ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.6.2017 | 21:45

Τσιγκουνιά !

Αναρωτιεμαι αν καποιος ειναι τσιγκουνης στα λεφτα ειναι και σε ολα τα υπολοιπα? Ρε σεις ο πατερας μου ειναι ο πιο τσιγκουνης ανθρωπος που εχω γνωρισει ποτε,και ολο αυτο το μοτιβο το εχουν παρει και τα αδερφια μου και εγω φαινομαι ως η σπαταλη!Δεν μιλαω για νορμαλ πραγματα του στυλ προσεχω για να εχω ή θεμα οικονομιας-οικολογιας,αλλα εισαι στο μπανιο πχ πεταγεσαι ενα λεπτο στο δωματιο να παρεις βρακι ξερω γω πεταγεται κλεινει το φως(''εσυ εισαι σε 2 μερη ταυτοχρονα και καις δυο φωτα''?),ειναι η τηλεοραση ανοιχτη ''ποιος βλεπει τηλεοραση''? Ο κουκος? Καιμε ρευμα τζαμπα(και αρχιζει η παρλα για 5λεπτο τουλαχιστον ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ)..Με το που σκοτεινιαζει δν ανοιγουν φως στο σπιτι δλδ στο χωλ,η καποιο φωτακι,σκεψου τωρα να ναι χειμωνας π νυχτωνει απ τις 5 και 6 η ωρα στο σπιτι να ναι θεο σκοτεινα.Η προτιμαει να πει στ χ σουπερ μαρκετ π ειναι 200 μετρα απ το σπιτι γιατι εχει το μαλακτικο κυριολεκτι 0,05 λεπτα φτηνοτερο απ το σουπερ μαρκετ π ειναι κατω απ το σπιτι,Δεν ημασταν ποτε ουτε πλουσιου ουτε κ φτωχοι ενας μεσος μισθος.Παντα κοιταει τις αποδειξεις με εξονυχιστικό ελεγχο,το λογαριασμο του οτε παντα κοιταει και σημειωνει ποιος πηρε ποιον τηλεφωνο και ποση ωρα μιλησε..Θα φαει φακες ξερω γω το μεσημερι,μετα παλι το βραδυ και αμα περρισεψε και την αλλη μερα,εχει ληξει κατι? Οχι, τρωγεται.Μιλαμε για αρρωστες καταστασεις..
6
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ πάλι συμφωνώ με την εξομολογουμενη.Αυτά που περιγράφει μου φαίνονται υπερβολικά.Το να σβήσεις το φως για μισό λεπτό δεν νομίζω ότι θα σου εξοικονομήσει χρήματα.Δεν βλέπω να μιλάει για σπατάλες,αλλά για πράγματα που κάνουμε όλοι μας στην καθημερινότητα μας.Δεν πιστεύω να σβήνει κανείς μας την τηλεόραση όταν πάει στο ψυγείο να πάρει νερό.Παρόλα αυτά μιας και ζεις με τους δικούς σου πρέπει να συμβιβαστεις κάπως,γιατί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εύκολα ποσο μάλλον άνθρωποι κάποιας ηλικίας.Όταν θα πας σε δικό σου χώρο θα ζεις και θα κίνησε όπως εσύ επιθυμείς.
Αν και καταλαβαίνω τι εννοείς, συμφωνώ με τη θέση του CallMeRP. Π.χ., εάν εσύ και "τα αδέρφια σου", στηρίζεστε στους γονείς, τότε ο πατέρας σου έχει τουλάχιστον 3 λόγους να είναι προσεκτικός με τα έξοδα.Και για να μπούμε λίγο στα "άρβυλα" του, ως στρατιωτικός ενδέχεται να έχει αναπτύξει νοοτροπία αυτάρκειας-ολιγάρκειας.Όσον αφορά στις λάμπες, πρότεινε του να βάλει λαμπτήρες οικονομίας LED ή φθορισμού (warm light 2700k). Εάν δεν έχει βάλει ήδη, θα σε λατρέψει :)
Οικολογικά και κυρίως ηθικά μου φαίνεται ανεπίτρεπτο να σπαταλάμε καλό, καθαρό φαγητό, επειδή δε καταδέχεται ο κώλος μας να φάμε "περισσεύματα" και πόσο μάλλον αν είναι φακές που (τυχαία;) γράφεις.Καλά τα γράφει o RP. Εφόσον δε φαίνεται μα συνεισφέρεις στα έσοδα του σπιτιού δε σου πολυπέφτει λόγος. Ούτε νηστικούς σας αφήνει ο πατέρας σου ούτε σας έστειλε 200m παραπέρα να πάρετε μαλακτικό. Μπορεί ο μέσος μισθός να μην αρκεί... Ή μήπως τα κάνει κομπόδεμα;
Όχι δεν ήσουν ξεκάθαρη για εμένα...Ειρωνεύεσαι τον πατέρα σου που προσπαθεί να μην πετάει φαγητό ή όχι;Βασικά ξεκινάς θέτοντας ως ερώτημα "Αναρωτιεμαι αν καποιος ειναι τσιγκουνης στα λεφτα ειναι και σε ολα τα υπολοιπα Πηγή: www.lifo.gr"και λογικά περιμένεις να πάρεις ως απάντηση τη λαϊκή έκφραση "όποιος είναι τσιγκούνης στα λεφτά είναι και στην αγάπη". Όμως, αν και απεικονίζεις έναν γραφικό ανθρωπάκο με το χούι του και τη γκρίνια του,δεν φαίνεται να στερήθηκες κάτι βασικό, όπως αγάπη, φαγητό, μόρφωση. Μπορεί να μην έπιασα τον παλμό της εξομολόγησης και το πρόβλημα να είναι εντονότερο.
'Οh my God woman calme down', ημουν ξεκαθαρη για θεματα οικολογικου-οικονομικου περιεχομενου,οπως εγραψα(απ οτι φαινεται δεν διαβασες ξανα λεω).Δεν μιλαμε για μετρο,μιλαμε για υπερβολη.Δεν καταλαβαινω απο που συμπαιρανες οτι ειρωνευομαι και την ερωτηση μαλλον ρητορικη θα την χαρακτηριζα,αυτα τα δυο εχουν πολυ μεγαλη σχεση μεταξυ τους λαικο ξε λαικο ειναι γεγονος!Το τι στερηθηκα εσυ δεν το γνωριζεις(απο που πηγαζει η σιγουρια σου απορω)Και επειδη τωρα καπως αρχισα να απολογουμαι σε εναν ανωνυμο για μια εξομολογηση (ενταξει το χεσαμε)χαιρετω,και την επομενη φορα να σαι λιγο πιο μαλακός/ή οταν γραφεις για καταστασεις που δεν γνωριζεις..φευγεις λιγο εκτος θεματος!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ