Φάλαινες εντοπίζουν δύο κολυμβητές και ακολουθεί μια πραγματικά τρομαχτική στιγμή - ΒΙΝΤΕΟ

Φάλαινες εντοπίζουν δύο κολυμβητές και ακολουθεί μια πραγματικά τρομαχτική στιγμή - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
3

Ο φωτογράφος Robin Léveillé κατέγραψε μια πραγματικά τρομαχτική στιγμή στα νερά του Whytecliff Park στο Βανκούβερ του Καναδά.

Στο βίντεο διακρίνονται τρεις φάλαινες δολοφόνοι να κολυμπούν με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος δύο κολυμβητών που απολάμβαναν το μπάνιο τους ανυποψίαστοι για την παρέα που είχαν.

Οι δύο άντρες συνειδητοποιούν τι τους πλησιάζει και σπεύδουν να βγουν από το νερό καθώς οι όρκες φτάνουν όλο και πιο κοντά.

Τελικά καταφέρνουν να βγουν από το νερό σκαρφαλώνοντας σε βράχια και λίγο πριν μια από τις φάλαινες φτάσει στο σημείο.

Το βίντεο είναι αρκετά αγωνιώδες, αλλά ειδικοί που το μελέτησαν αναφέρουν πως οι φάλαινες δεν φαίνεται πως είχαν αναπτύξει σχηματισμό κυνηγιού και πως μάλλον δεν πλησίαζαν τους ανθρώπους με στόχο να τους κάνουν γεύμα τους.

Το πιθανότερο είναι πως καθώς από τη φύση τους είναι περίεργα ζώα ήθελαν να πλησιάσουν κοντά στους άντρες που ήταν στο νερό για μα αναγνωριστική ματιά. Ωστόσο σημειώνουν πως δεν είναι βέβαιο τι θα ακολουθούσε αν τελικά η συνάντηση γινόταν μέσα στο νερό.

A whale of a good time here at Whytecliff Park today.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robin Léveillé (@robin_leveille) στις

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Συνεχεια :Αλλα η ανθρωπινη βλακεια.Τρια θηλαστικα-θηρευτες της θαλασσας ενω κινουνται στο φυσικο τους περιβαλλον ,ακουνε δυο κλυμβητες να πλατσουριζουν,να "χαλανε τον κοσμο".Και ,πολυ φυσιολογικα,σπευδουν να διερευνησουν τι ακριβως συμβαινει.Ο Τζο και ο Λαρρυ-ο Μο,προφανως,ελειπε- βγαινουν πανικοβλητοι στην ακτη και τα τρια ζωα προσπερνανε.Φοβερο !Το οτι,βεβαια, εχουμε,πλεον,"πηξει"σε τετοια "συγκλονιστικα βιντεακια".Κυριως με διαφορα ζωα να παρακολουθουν τι κανουν καποια αλλα ζωα !!!
Ποιά είναι ακριβώς η πραγματικά τρομακτική στιγμή στο βίντεο;Η αντίδραση των κολυμβητών να βγούν στην ακτή όταν βλέπουν τις όρκες είναι απόλυτα φυσιολογική και ανθρώπινη. Στο ίδιο το άρθρο σας γράφετε ότι σε περίπτωση συνάντησης μέσα στο νερό το πιο πιθανό είναι να μην συνέβαινε απολύτως τίποτα, κι όμως ο τίτλος συντηρεί τον μύθο της φάλαινας δολοφόνου.Ένα γρήγορο ψάξιμο στο δίκτυο αποκαλύπτει ότι οι επιθέσεις ελεύθερων ορκών σε ανθρώπους είναι ελάχιστες, σε αντίθεση με τις επιθέσεις κητών που βρίσκονται σε αιχμαλωσία.Για κάποιους από εμάς που βουτάμε περιστασιακά, μια συνάντηση με φάλαινα είναι όνειρο ζωής.Ευχαριστώ για την φιλοξενία