ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.7.2017 | 15:00

αληθεια μετανιωσα

Καταλαβα τι εκανα...Ειμαι 18 (αγορι) και εχω κανει πολλα λαθη.Εδω και τρια χρονια ενοχλουσα μια κοπελα απο το σχολειο μου με την παρεα μου και τωρα καταλαβα ποσο κακο της εκανα και ποσο ασχημα της φερομουν.Οι φιλοι μου βεβαια εξακολουθουν να νιωθουν το ιδιο ανεξηγητο μισος, γιατι ειλικρινα η κοπελα δε μας πειραξε ποτε, αλλα εγω μετανιωσα.Δεν μπορω ομως να κανω κατι πλεον γιατι το σχολειο τελειωσε και δε θα τη ξαναδω.Παντα την τρομοκρατουσα.Θυμαμαι πως με κοιταζε και μετα εσκυβε το κεφαλι και κατεβαζε το βλεμα απο τη ντροπη και κοκκινιζε.Την ακολουθουσα ως εξω απο την ταξη της και την εκανα να κλαιει απο το φοβο, της χαλουσα τα πραγματα της, την περιμενα με τους φιλους μου να σχολασει, την αρπαζα στα ξαφνικα και παντα την κοιτουσα με το ιδιο μισος.Δεν ξερω γιατι το εκανα..στην αρχη αρχισε ως πλακα αλλα μετα οταν αυτη αρχισε να αντιδραει και να με μισει η ιδια αρχισα και γω να τη μισω μαλλον.Τι να κανω; Παρακαλω πειτε μου κατι...βεβαια ισως να μην αξιζω να με συγχωρεσει...
5
 
 
 
 
σχόλια
Πω πω,ενα μονο εχω να σου πω, της κατεστρεψατε τα σχολικα της χρονια,τα γεμισατε με θλιψη,φοβο και ανασφαλεια αλλα αυτα τα χρονια δεν γυρνανε πισω με οσες συγνωμες και αν ζητησεις. Κανεις δεν μπορει να καταλαβει ποσο επηρεαζετε ο αλλος απο το boulling,οσο το ιδιο το θυμα. Το ποσο αφησε η ιδια τον εαυτο της να καθοριστει απο αυτο, και ποσο επηρεαστηκε και αλλαξε απο αυτο. Η συγκεκριμενη κοπελα γεμισε με ανασφαλειες,φοβο, καχυποψια και εχασε οση αυτοπεποιθηση ειχε. Εξαιτιας σας (των δικων σας ανασφαλειων) επηρεασατε αρνητικα εναν ανθρωπο και μονο αυτη ξερει ποση δυναμη θα χρειαστει ετσι ωστε να ξανα αποκτησει σιγουρια για τον εαυτο της. Λογικα θα φοβατε να σς ξαναδει,και θα σας φοβοτε οσα χρονια κι αν περασουν. Αυτο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις την συγκαταθεση της να συναντηθειτε και να της ζητησεις συγνωμη και να της εξηγησεις τον λογο προσεχε μην εισαι αποτομος και την τρομαξεις μονο,να της πεις οτι εισαι εδω αν χρειαστει κατι και χωρις δισταγμο αν σε χρειαστει να την βοηθησεις να ξαναρχησει απο την αρχη και να της επιστρεψετε οσα της πηρατε. Αυτο ομως προυποθετει δουλεια,υπομονη,επιμονη και υπευθυνοτητα. Χαιρομαι που καταλαβες το λαθος σου-σας αν και αργα. Με λιγα λογια, πανε και εξηγησου ποτε δεν ειναι αργα και πες και την παρεα σ ν κανει το ιδιο!
Δεν μπορείτε να αλλάξετε όσα κάνατε, μπορείτε όμως σίγουρα να ζητήσετε μια ειλικρινή συγγνώμη, γιατί στην τελική της την οφείλετε. Κυρίως, τη χρωστάτε στον εαυτό σας, που μέσα από τις λανθασμένες σας συμπεριφορές τον ευτελίσατε και τον υποβιβάσατε σε κάτι που δεν του αξίζει να είναι. Δεν έχει σημασία αν θα σας συγχωρήσει. Είναι δικαίωμά της ν' αντιδράσει όπως επιθυμεί. Το σημαντικό είναι πως θέλετε να επανορθώσετε κι αυτό θα σας φέρει σε ισορροπία με τον εαυτό σας.Αν πραγματικά, ωστόσο, θέλετε να κάνετε τη διαφορά, φροντίστε στο εξής όχι μόνο να μην επαναλάβετε παρόμοιες συμπεριφορές, αλλά να αποτρέψετε και άλλα άτομα, γνωστά και μη, από το να επιφέρουν τόσο άδικο πόνο στους γύρω τους.
Ελπιζω να μην της δημιουργησατε σοβαρα θεματα. (εχω δει λογω bulling να καταστρεφονται ψυχουλες, δυστυχως και σε κοντινο μου περιβαλλον).Τουλαχιστον μια συγγνωμη εκ μερους σου ειναι απαραιτητη.
Προσπάθησε με κάποιο τρόπο να την βρεις και να της ζητήσεις από κοντά μια ειλικρινή συγνώμη, έτσι όπως το έγραψες εδώ. Αν δεν είναι αυτό δυνατόν, προσπάθησε να της στείλεις έστω κάπου κάπως ένα μύνημα, σε κινητό, σε φβ, σε φάκελο στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού της, δε ξέρω, όπου θα ζητάς έστω γραπτώς την συγνώμη σου. Κάντο οπωσδήποτε και θα ησυχάσουν και των δύο οι ψυχές σας, μη το αφήσεις έτσι, διότι θα είναι κρίμα και μπορεί να σας σημαδέψει και τους δύο αυτή η συμπεριφορά στο μέλλον. Όλοι αξίζουν την συγχώρεση, μη το σκέφτεσαι έτσι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ