του.Να προσέχεις.
#7Κλαπ, κλαπ, κλαπ, κλαπ, κλαπ, κλαπ, κλαπ. Αν ποτέ δίναμε όσκαρ "α-μπά-απάντησης" νομίζω αυτή θα ήταν ξεκάθαρο φαβορί. Πραγματικά με σόκαρε η απάντηση,δεν την περίμενα τόσο αληθινή και δεν νομίζω οτι έχω ξαναδέι κάτι να αποκαλύπτεται τόσο ολοκληρωτικά μέσα απο μια απάντηση.