ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.6.2017 | 22:03

Ατοπική δερματίτιδα

Ξεκίνησε με πάρα πολύ φαγούρα στις κλειδώσεις των αγκώνων. Θεωρώντας πως με πείραζε ο ήλιος, η σκόνη, τα τσιμπήματα από κουνούπια- μιας και είχα κάτι σαν "σπυράκια" - πίστευα πως δεν ήταν κάτι σημαντικό και ότι κάποια στιγμή, θα έφευγε από μόνο του. Σχεδόν δύο+ εβδομάδες είχαν περάσει και το δέρμα μου είχε κοκκινίσει περισσότερο και ξεφλούδιζε. Επιπλέον, η κοκκινίλα και το ξεφλούδισμα εμφανίστηκαν και στις μασχάλες. Πήγα στον δερματολόγο και μου είπε ότι έχω ατοπική δερματίτιδα. Η ατοπική δερματίτιδα όπως μου είπε ο γιατρός είναι μία μορφή εκζέματος. Πώς στο καλό το έπαθα εγώ τώρα αυτό; Εντάξει, έχω γενικά ξηρό δέρμα αλλά είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό και υποτείθεται θα έπρεπε να το είχα από μικρο παιδί. Το άγχος επιδεινώνει το έκζεμα αλλά δεν είναι αιτία, μου είπε. Η αλήθεια είναι πως εκείνες τις πρώτες εβδομάδες, είχα πάρα μα πάρα πολύ άγχος λόγω ενός θέματος υγείας της μητέρας μου. Τώρα, βάζω κάτι κρέμες κορτιζόνης, μόνο στους αγκώνες γιατι στις μασχάλες απαγορεύεται. Για τις μασχάλες έχω άλλη κρέμα. Ο προηγούμενος γιατρός μου έδωσε κορτιζόνη για τις μασχάλες. Πλέον ο γιατρός, μου έχει απαγορεψει, τα αρώματα, τα σαπούνια, τα αποσμιτικά/αντι-ιδρωτικά, το μαλακτικό στα ρούχα. Απαγορεύεται το συχνό ντουζ, μία φορά την ήμερα μόνο, με χλιαρό προς κρύο νερό, ρούχα από 100% βαμβάκι μόνο. Μου έδωσε ένα υγρό gel καθαρισμού αντι-σαπουνιού. Θα πρέπει να πλένομαι με αυτό το φαρμακευτικό καθαριστικό που είναι και άοσμο. Επίσης σχεδόν μου απαγόρεψε την έκθεση στον ήλιο αλλά επειδή αυτό είναι αδύνατο θα πρέπει να κυκλοφορώ με καπέλο, γυαλιά και αντηλιακό όπου θα το βάζω κάθε δύο ώρες. Μου απαγόρεψε την θάλασσα. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει απαγορέψει κάτι από φαγητό. Α, και αποτρίχωση στις μασχάλες μεχρι στιγμής, δεν έχω κάνει. Τι να ξυρίσω άλλωστε; Το έκανα και πριν πάω στο γιατρό και αντί για τρίχες έκοψα δέρμα άσε που θα το χειροτερέψω κιόλας.Δηλαδή τώρα όλα αυτά, για την πρόληψη, θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής; Πώς θα τα προσαρμόσω στην ζωή μου;Υπάρχει κανείς άλλος με έκζεμα/ατοπική δερματίτιδα;
4
 
 
 
 
σχόλια
Έχω και εγώ ατοπική δερματίτιδα , μου εμφανίστηκε ξαφνικά στις παλάμες και στην συνέχεια στις μασχάλες και στις γάμπες.Ύστερα απο 5 επισκέψεις σε δερματολόγους ,γιατί στις παλάμες είναι πολύ δύσκολο να αντιπετωπιστεί η ασθένεια και αφού έκανα και καποιες εξετάσεις στο Νοσοκομείο Συγγρού, όπου ανακάλυψα ότι είμαι αλλέργική στην φορμαλδεύδη !το πρόβλημα συνεχίζετε .Με βοήθησε ότι πλένομαι και εγώ με ειδικό προίον και προσέχω πια να μην εκθέτω τα χέρια μου σε απορρυπαντικά και αντισηπτικά υγρά γενικότερα .Είναι αυτοάνοσο νόσημα , ενοχλητικό στην έξαρσή του αλλά υποχωρεί μην φοβάσαι .Κάνε αυτά που σου λέει ο γιατρό σου και εμένα με βοήθησε πάρα πολύ η ΕΧΤΡΕΜΕ DRY SKIN REPAIR LOTION με UREA 10% της SEBAMED .Δεν έχει κορτιζόνη και ειναι λοσιον που βάζω στα σημεία που έχω το έκζεμα .Κουράγιο θα υποχωρήσουν δεν θα είναι πάντα έτσι απλά κάνουν ένα κύκλο ,τουλάχιστον σε μένα ετσι λειτουργεί .
Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει την ανώτερη στιβάδα του δέρματος και την καθιστά ιδιαίτερα εύθραυστη. Η ατοπική επιδερμίδα δεν έχει την δυνατότητα να διατηρεί την υγρασία που χρειάζεται και έτσι είναι συνήθως ξηρή, ευερέθιστη, με τάση για κνησμό. Για τους παραπάνω λόγους είναι δύσκολο να διατηρήσει την ελαστικότητα της κι έτσι η συνέχεια της διαταράσσεται πολύ εύκολα παρουσιάζοντας έκζεμα ακόμα και πληγές. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η θεραπεία με κορτιζόνη είναι για τις φάσεις που η ατοπική δερματίτιδα είναι σε έξαρση και έχει θεραπευτικό χαρακτήρα. Αντίθετα η συνεχής χρήση κορτιζόνης μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα και να κάνει μακροπρόθεσμα την επιδερμίδα ακόμα πιο εύθραυστη. Για πρόληψη και καθημερινή χρήση υπάρχουν από πολλές εταιρίες στα φαρμακεία ολόκληρες σειρές προϊόντων για την περιποίηση του ατομικού δέρματος που του προσφέρουν ακριβώς τα στοιχεία που του λείπουν. Επίσης μια γενική παραδοχή είναι ότι η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά το καλοκαίρι με τα μπάνια στη θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συζητήσεις εκτενώς το θέμα με έναν καλό δερματολόγο γιατί δεν είναι κάτι που περνάει σε λίγο καιρό και θα χρειαστεί να υιοθετήσεις νέες συνήθειες στην καθημερινότητα σου. Ελπίζω να βοήθησα.
Δεν έχω προσωπική εμπειρία από έκζεμα αλλά το αγόρι μου είχε σε πολύ μεγάλο βαθμό σε χέρια πόδια και κοιλιά,το οποίο επιδεινώθηκε πάρα πολύ λόγω άγχους.Έκανε αγωγή και με χάπια (κορτιζόνη) αλλά είχαν παρενέργειες και εντέλει το αντιμετώπισε με συστηματική χρήση κορτιζονούχας κρέμας και περιορισμό του άγχους.Υπάρχει και το βαλσαμέλαιο που θεωρείται ότι κάνει καλό στο έκζεμα αλλά δεν στο συνιστώ (θέλει να βάζεις συνέχεια και δεν έχει το αποτέλεσμα που έχει η θεραπεία με κρέμες).Περαστικά!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ