ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.6.2017 | 12:30

Προειδοποιω... ακολουθουν χαζογκομενικα

Είναι μια 20αρα (εγώ 24) που κάνουμε λίγο καιρό παρέα ΦΙΛΙΚΗ (κάνα μήνα). Τις τελευταίες δύο - τρεις μέρες μου λέει με μηνύματα, κάθε τοσο, ποσο χαιρεται που με γνώρισε, που υπάρχω στη ζωή της και πόσο καλό της κανω. Επίσης μου ψιλοκλαιγεται ότι είναι χοντρή, κοντή και άσχημη, ενώ είναι αντικειμενικά το λιγότερο πολύ όμορφη, κοντούλα (1,63) και το πολύ 50 κιλά. Εγώ φροντίζω να την διαψεύδω και να την κοπλιμενταρω πάντα σε φιλικό πνεύμα. Και αυτή συνεχίζει να μειώνει τον εαυτό της και εγώ συνεχίζω να την επαινω. Μια φορα μου εστειλε στο ακυρο φωτό της από την παραλία που βρισκόταν με το μπικίνι και γράφει καλημερα. Ακολούθησαν διθυραμβικά σχόλια απο εμένα για την ομορφιά της, αλλα πάντα σε φιλικό επίπεδο, όπως θα της μιλούσε και κάποια φίλη της. Οταν βγαίνουμε και βλέπομαστε από κοντα, ουτε ερωτικο ενδιαφέρον δείχνει, ουτε ανασφαλειες. Και ρωτώ: Είναι δυνατόν να θέλει να μου δειξει ότι ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω από το φιλικό ή εμένα μου φαίνεται ετσι επειδή έχω καιρό να κάνω σχέση; Μου φαίνεται παράξενο όταν τον αλλο που τον ξέρεις τόσο λίγο καιρό του λες ότι χαίρεσαι που υπάρχει στη ζωή σου. Επισης να του στέλνεις και φωτο σου από την παραλία έτσι στο ακυρο ειναι νορμαλ; Από την άλλη, καταλαβαίνω ότι έχει σαν κοπέλα κι αυτή τις ανασφάλειές της, αλλά μήπως το πράγμα ξεφεύγει και ζητά ναρκισσιστικά μονίμως το θαυμασμό; Φυσικά και φταίω κι εγώ που της λέω καλά σχόλια. Να πω την αλήθεια... αδιάφορο δε με αφήνει, είναι ωραία κοπέλα. Αλλά να κάνω κίνηση δεν παίζει καθώς δεν ψάχνομαι αυτόν τον καιρό. Το θέμα είναι πώς να της δώσω να καταλάβει ότι θέλω να είμαστε φίλοι, αλλά χωρίς να μου γκρινιάζει συνέχεια για την εμφάνιση της, γιατί από ένα σημείο και μετά είναι κουραστικό για μένα...
7
 
 
 
 
σχόλια
Σορυ κιολας, αλλα αν εμενα μου εστελνε ενας φιλος μου φωτο με το σωμα του στην παραλια κ εγω αυτον δεν τον εβλεπα ερωτικα, δεν θα τον αποθεωνα για κανενα λογο. Το πολυ πολυ να εκανα ενα γενικο σχολιο, του στυλ "καλα να περασεις στο μπανιο σου". Με λιγα λογια εχεις κ συ ευθυνη για το οτι σου εκφραζει ολες αυτες τις ανασφαλειες της και σου γκρινιαζει για τα κιλα της κλπ. Γιατι προφανως της αρεσει το γεγονος οτι, οταν στα λεει ολα αυτα, εσυ την αποθεωνεις. Γι αυτο και σε βλεπει σαν μεσο για να ανεβαζει την αυτοεκτιμηση της. Σου λεει τις ανασφαλειες της, για να της απαντας εσυ ενα "εισαι κουκλα" και να νιωθει καλυτερα. Αν θες να σταματησει να συμβαινει αυτο, η λυση ειναι πολυ απλη: απλα σταματα να της απαντας με τροπο που να θρεφεις την αυτοεκτιμηση της. Πχ οταν σου στελνει φωτο με μπικινι κ σου λεει καλημερα, απαντα της κατι του στυλ "καλημερα και σε σενα, ελπιζω να απολαυσεις το μπανιο σου". Η οταν σου λεει ειμαι χοντρη, απαντα της κατι του στυλ "εγω θεωρω οτι εισαι μια χαρα στα κιλα σου". Αν εσυ πηγαινεις κ της απαντας ξερω γω "τι λες?εισαι κουκλαρα και εχεις θεικο κορμι" ε ειναι λογικο η αλλη να το παιρνει πανω της. Γι αυτο κ μετα καθε φορα που εχει αναγκη να ακουσει κατι θετικο απο σενα, σου αρχιζει τη γκρινια για το σωμα της κλπ.Γενικα παντως εμενα μου δινεις την αισθηση οτι την γουσταρεις την κοπελα. Πρωτον, μου φαινεται κουλο να κανεις τοσο θετικα σχολια σε μια κοπελα την οποια δεν γουσταρεις ερωτικα, δευτερον, γιατι εκατσες να γραψεις ολο αυτο, αν η κοπελα σου ειναι αδιαφορη και τριτον, τι παει να πει "δεν ψαχνομαι αυτο τον καιρο?". Εγω πιστευω οτι την γουσταρεις, απλα για καποιο λογο κολλας. ΕΛα πες την αληθεια, εχεις σχεση??
Απλώς βλέπει ότι δείχνεις ενδιαφέρον και της τονώνεις το ηθικό με τα κοπλιμέντα σου οπότε σε έχει στο φιλικό. Μήπως να κόψεις τα πολλά κοπλιμέντα και να απομακρυνθείς; δεν θα σου κάτσει που δεν θα σου κάτσει (πιθανότατα) ε γιατί να τραβάς και όλη αυτή τη μαλακια με το να της δίνεις προσοχή και να τονωνεις τον εγωισμό της. Για μια φορά κοίτα και λίγο τον εαυτό σου. Οι άλλοι θα κάνουν ότι μπορούν για να ναι καλά η παρτη τους. Εσενα γιατί να σε πατάνε; τι είσαι; αντε ρε από κει.
Friendzoned!!Και από τα άσχημα κιόλας, της ψεύτικης φιλίας που σε έχει καθαρά για να περνάει την ώρα της.Ούτε φίλη ούτε γκόμενα.Αχ συγνώμη που δεν δίνω και καμία συμβουλή αλλά νομίζω αυτό το συμπέρασμα θα σε βοηθήσει.
Δεν αντιλέγω. Είναι ασυσχέτιστα αυτά τα δύο μεταξύ τους.Για να στο εξηγήσω απλά.Ο Εξ. ενδιαφέρεται φιλικά ενώ η κοπέλα θέλει ο Εξ. να ενδιαφέρεται ερωτικά.Παρόλα αυτά η κοπέλα δεν ενδιαφέρεται ερωτικά αλλά έχει ένα ψεύτικο φιλικό ενδιαφέρον.Το πρόβλημα, προσωπική εκτίμηση, είναι όχι η γκρίνια, αλλά η στάση της κοπέλας να αναζητεί από τον Εξ. την ερωτική επιβεβαίωση.
Ναι ισχύει. Αλλά τι προτείνεις για να την κόψει αυτή την αίτηση ερωτικής επιβεβαίωσης χωρίς να αναγκαστεί να την βρίσει; Αυτό ρωτάει ο εξομολογούμενος.
Αν και είναι tricky, επειδή αυτή είναι η ουσία της σχέσης τους. Αν χαθεί αυτό θα είναι σαν να χάνεται και η τωρινή τους σχέση όπως και αν μπορεί αυτή να οριστεί.Εγώ το είπα το πιο πάνω επειδή όλα ξεκινάνε από την συνειδητοποίηση. Εγώ προσωπικά δύσκολα μπορώ να αποδεχτώ ότι κάποιος μπαίνει σε αυτή την κατάσταση αν και ο ίδιος δεν έχει αποσαφηνίσει το τι θέλει. Γιαυτό ξεκίνησα από εκεί.Αν πλέον ο Εξ. είναι σίγουρος ότι θέλει μια καθαρά φιλική σχέση, θα του πρότεινα:α)Να της πει στα ίσια ότι γίνεται κουραστική με αυτό το μοτίβο.β)Να της πει έστω και στα ψέματα κάτι για την ερωτική του ζωή. ( πχ ότι κυνηγάει κάποια άλλη, ότι γουστάρει μια κοπέλα κτλ)γ)Να της μιλάει όπως θα μίλαγε σε μια όντως φίλη του.Αν και γενικά δεν μου αρέσει να δίνω τέτοιες συμβουλές επειδή αλλού είναι το πρόβλημα.Αν θέλει λύσεις μπαλώματα ορίστε.Συγνώμη για την καυστικό τόνο.