ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.6.2017 | 16:56

Υποκρίτριες

Είμαι bi αγόρι, με έντονα τα θηλυκά μου χαρακτηριστικά περισσότερο. Έχω μια φίλη που είναι πρώτη μούρη στο pride και θεωρητικά υπέρ της κατάργησης των στερεοτύπων και των φύλων. Όταν ευγενικά της την έπεσα μου είπε "τι κάνεις εκεί μωρή; από πότε σου αρέσουν οι γυναίκες;" Όταν της είπα πως είμαι bi ανοιχτός σε όλα, μου είπε "κοίτα χρυσή μου, εγώ τον άντρα τον θέλω άντρακλα". Πολλές τέτοιες κυκλοφορούν, που θεωρητικά είναι υπέρ της κατάργησης των φύλων και στην πράξη συμπεριφέρονται σαν τις γιαγιάδες τους. Υποκρίτριες.
6
 
 
 
 
σχόλια
ΟΚ, φυσικά και δεν ήταν υποχρεωμένη να σου κάτσει, αλλά ο τρόπος της ήταν όντως άσχημος και έβγαζε μια υποτιμητική χροιά για τους "μη άντρακλες". Απ'ό,τι καταλαβαίνω, γι'αυτό την αποκαλείς υποκρίτρια κι έχεις εν μέρει δίκιο, από την άποψη ότι θα μπορούσε να σε απορρίψει ευγενικά, ειδικά από τη στιγμή που υποτίθεται πως είναι και φίλη σου.Εγώ διαφωνώ μόνο στο σημείο "κατάργησης των φύλων". Βεβαίως και πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε ανάλογη παιδεία και να εξαλειφθεί οποιαδήποτε κοινωνικά ρατσιστική, αγενής και απάνθρωπη συμπεριφορά, σε ό,τι αφορά όλο το φάσμα της διαφορετικότητας και τα ατομικά δικαιώματα σε πανανθρώπινο επίπεδο. Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ούτε να το παίζουμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τα φύλα υπάρχουν, πρώτα απ'όλα βιολογικά θέλουμε δε θέλουμε κι έπειτα και ψυχολογικά/συμπεριφορικά. Δε θα μηδενίσουμε τη μία πλευρά των ανθρώπων για να δικαιωθεί η άλλη, ή όποια ακραία μορφής πολιτική ορθότητα. Αγαπάτε αλλήλους όπως είστε.
Τα ψυχολογικά/ "συμπεριφορικά" φύλα που γράφεις είναι το λεγόμενο κοινωνικό φύλο και εννοείται ότι δεν είναι εγγενές χαρακτηριστικό αλλά μία κοινωνική κατασκευή. Εννοείται δεν χρειάζεται να γίνει κατάργησή των φύλων, αλλά πρέπει όποιος θέλει να μπορεί εκφράζεται και να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί.Η κοπέλα δεν είναι εν μέρει υποκρίτρια, είναι εντελώς υποκρίτρια, γιατί οικειοποιείται έννοιες για να είναι στη μόδα και να το παίζει κουλ, αλλά όταν την προσεγγίζει ένα αγόρι που δεν είναι 100% straight, αυτή δεν έχει καν το τακτ να πει ένα απλό ""λυπάμαι αλλά δεν ενδιαφέρομαι", αφού όντως δεν ενδιαφέρεται, αλλά απαξιώνει τα συναισθήματα και τη σεξουαλικότητα του εξομολογουμένου. Έχει δίκιο που τη λέει υποκρίτρια, δεν είναι ότι δεν "του έκατσε", είναι ο τρόπος που του το είπε :/.
Η κοπέλα είναι σίγουρα αγενής και καθόλου σωστή ως φίλη. Τώρα αν είναι 100% υποκρίτρια σε ό,τι αφορά τις απόψεις της δε μπορώ να το γνωρίζω, αν και δεν το αποκλείω.Ως απόφοιτη κοινωνιολογίας, γνωρίζω τι εννοούμε θεωρητικά με τον όρο κοινωνικό φύλο (gender). Γι'αυτό και έγραψα πολύ συγκεκριμένα και περιγραφικά αυτό το επιστημονικά αδόκιμο "ψυχολογικά/συμπεριφορικά".Είναι αυτό που βλέπω στην πράξη στα ανήψια μου, καθώς μεγαλώνουν από βρέφη σε νήπια, σε ηλικίες και περιστάσεις που δεν τους "φοράει" κανείς με το ζόρι κοινωνικά πρότυπα. Κι όμως, εκφράζουν αυθόρμητα συμπεριφορές που υπάγονται κατά κύριο λόγο στα βασικά στερεότυπα των φύλων.Ας μην ξεχνάμε ότι τα στερεότυπα και η σημασία τους γεννήθηκαν επειδή ακριβώς μιλάμε για φαινόμενα που συναντώνται εξαιρετικά συχνά.Φυσικά υπάρχουν διαβαθμίσεις, ποικίλες αποχρώσεις και εξαιρέσεις. Αυτό όμως δεν αναιρεί, ούτε θα έπρεπε να δαιμονοποιεί την έννοια των στερεοτύπων. Το μόνο κακό σε ό,τι αφορά τα στερεότυπα είναι οι στενόμυαλοι άνθρωποι που προσπαθούν να τα επιβάλλουν σε όλους.
Οκ. Δεν μπορώ να ξέρω το υπόβαθρο έχει ο καθένας εδώ μέσα. Απλά αυτό το συμπεριφορικό/ ψυχολογικό φύλο που έγραψες μου έκατσε πολύ άσχημα. Εσύ μπορεί να το έγραψες για λόγους απλούστευσης, δεν είναι άλλωστε επιστημονικό αυτό το site, αλλά μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί. Ότι δηλαδή η ψυχολογία και η συμπεριφορά καθορίζεται από το φύλο. Πολλοί πιστεύουν τέτοια μαργαριτάρια. "Οι γυναίκες είναι ευαίσθητα λουλουδάκια", "Ο άντρας ο σωστός δε κλαίει", "Οι άντρες που ασχολούνται με τη τέχνη είναι γκέι", "Οι γυναίκες δεν είναι καλές στις θετικές επιστήμες" και ένα κάρο άλλες ηλιθιότητες. Τα στερεότυπα δεν λες ότι είναι και ότι καλύτερο...Επιπλέον τα μικρά δεν "επιλέγουν" συνειδητά τα στερεότυπα, τους υποβάλλονται από τα πρόσωπα που έχουν στην οικογένεια τους και τους μεταγενέστερους φορείς κοινωνικοποίησης, τα οποία εν συνεχεία μιμούνται και μπλα μπλα μπλα, τα ξέρεις αφού έχεις σπουδάσει κοινωνιολογία ,δεν υπάρχει λόγος να τα αναλύουμε:)...Αλλά γενετικά ελάχιστοι παράγοντες (γονίδια) έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι καθορίζουν τη συμπεριφορά, και το φύλο δεν συμβάλλει ιδιαίτερα στη διαμόρφωση αυτής. Τέλος πάντων, σημασία έχει, αυτό που γράφεις και εσύ, να μην προσπαθούμε να επιβληθούμε στους άλλους, να τους σεβόμαστε.Καλό σου βράδυ!
ναι ρε παιδες, χαιρω πολυ, εννοειται πως τα γουστα της δεν την καθιστουν υποκριτρια .. και καλα κανει να θελει αντρα και μαλιστα ''αντρακλα''η υπολοιπη συμπεριφορα και επιλογη υποτιμητικων χαρακτηρισμων ειναι που την καθιστα υποκριτρια
Καπου εχεις μπερδευτει νομιζω.Η κοπελα ναι μεν υποστηριζει τα δικαιωματα που εχει ο καθε ανθρωπος αλλα οι προτιμησεις της ειναι αυτες που ειναι..Αυτο δεν την καθιστα υποκριτια.