Κύπρος: Το ΑΚΕΛ πρότεινε για υποψήφιο Πρόεδρο έναν επιχειρηματία και «υμνητή του μνημονίου»

Κύπρος: Το ΑΚΕΛ πρότεινε για υποψήφιο Πρόεδρο έναν επιχειρηματία και «υμνητή του μνημονίου» Facebook Twitter
1

Η κυπριακή αριστερά του ΑΚΕΛ ξάφνιασε με την πρόταση του για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς επέλεξε τον επιχειρηματία  Μάικ Σπανό, ο οποίος έχει εκφραστεί με θερμά λόγια υπέρ του μνημονίου στο νησί.

Κάτι επίσης εντυπωσιακό σχετικά με αυτή την επιλογή είναι ότι ο κ. Σπανός που επελέγη από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, είχε επικρίνει σφοδρότατα την προεδρική πενταετία του Δημήτρη Χριστόφια, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως καταστροφική.

Είχε δε περιγράψει τα μέλη της Τρόικας ως μέλη «ναυαγοσωστών» της κυπριακής οικονομίας.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο κ. Σπανός έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας M.S. Business Power Ltd και ιδρυτικός πρόεδρος της Green Dot.

Διετέλεσε επίσης διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής Coca-Cola, η οποία είναι η 5η μεγαλύτερη σε εμφιαλώσεις στο δίκτυο της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Από το 1981 έως και το 2008 ήταν γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της κυπριακής Coca-Cola (Λανίτης), ενώ και τώρα διατηρεί θέση μη εκτελεστικού μέλους στο Δ.Σ. της εταιρείας. Στο πλούσιο βιογραφικό του κ. Σπανού περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η περίοδος της αντιπροεδρίας του στο Δ.Σ. του CIIM (2005-2009), ενώ από το 2014 διατηρεί θέση ανώτερου ανεξάρτητου διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς και ανεξάρτητου μη εκτελεστικού διευθυντή. Παράλληλα, κατείχε θέση διευθυντή στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Όσο αριστερός ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας άλλο τόσο ειναι ο μαικ σπανός!!!Περνάμε στην εποχή της νεοΚαπιταλιστικής Αριστεράς όπου το κεφάλαιο μαζι με την εργατική τάξη ζούνε "αρμονικά" και "όμορφα"τέρμα οι ταξικές διαφορές!!!