Στο σημερινό «Α μπα»: για ποιον μιλάς;

Στο σημερινό «Α μπα»: για ποιον μιλάς; Facebook Twitter
90

__________________
1.

Λένα, είναι φυσιολογικό ή ακμή να μου μοιωνει την αυτοπεποίθηση; Τα τελευταία τεσσερα χρόνια έχω έντονη κυστική ακμη και οι επισκέψεις μου σε δερματολόγο δεν με βοηθούν.. μάλιστα πριν ένα χρόνο δοκίμασα να πάω σε άλλο γιατρό ο οποίος με βοήθησε ελάχιστα.. Εξακολουθώ να έχω ακμή και με έχει κουράσει. Τους τελευταίους μήνες άρχισα να βάφονται καθημερινά (ευτυχώς δεν επιδείνωσε την κατάσταση μου) αλλά δεν μου αρκεί.. Η ακμή φαίνεται και πάλι και φυσικά μετά το ντεμακιγιαζ αισθάνομαι ακμή χειρότερα. Το καλύτερο είναι πως έχασα τη δουλειά μου από το καταστήμα καλλυντικών στο οποίο εργαζομουν καθώς όταν με προσέλαβαν φρόντιζα να καλύπτω πολύ καλά την ακμή αλλά και ήταν πολύ πιο ήπια..
-Φαιη

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Φυσικά και είναι φυσιολογικό. Έχεις που έχεις τι πρόβλημα (είναι πρόβλημα), μην έχεις και τύψεις που αισθάνεσαι άσχημα για αυτό. Αυτό που έχω να σου πω είναι να μην παρατήσεις τις προσπάθειες να το λύσεις! Είναι δύσκολο γιατί είναι σύνθετο, είναι ένας γρίφος, και πάρα πολλοί θα σου πουν πάρα πολλά να κάνεις, άλλα λογικά και άλλα παλαβά. Διάβασε, πήγαινε σε διάφορους δερματολόγους μέχρι να βρεις κάποιον που αισθάνεσαι ότι σε παίρνει στα σοβαρά και θέλει πραγματικά να σε βοηθήσει, δεν απαντάει μηχανικά με τυφλοσούρτη. Πειραματίσου κι εσύ με συνδυασμούς που δεν απαιτούν ιατρική συνταγή (διαφόρων ειδών πλυσίματα, κρέμες, αντηλιακά, λάδια προσώπου, μάσκες κλπ) γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα πετύχει. Χρειάζεται υπομονή, πάρα πολλή υπομονή, γιατί ακόμα και όταν βρεις αυτό που σου ταιριάζει (που δεν έχεις βρει ακόμα) θα χρειαστεί χρόνος και για την αντιμετώπιση του προβλήματος και μετά για την αντιμετώπιση των σημαδιών.


Θα δεις στα σχόλια πόσες διαφορετικές προσεγγίσεις θα σου γράψουν. Διάβασε τις εμπειρίες των άλλων, αλλά με κριτικό μάτι. Κάτι που πετυχαίνει στον έναν σε άλλον μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα, η ακμή δεν είναι ένα πράγμα, μπορεί να έχει διάφορες αφετηρίες. Προσπάθησε να καταλάβεις τι συμβαίνει στο δικό σου δέρμα και μόνο σε αυτό (λιπαρότητα, πόροι, αντίδραση σε ήλιο, ξηρότητα κλπ), πότε παρουσιάζονται εξάρσεις, και τα λοιπά. Υπάρχει λύση, και θα την βρεις, αλλά χρειάζεται πειραματισμός και ξανά, πάρα πολλή υπομονή. Και, δυστυχώς, ένας παράγοντας που αποσιωπάται, το χρηματικό θέμα. Μερικές φορές τα αποτελεσματικά προϊόντα είναι ακριβά... αλλά ευτυχώς όχι πάντα. Εξαρτάται από το δέρμα σου και το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει. Καλή τύχη, και μην τα παρατάς, θα βρεις τη φόρμουλα που θα κερδίσει!


(Και το μακιγιάζ, είναι σωτήριο. Υπάρχει κατάλληλο και ακατάλληλο για δέρματα με ακμή, αλλά η τεχνολογία έχει πια προχωρήσει – υπάρχουν προϊόντα μακιγιάζ ειδικά για ανθρώπους με ακμή, που εκτός από κάλυψη προσφέρουν και προστασία, ακόμα και αντιμετώπιση. Θα σου έγραφα κι άλλα αλλά δεν υπάρχουν τα ίδια προϊόντα στην Αμερική και στην Ευρώπη).

__________________
2.

Α, μπα μου είμαι μόνη μου. Πλησιάζω τα 40 και είμαι χωρίς σύντροφο και χωρίς παιδιά. Για την ακρίβεια ήμουν πάντα μόνη μου. Έχω γονείς, αδέρφια , συγγενείς και κάποιους φίλους αλλά κατά τα άλλα μόνη μου και νιώθω αυτήν την πίκρα που πάντα στοίχειωνε να με τρώει τώρα. Οι αιτίες μάλλον πολλές, αλλά δεν τις έχω λύσει. Πιάνω τον εαυτό μου να κρύβεται από τον κόσμο γιατί η μοναξιά μου δημιουργεί θλίψη και ντροπή. Πέρασα πρόσφατα και μία ερωτική απογοήτευση και είμαι ακόμα ράκος. Λόγω παρατεταμένων σπουδών αλλά και λόγω δουλειάς αλλάζω τόπο διαμονής ανά 6/τία περίπου και έχω την ψευδαίσθηση ότι έτσι δε φαίνεται τόσο. Αλλά φαίνεται. Τώρα γύρισα για 3 χρόνια στον τόπο καταγωγής μου (βρήκα δουλειά) και όλοι ρωτάνε αν έχω κάποιον, πότε θα παντρευτώ και οι συνάδελφοι στη δουλειά λένε καθημερινά μεταξύ σοβαρού κα αστείου πως πρέπει να κάνω παιδιά! Αν και μέχρι τώρα δεν είχα νιώσει επιτακτικό το αίσθημα να γίνω μητέρα τον τελευταίο χρόνο νιώθω πίκρα όταν βλέπω παιδάκια και μαμάδες και νομίζω ότι οφείλεται στο ότι έχω συνειδητοποιήσει ότι εγώ δε θα κάνω, όχι αμιγώς από επιλογή όμως. Χρωστάω εξηγήσεις. στον εαυτό μου και δεν μου είναι ευχάριστο ούτε εύκολο να αντιμετωπίζω τους άλλους. Αν θέλω μπορώ να μείνω εδώ και μετά τα 3 χρόνια και να έχω καλές εργασιακές συνθήκες. Αλλά από τώρα σκέφτομαι τη φυγή σα διέξοδο στις απαντήσεις που δεν έχω. Δε θέλω να λέω ψέματα ούτε και να αποκαλύψω πόσο μόνη αισθάνομαι και είμαι, έτσι κι αλλιώς αφορά εμένα και η λύση δε μπορεί να έρθει από τους άλλους. Δε μου αρέσει να φαίνομαι αδύναμη, δε θέλω να γίνω drama queen, δε μου αρέσει να με λυπούνται. Πως μπορώ να απαντάω λοιπόν σε όλους αυτούς (γονείς, συγγενείς, συναδέλφους, φίλους) που ρωτάνε και επιμένουν να μάθουν τι κάνω στη ζωή μου χωρίς να τους προσβάλλω;
-Ανεμώνη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Γιατί να μην τους προσβάλλεις;


Ποιος ο λόγος να τους προστατέψεις;


Να τους προσβάλλεις, όπως προσβάλλουν αυτοί εσένα με το «χιούμορ» και το «ενδιαφέρον». Ο λόγος που σου ορμάνε σα να μυρίστηκαν αίμα είναι ότι εσύ αισθάνεσαι υπόλογη στον εαυτό σου και πιστεύεις ότι αξίζεις αυτή την αντιμετώπιση από τους άλλους. Δεν φαντάζεσαι πόσο φαίνεται αυτή η αδυναμία, και πόσο λαχταριστή φαίνεται σε περιβάλλον γραφείου για μπούληδες κάθε είδους. Πολύ θα ήθελα να μπω σε αυτό το γραφείο και να τους αρχίσω όλους στις σφαλιάρες με βρεγμένες πετσέτες, αλλά είμαι κατά της βίας.


Το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι νιώθεις ότι χρωστάς εξηγήσεις στον εαυτό σου, και αυτό δεν θα λυθεί από τη μία μέρα στην άλλη. Αυτό χρειάζεται δουλειά, που πρέπει να κάνεις μαζί με έναν ψυχολόγο. Αυτές οι «αιτίες» που λες, που δεν έχεις λύσει, πρέπει να λυθούν, και αυτό άσχετα με το τι άλλο θα γίνει ή τι άλλο θα κάνεις. Για την καθημερινότητα σου όμως, πρέπει να κάνεις κάτι τώρα, και αυτό που προτείνω ως πιο ρεαλιστικό είναι να καταλάβεις βαθιά μέσα σου ότι κανείς δεν αξίζει εκφοβισμό από το περιβάλλον του για κάτι τέτοιο. Είναι αγενείς, είναι θρασείς, είναι απαίδευτοι και ασχημάτιστοι, είναι αχαρακτήριστοι για αυτό που κάνουν κάθε μέρα. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί και όχι εσύ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακούς, να ανέχεσαι και να δίνεις εξηγήσεις στον κάθε τυχάρπαστο που έχει βρει έναν εύκολο τρόπο να περνάει την ώρα του πατώντας στις ανασφάλειες του άλλου.


Κόψε τις ερωτήσεις, χωρίς να σε νοιάζει ποιος θα παρεξηγηθεί. Το κόλπο της μεγάλης ερώτησης «τι να απαντάω» είναι ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ. Όταν σταματήσει να σε ενδιαφέρει πόσο καλά αισθάνονται οι άλλοι με αυτά που κάνεις και αυτό που είσαι, θα δεις πόσο απλούστατο είναι. Δεν χρειάζεται ούτε να απαντάς, ούτε να δικαιολογείσαι, ούτε να εξηγείς. Το «παράτα μας», το «κοίτα τα δικά σου χάλια», το «δεν είναι δική σου δουλειά» είναι πολύ δόκιμες αντιδράσεις στα «αστεία». Αν δεν θέλεις να σε λυπούνται, γύρνα τους τον καθρέφτη. Το ξέρω ότι δεν γίνεται να αλλάξεις από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα, που είναι να πειστείς εσύ, μέσα σου, για σένα, ότι δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο να σε φέρνουν σε αυτή τη θέση για κάτι που δεν είναι καν άξιο σχολιασμού! Περιόρισε τις συναναστροφές σου σε ανθρώπους που δεν είναι βόδια, κόψε τον αέρα στους υπόλοιπους με όποιον τρόπο μπορείς καλύτερα, βρες έναν ψυχολόγο, ξεκίνα θεραπεία, φρόντισε τον εαυτό σου εξωτερικά και εσωτερικά, και θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. Καλή επιτυχία σε όλα.


__________________
3.

Το πρόβλημα μου είναι ότι σκέφτομαι πολύ. Αναλύω τα πάντα, ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Αυτό με κάνει να μην ζω στην ουσία, γιατί όλη την ώρα σκέφτομαι ποιο είναι το νόημα σε αυτό, ποιο σε εκείνο κ.τ.λ. Από την μια θέλω να αφεθώ στην στιγμή και να ζήσω ήρεμα, αλλά από την άλλη όταν το κάνω αυτό μου φαίνεται ότι η ζωή μου είναι κάπως «πεζή», ή χωρίς ουσία. Ζηλεύω τους ανθρώπους που έχουν μια ρουτίνα στη ζωή τους, π.χ. δουλειά, σπίτι, οικογένεια, διασκέδαση κ.α., και που ζουν μια νορμάλ ζωή και απολαμβάνουν τα απλά πράγματα χωρίς να σκέφτονται πολλά πολλά, και πιστεύω ότι αυτό είναι που θέλω στη ζωή μου και ότι έτσι θα είμαι ευτυχισμένη, όταν όμως προσπαθώ να κάνω αυτή τη ζωή (δηλαδή μια ζωή που εγώ θεωρώ χωρίς πολλές σκοτούρες και χωρίς φιλοσοφικά ή άλλα ερωτήματα) νιώθω ότι σπαταλώ τον χρόνο μου σε ανούσια πράγματα(π.χ. δουλεύω κυρίως για να έχω λεφτά για να ζήσω, να διασκεδάσω κλπ) και ότι τόσα ερωτήματα μένουν αναπάντητα και δεν κάθομαι να τα σκεφτώ ενώ θα έπρεπε. Είναι λες και μια φωνή μέσα στο κεφάλι μου, μου λέει «γιατί δεν σκέφτεσαι; Γιατί κάνεις μια ζωή που δεν έχει νόημα;». Φυσικά δεν ξέρω ποια ζωή θα είχε νόημα για μένα. Νοιώθω ότι όποιο τρόπο ζωής και να διάλεγα δεν θα άλλαζε τίποτα, και με τίποτα δεν θα ήμουν ικανοποιημένη. Ότι και να διαλέξω σκέφτομαι πάντα «τι θα γινόταν αν διάλεγα κάτι άλλο; Αν έκανα κάτι άλλο στη ζωή μου;». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να ζήσω αυτό που διάλεξα και να ζω μονίμως σε υποθετικές καταστάσεις. Το πρόβλημα είναι μάλλον ότι δεν ξέρω τι μου ταιριάζει και τι με κάνει ευτυχισμένη. Βλέπω δηλ. ευτυχισμένους ανθρώπους να ζουν χωρίς τα ερωτήματα που με βασανίζουν και από τη μια τους ζηλεύω, από την άλλη δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην βασανίζεται από ερωτήματα και να προσπαθεί να τα λύσει.
Γιατί δεν ξέρω τι θέλω από τη ζωή μου; Και γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ποιο είναι το νόημα της ζωής; Αφού το ξέρω ότι ανήκει στην κατηγορία «αναπάντητα ερωτήματα» γιατί κάθομαι όλη μέρα και το σκέφτομαι;
Υ.Γ. Μερικές φορές δεν μπορώ να απολαύσω τα όμορφα πράγματα που μου συμβαίνουν για αυτόν ακριβώς το λόγο. Σκέφτομαι δηλ. ποιο είναι το νόημα σε αυτό, κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, και ενώ νοιώθω τόση χαρά αμέσως μου έρχεται μια θλίψη γιατί σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει η ζωή μας και συνεπώς οι ευτυχισμένες στιγμές και εν τέλει ποιο είναι το νόημα της ζωής, οι ευτυχισμένες στιγμές;
-confused


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Η απάντηση στο τελευταίο θα μπορούσε άνετα να είναι «ναι».


Έχω ξανακούσει αυτό το «πρόβλημα» και μου φαίνεται ότι δεν είναι ακριβώς όπως το βιώνουν αυτοί που το λένε. Δεν θέλω να είμαι απορριπτική, αλλά μου φαίνεται σαν παρενέργεια συνδρόμου μοναδικής χιονονιφάδας. Όλοι μας κάνουμε συνεχόμενες σκέψεις μέσα στο κεφάλι μας, ως προς αυτό, μη νομίζεις ότι είσαι διαφορετική. Όλοι μας σκεφτόμαστε διάφορα συνειρμικά την ώρα που γίνονται και λέγονται άλλα, όταν μιλάμε, όταν τρώμε, όταν οδηγούμε, ακόμα και όταν κοιμόμαστε. Αυτό που δείχνουν οι άλλοι σε σένα δεν είναι αυτό που έχουν μέσα στο κεφάλι τους. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος σκέφτεται «πολλά πολλά» και ποιος όχι, μπορεί αυτός που σου φαίνεται να μην τα «έχει σκεφτεί» να είναι αυτός που είναι δέκα βήματα πιο μπροστά από σένα.


Αυτό που σε παιδεύει δεν είναι οι συνεχόμενες σκέψεις, που έχουμε όλοι – είναι ότι προσπαθείς να «αναλύσεις», αλλά αυτό που κάνεις είναι ότι γυροφέρνεις μια σκέψη χωρίς να είναι παραγωγική. Από ερωτηματικό καταλήγεις σε ερωτηματικό, ρωτάς, αλλά απάντηση δεν βρίσκεις, και η ερώτηση επανέρχεται ξανά και ξανά με διαφορετικές αφορμές. Ας πούμε, κάποτε πρέπει να αποφανθείς στο «ποιο είναι εν τέλει το νόημα της ζωής». Όχι για όλους, για πάντα, αλλά για σένα, εκείνη τη στιγμή, ή εκείνη τη μέρα, στην καλή περίπτωση, εκείνη την περίοδο. Αντίστοιχα, δεν ξέρω γιατί δεν ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή σου, αλλά αν παραμένεις σε αυτό το ερώτημα για χρόνια, κάτι δεν κάνεις καλά. Κάποτε πρέπει να δεις πώς θα προχωρήσεις αυτή τη σκέψη, με κάποιον τρόπο. Προς τα κάπου. Η σκέψη σου έρχεται αυθόρμητα, αλλά έχεις και έλεγχο να την κατευθύνεις. Αν πιστεύεις ότι κάτι άλλο από αυτό που κάνεις θα ήταν καλύτερο, αναρωτήσου με ποιο τρόπο θα ήταν καλύτερο, και γιατί, και ποιες είναι οι κρυφές παγίδες.

 

Για να προχωρήσεις την σκέψη πάντως δεν αρκεί να ζεις μέσα στο κεφάλι σου. Για να καταλάβεις τι θέλεις από τη ζωή σου, πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου, να πάρεις ρίσκα, να αλλάξεις κάποια πράγματα, να γνωρίσεις κόσμο, να αποκτήσεις εμπειρίες.

__________________
4.

Είναι ο συντάκτης της ερώτησης # 2

Μου έκαναν εντύπωση τα σχόλια και είπα να διευκρινίσω κάποια πράγματα ..

Το μήνυμα είναι γραμμένο αμέσως μετά το χωρισμό ( χυλόπιτα-απόρριψη) ας πούμε με κάποια μεγάλη αναταραχή συναισθημάτων. Εν βρασμώ.
Δεν είναι τρόλ , αν και έχει ειρωνεία και αυτοσαρκασμό που μάλλον δεν κατάφερα να μεταφέρω και μάλλον δεν κατάφεραν οι αναγνώστες να τη βρουν ! Ας πούμε το «wine not» είναι λογοπαίγνιο (ίσως αποτυχημένο , αλλά εμφανώς λογοπαίγνιο ρε παιδιά, ήμαρτον με τα σχόλια επί προσωπικού για τη λαθάρα μου)
Τα « να μην κλαίει», «νταξ είμαι κελεπόυρι» και αρκετά άλλα, είναι αυτοσαρκαστικά και έτσι ήθελα να φανούν.
Τα περί τυλίγματος των φίλων είναι πραγματικά , αλλά και αυτό είναι μία αλήθεια , ισχύει και για άντρες και για γυναίκες , αποτυπώνει τι λένε οι παρέες (κοινωνία) με μία τύπου ψυχολογία μάζας. Το «κτλπ αηδίες» αποτυπώνει την δικιά μου άποψη περί του θέματος –περίεργο που κανένας δικαστής δεν το πρόσεξε ;)
Αποτυπώνω ακατέργαστες αυθεντικές σκέψεις, αμέσως μετά από μία χυλόπιτα, σίγουρα και εσείς όλοι οι δικαστές να έχετε κάνει παρόμοιες ή και χειρότερες μέσα σε φόβο απόρριψης και μη αποδοχής , αλλά βεβαίως είστε πολύ εύστοχοί να επιτεθείτε σε κάποιον ( ακόμα και για γραμματικά λάθη !) που μέσα σε μία υπερβολή, αναταραχή, φόβο, παραδέχεται και εκφράζει αυθεντικά ότι αισθάνεται ..
Να σας πώ την αλήθεια ; και μένα μου κάνει εντύπωση , ξαναδιαβάζοντάς το , ο τρόπος που τα γράφω αλλά και τι γράφω. Μετά από λίγες ώρες ή μία ημέρα θα το έγραφα πολύ διαφορετικά και προφανώς δεν θα αποκάλυπτα τις μύχιες (πρωταρχικές) σκέψεις/ συναισθήματα, για τον βασικότερο λόγο ότι μετά από μία ημέρα είχε καταλαγιάσει η ένταση ( φόβος ;) ) και πλέον δεν ίσχυαν αυτά σε αυτήν την ένταση..
Αν μετανιώνω για κάτι και θα ήθελα να αλλάξω είναι ότι δεν ήμουν ο εαυτός μου, αλλά μάλλον αυτό ισχύει για όλους και για όλα και είναι εν τέλει στόχος ζωής.
Μου έκανε εντύπωση, πάντως, η ευκολία που έχετε να επιτίθεστε και να καταδικάζετε .. και υποτίθεται ότι είσαστε και "ψαγμένοι"-υποψιασμένοι τρόπον τινά ;)


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Βάγγο, λες ότι δεν αναγνωρίζεις ούτε εσύ τον εαυτό σου και αυτά που γράφει, ότι εκπλήσσεσαι και με αυτό που έγραψες αλλά και με τον τρόπο που τα έγραψες, ότι αν έγραψες λίγο αργότερα θα τα έγραφες πολύ διαφορετικά, αλλά εμείς φταίμε που έχουμε την ευκολία να σε καταδικάσουμε.


Όχι, Βάγγο. Απαντάμε σε αυτά που γράφεις, και εσύ, και όλοι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα ένιωθες σε μια μέρα. Και η πρώτη σου αντίδραση είναι επίσης δική σου. Αν δεν σου αρέσει, αν δεν την αναγνωρίζεις, προβληματίσου πάνω σε αυτό, όχι στο γιατί η εν βρασμώ αντίδραση σου σε έκανε αντιπαθή. Είχες μια κοπέλα σίγουρη και νόμιζες ότι την έπαιζες επειδή βασικά ήταν πιο μεγάλη από σένα, και τελικά ανακάλυψες ότι δεν καιγόταν, παρόλο που ήταν μεγαλύτερή σου, σοκ! Δεν ξέρω πώς να το δω αυτό με συμπάθεια. Νομίζω ότι είναι χρήσιμο να ξέρεις πώς ακούγεσαι στους άλλους όταν είσαι «αυτοσαρκαστικός». Άλλος ο δικός σου αυτοσαρκασμός, άλλος ο αυτοσαρκασμός του Louis C.K. Όσο και αν αυτοσαρκάστηκες, είπες την αλήθεια: δεν κατάλαβες ότι δεν είσαι κελεπούρι, όσο «αστεία» και αν το είπες.

 

Δεν σε κατηγορώ τόσο για την λάθος εκτίμηση σου, αυτά γίνονται. Θα σε κατηγορούσα αν μετά από όλα αυτά εξακολουθούσες να μην βλέπεις ότι νόμιζες ότι έχεις το πάνω χέρι επειδή αυτή σίγουρα σε θέλει, και μάλιστα για σχέση, ότι αν κάποια σε κυνηγήσει μια φορά, ισχύει για πάντα. Επειδή εμείς το έχουμε ζήσει πάμπολλες φορές αυτό από την άλλη πλευρά (να δείξουμε ενδιαφέρον και ο άλλος να θεωρήσει αυτονόητο ότι θέλουμε τα παιδιά του) η αντίδραση από τον κόσμο ήταν ιδιαίτερα έντονη. Οπότε, τι να σου ευχηθώ; Να καταλάβεις ότι όταν μια γυναίκα σε κυνηγήσει δεν σημαίνει ότι σου έχει χαρίσει την καρδιά της για πάντα, και να εφαρμόσεις αυτή τη γνώση στο μέλλον με περίσκεψη.

__________________
5.


Α μπα και σχολιαστές,
Είμαι 35 χρονών και νιώθω γριά. Νιώθω ότι τελείωσαν τα ψωμιά μου, ότι πάει η νιοτη, τώρα ανήκω στις γριες και δεν υπάρχει ελπίδα. Το βλέπω στο σώμα μου που σιγά σιγά δεν είναι τόσο σφιχτο, στο πρόσωπο που ρυτιδιαζει, στους άλλους που δεν με κοιτάνε πια, ακόμα και σε γκάλοπ που πλέον ανήκω στις 35 και άνω. Το ξέρω πως είναι χαζό και πως κάθε ηλικία έχει τα δικά της καλά αλλά δεν ξέρω τι καλό έχει να είσαι άνω των 30. Ζηλεύω φίλες που είναι 20something και σκέφτομαι πως κι αυτές με θεωρούν γριά. Επιπλέον δεν ξέρω πως να ντυθώ και να μιλάω γιατί εγώ δεν ενιωσα καμία αλλαγή μετά τα 30 και συνεχίζω όπως πριν αλλά αναρωτιέμαι αν φαίνομαι γελοία και πρέπει να αλλάξω στυλ και ύφος. Θα ήθελα να μου πειτε: υπάρχει ζωή μετά τα 30? Κι αν ναι πώς μοιάζει?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Έχει τη μορφή που της δίνεις.


Το σώμα θέλει γυμναστική και καλό φαγητό, το πρόσωπο θέλει περιποίηση, τα μαλλιά θέλουν κομμωτήριο, τα ρούχα πρέπει να είναι αυτά που σου ταιριάζουν και όχι αυτά που είναι της μόδας. Το καλό που έχει το να είσαι πάνω από τριάντα και πάνω από σαράντα και πάνω από πενήντα, είναι ότι ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου, τα όρια του, τις αντοχές του, και έχεις κατακτήσει πια τόσα (επαγγελματικά, συναισθηματικά) ώστε να μπορείς να διεκδικείς, να απαιτείς, και όταν χρειάζεται, να συμβιβάζεσαι. Η ζωή μετά τα τριάντα έχει την ελευθερία από την μονολιθικότητα της νεότητας.


Αν φτάσεις σε αυτή την ηλικία και νομίζεις ότι μόνο σου πρόβλημα είναι οι ρυτίδες και χαλάρωση, χαράμισες την προηγούμενη δεκαετία και η εξέλιξη σου είναι πάρα πολύ πίσω. Διορθώνεται, αλλά χρειάζεται υπερεντατική προσπάθεια για όλη την επόμενη δεκαετία προκειμένου να αναπληρώσεις τις ελλείψεις.


Θα καταλάβεις ότι τα κατάφερες όταν πεις ότι προτιμάς να σου βγάλουν τα νύχια με τανάλια παρά να ξαναγίνεις 25 χρονών.

__________________
6.

 

Γειά σου, αμπά! Είμαι ένας ονειροπόλος 23χρονος φοιτητής ακόμα σε μια σχέση 3 χρόνων με την πιο υπέροχη κοπέλα του κόσμου. Την αγαπώ, την λατρεύω και δεν ξέρω αν μπορώ να μιλάω για εκείνη αλλά τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Γενικά έχουμε μια πολύ όμορφη σχέση ΑΛΛΑ είμαι gamer. Παίζω παιχνίδια στο πισι και υπάρχουν περίοδοι που καίγομαι. Μ'αρέσει να παίζω κάποιες ώρες μέσα στη μέρα αλλά νιώθω τύψεις και πως κάνω κάτι άσχημο γιατί η κοπέλα μου πολλές φορές μου κάνει παρατήρηση του στυλ όλο παίζεις και δεν κάνεις τίποτα, δεν μαρέσει αυτό το θέαμα κτλπ. Στο μεταξύ δουλεύω και έχω άλλες ασχολίες και θέλω όταν είμαι σπίτι να αράξω λίγο και να παίξω. Η κοπέλα μου έχει πολύ διάβασμα και δουλεύει ,πλέον σχεδόν συγκατοικούμε, οπότε θα ήθελα να τονίσω ότι ποτέ δεν της έχω ρίξει άκυρο για να παίξω, πάντα παίζω όταν λείπει ή όταν διαβάζει, άρα δεν πιστεύω ότι κάνω κάτι τραγικό. Γιατί την ενοχλεί τόσο και πως γίνεται να παίζω χωρίς να νιώθω τύψεις όταν είναι γύρω;;;
Ευχαριστώ! Retardo

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ενοχλείται επειδή δεν καταλαβαίνει τι ωραία που είναι τα παιχνίδια και πόσο μπορούν να σε ρουφήξουν. Βλέπει το gaming στερεοτυπικά, συντηρητικά. Εφόσον παίζεις όταν λείπει ή όταν διαβάζει πιστεύω ότι πρέπει να δεχτεί το gaming ως προσωπική σου ασχολία που πρέπει να σεβαστεί. Θα σου πρότεινα να βρεις ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να την ενδιαφέρει για να παίξετε μαζί, για να δει λίγο μέσα στον κόσμο σου. Νομίζω ότι χάνει που δεν ξέρει ?

_________________
7.

Γειά σου Α, μπα με την υπέροχη στήλη σου! Σ' ευχαριστούμε και μόνο που υπάρχεις!
Είμαι 32 ετών και μου αρέσει πολύ η δουλειά μου-με τρέφει ψυχικά και πνευματικά, με κάνει δημιουργική και ζωντανή. Ακούω φίλους και γνωστούς να μου λένε: "όταν κάνεις οικογένεια, θα συνειδητοποιήσεις ότι η ευτυχία κρύβεται εκεί, και όχι στη δουλειά όσο και να τη λατρεύεις". Κατά πόσο αληθεύει αυτό; Γιατί για μερικούς ανθρώπους η δουλειά εν τέλει γίνεται το "αποκούμπι" τους προκειμένου να ξεφύγουν από τα προβλήματα της οικογένειάς τους και τους ανθρώπους που επέλεξαν για συντρόφους τους. Τελικά, η ευτυχία είναι ένας συνδυασμός και των δύο-καλή οικογένεια, δουλειά που αγαπάς-ή αν έχεις μόνο το πρώτο είσαι καλυμμένος; Τα φιλιά μου!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ο καθένας ολοκληρώνεται ψυχικά με τον τρόπο που θέλει και μπορεί, και δεν είναι δουλειά των άλλων να ανακατεύονται σε προσωπικά οράματα. Η ευτυχία είναι προσωπική κατάκτηση και υπάρχουν πολλοί δρόμοι προς τα εκεί, όσοι και οι άνθρωποι. Τα τσιτάτα αυτού του είδους είναι πάντα απόπειρα κάλυψης προσωπικών ελλείψεων, δικαιολογία για εσωτερικές αποτυχίες. Όσοι δίνουν συμβουλές χωρίς να τους ρωτήσεις, για τον εαυτό τους μιλάνε. Να το θυμάσαι κάθε φορά που σε εκνευρίζει κάποιος με τέτοιον τρόπο.

90

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#1 αγαπητή φίλη. Μην απογοητεύεσαι και μην τα παρατάς. Υπάρχει λύση. Μπορει να ειναι και θέμα διατροφής. Αφουγκρασου το σώμα σου και τα μηνύματα που σου στέλνει. Εγώ είχα χρόνιο πρόβλημα με βαρυ έκζεμα στα χέρια και το σωμα. Έκρυβα τα χέρια μου γιατί με κοιτούσαν παράξενα. Ειχα πάει σε δερματολόγους σε νοσοκομείο μέχρι ειχα συμβουλευτεί καθηγητή Πανεπιστημίου στην Δερματολογία.ολοι μου πρότειναν συμπτωματικες θεραπείες. Ώσπου μια μέρα ανακάλυψα ότι πηγή της απίστευτης αυτής αλλεργίας ήταν τα πλαστικά γάντια με βαμβακερη επενδυση που φορούσα για να κάνω τις δουλειές τα οποία Όλοι μου επέβαλλαν να φοράω. Τα πέταξα στα σκουπίδια και από τότε δεν ξαναεβγαλα ποτέ έκζεμα. Σώθηκα. Γι'αυτό μην τα παρατάς. Άκου το σώμα σου.καλη τυχη
#1Αγαπητη Φαιη,αν εισαι Θεσ/νικη μπορω να σου συστησω τον δερματολογο μου.Ειχα πολλα χρονια ακμη κ δοκιμασα σχεδον ολες τις θεραπειες.Στην αρχη κρεμες,μετα laser κ τελος βρηκα αυτον τον γιατρο κ μου εκανε ολες τις εξετασεις.Βρηκαμε οτι ηταν ορμονικης προελευσης ακμη γι αυτο κ δεν εκαναν κατι οι προηγουμενες θεραπειες.ξεκινησα τα περιβοητα αυτα χαπια για 5,5 μηνες με αιματολογικες εξετασεις καθε 15 ημερες για τυχον επιπτωσεις σε ηπαρ,κτλ. Συνηθως δεν εχουν παρενεργειες γιατι ξεκινουν με τη χαμηλοτερη δυνατη δοση οι γιατροι και οχι επιθετικη αγωγη.Ολα πηγαν καλα,εφυγαν ολα τα σπυρακια,εμειναν πολυ λιγα σημαδια κ φαινονται ελαχιστα εως καθολου.Υπαρχει πιθανοτητα να το ξαναπαθω σε περιπτωση εγκυμοσυνης,κλιμακτηριου,κτλ λογω ορμονικων διαταραχων.Κατα τ αλλα απο τοτε βαζω παντα προιοντα μονο για ακνεικο δερμα και με φειδω.Το ψυχολογικο κομματι ειναι απολυτα κατανοητο.Δεν εβγαινα σχεδον καθολου απο το σπιτι(ημουν φοιτητρια τοτε)παρα μονο για απαραιτητα και ημουν χαλια ψυχολογικα.Υπομονη θελει και ολα θα πανε καλα.Καλη τυχη.. ?
#5 Πωωωωωωω τι γράμμα ήταν αυτό; Αγαπητή, είμαι 32, ζω στο εξωτερικό μακριά από την οικογένεια και τους φίλους μου, δεν μπορώ (και δεν πρόκειται) να βρω δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών μου, στις οποίες επένδυσα πολύ χρόνο και κόπο, εξαρτώμαι οικονομικά από τον άντρα μου κι αν θελήσω να το αλλάξω αυτό απλώς θα πρέπει να περιοριστώ σε κάποια δουλειά που απεχθάνομαι, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να το περάσω ως εκπαιδευόμενη σε κάποια νέα ειδικότητα (έχω-δεν έχω όρεξη, και δεν έχω τον ίδιο ενθουσιασμό για μάθηση που είχα όταν ήμουν 20), αλλά μα το ιερό Μακαρονοτέρας, ναι, προτιμώ να μου ξεριζώσουν τα νύχια παρά να ήμουν πάλι στα 20+ μου. Η ζωή μου είναι νομίζω στη χειρότερή της φάση μέχρι στιγμής, αλλά πλέον έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση, ξέρω τι μπορώ να καταφέρω και τι μπορώ να αντέξω, μπορώ αν χρειαστεί να ζήσω μόνη μου χωρίς να αγχώνομαι αν "θα βρεθεί κανένας να του αρέσω" (πόσο αστείο), ξέρω ότι η ζωή δε μου χρωστάει και ότι μπορώ να διεκδικήσω αυτό που θέλω. Αυτή την αγωνία για το τι σκέφτονται οι άλλοι ως προς εμένα που είχα στα 20 μου δεν την αναπολώ καθόλου. Τα 30+ είναι η καλύτερη ηλικία νομίζω, είσαι νέα αλλά έχεις και την εμπειρία που σου δίνει αυτοπεποίθηση. Εκτός κι αν μετράς την επιτυχία μόνο με το πόσα κεφάλια γυρίζουν να σε κοιτάξουν.
Ξαναδιάβασα την ερώτηση δύο και εκνευρίστηκα εκ νέου με την έπαρση και αλαζονεία σου. Και μετα ξαναδιάβασ τη σημερινή ερώτηση και βλέπω ότι όχι μόνο δεν κατάλαβες τίποτα, αλλά ότι η σημερινή ερώτηση αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα σου. Δεν φταίνε οι άλλοι όταν είσαι εν βρασμώ και δεν ξέρεις τι λες, δε φταίνε οι άλλοι αν το χιούμορ σου είναι κακό ούτε φταίνε που δεν είσαι ο μέγα κωμικός που νομίζεις. Εσύ ο ίδιος δεν αναγνωρίζεις αυτά που λες αλλα με κάποιο τρόπο φταίνε οι άλλοι που δε σε καταλαβαν; Λες ότι έγραψες εν βρασμώ και πληγωμένος μετα από χυλόπιτα, αλλα από μια γυναίκα που δεν ήθελες! Γιατί τόση σύγχυση τότε; Γιατί είναι ο εγωισμός σου που μιλούσε και τότε και τώρα και είναι και υπέρμετρος και αντιπαθητικός!
Σωστή η mitsi! Και λίγα σου είπαν οι σχολιαστές. Δεν φτάνει που συμπεριφέρθηκες με αυτόν τον τρόπο, ζητάς και τα ρέστα. Και σταμάτα να στέλνεις για να δικαιολογήσεις τα αδικιολόγητα, το κάνεις χειρότερο.
#1 Μια πολύ καλή συμβουλή για την ακμή που είχα διαβάσει κάπου και εφαρμόζοντάς την είδα πολύ μεγάλη διαφορά (δεν είχα κυστική ακμή, είχα ήπια ακμή αλλά για πάρα πολλά χρόνια, 15+) είναι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να μην σκουπίζεις το πρόσωπό σου με πετσέτα. Να το σκουπίζεις με χειροπετσέτες (κάτι μεταξύ χαρτομάντηλου και χαρτοπετσέτας, έχουν στα σούπερ-μάρκετ, είναι μιας χρήσης, απορροφητικές και φθηνές). Έτσι αποφεύγεις την μεταφορά μικροβίων από την πετσέτα στο δέρμα σου. Για δοκίμασε κι αυτό μεταξύ των άλλων που σίγουρα κάνεις.
Χειροπετσέτες λέγονται. Ειναι σε συσκευασίες των 120 και των 200 (οι μάρκες που ξέρω) και είναι σε ορθογώνια συσκευασία (κουτί ή νάυλον). Δεν είναι τα χαρτομάντηλα που είναι σε κουτί, είναι πιο απορροφητικές. Και αντικαθιστούν γενικά το χαρτί, δεν είναι μόνο για το πρόσωπο.
Και το χαρτί κουζίνας πάντως μια χαρά βολεύει γι'αυτό. Επίσης το να αλλάζεις μαξιλαροθήκες συχνότερα απ'ό,τι τα υπόλοιπα σεντόνια. Πχ. εγώ αλλάζω σε κάθε λούσιμο.
Αγαπητή 1, λογικότατο είναι. Έχω κι εγώ ακμή από την εφηβεία κι ακόμη εκπλήσσομαι όταν ο κόσμος γύρω μου με αντιμετωπίζει ως ωραία γυναίκα. Πάντα η ενστικτώδης αντίδρασή μου είναι "ποιος, εγώ; Η χάλια;", κυρίως λόγω της ακμής. Γενικά θα σου έλεγα να μην περιοριστείς στους δερματολόγους, πρέπει να πας και σε ενδοκρινολόγο και σε γυναικολόγο, και δυστυχώς πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρεις καλούς γιατρούς. Η θεραπεία που έγραψε πιο πάνω η Ανδρομάχη12 ήταν πολύ αποτελεσματική σε πολλές γνωστές μου, εμένα δε μου έκανε τίποτε. Αυτό που πραγματικά με βοήθησε ήταν μια φτηνή αλοιφή, η Airol. Την ξεκίνησα τους χειμερινούς μήνες, που δεν έχει μεγάλη ηλιοφάνεια, και ήξερα ότι αν έβλεπα αποτέλεσμα θα έβλεπα μετά από κάποιους μήνες. Και είδα. Τώρα την έχω σταματήσει, αλλά πλέον βλέπω ότι βγάζω σπυράκια όταν έχω πολύ άγχος/στεναχώρια, προφανώς έχω ψυχοσωματικό ή ορμονικό θέμα. Αυτά, αν σ' ενδιαφέρουν οι προσωπικές εμπειρίες!
#5 Η ζωή σταματάει όταν σταματήσει. Ούτε δευτερόλεπτο νωρίτερα. Κι οπωσδήποτε όχι στα υπέροχα 30κάτι. Ίσως σε κοιτάξουν λιγότεροι στο δρόμο. Αλλά γιατί εσένα σε απασχολεί αυτό; πόσο σου λείπουν τα γλοιώδη σχόλια του κάθε λιγούρη; αν έχεις πετύχει πράγματα στη ζωή σου οκ. Λες έχω πετύχει εκείνο κι εκείνο. Αν όχι τι θα κάνεις; θα σταματήσεις να προσπαθείς; στα τριάντα;;; ξέρεις πόσο νέα είσαι ακόμα; εγώ αυτόν τον πήχυ τον είχα βάλει στα σαράντα. Υπήρχε άραγε ζωή μετά τα σαράντα; και κοίτα να δεις. Υπάρχει και δε διαφέρει και τόσο από πριν. Αλλάζει το κέντρο βάρους της ζωής σου μόνο. Σταματά να είναι το σφύριγμα στο δρόμο από τον κάθε άσχετο. Ή τα likes στο φβ. Μετατοπίζεται αλλού. Το πού είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός. Μην κάθεσαι και κλαις για κάτι που θα περάσει έτσι κι αλλιώς. Να είσαι χαρούμενη που εισαι εδώ και υγιής και το ζεις. Μία απορία που έχω είναι γιατί οι φίλες σου είναι 20 χρονών; δεν έχεις φίλους στη δική σου ηλικία; επειδή μου έτυχε στα σαράντα να βρεθώ χωρίς άλλη επιλογή σε παρέα με 27χρονους μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και να σε κάνει να νιώθεις γριά και σαν μαμά τους. Ήθελε μεγάλα ψυχικά αποθέματα να μπορέσω να συμφιλιωθώ με το γεγονός ότι θα μιλάω για πράγματα που απλά δεν τα γνωρίζουν. Ή για να βγαίνουμε και να κοιτάνε στο μπαρ τη νεώτερη φίλη μου. Έχω όμως κάποιες σταθερές. Για μένα είναι ο σύζυγός μου και το γεγονός πως ξέρω πως έχω μία σχετικώς ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και πολλούς ανθρώπους πλάι μου που με αποζητούν. Θα πρέπει να βρεις κι εσύ σταθερές. Φίλους ενδιαφέροντα οτιδήποτε. Έτσι κι αλλιώς αυτό. Και πάλι δε σημαίνει πως δε θα σε πειράζει που μεγαλώνεις. Ναι. Θα κοιτάς σε λίγα χρόνια στον καθρέφτη και θα λες θέλω να φύγει αυτό το κρέμασμα απ'το μάγουλο. Αλλά ταυτοχρόνως θα κοιτάς φωτογραφίες από τα τριάντα σου και θα λες παναγία μου. Τόσο νέα ήμουνα; και στα πενήντα θα κοιτάς αυτές των σαράντα και πάει λέγοντας. Απλά προσπαθείς να περνάς καλα στο ενδιάμεσο. Αν όχι πας σε ειδικό να σε βοηθήσει. Αλλιώς κρίμα. Δε θα είσαι η μοναδική αλλά έτσι κι αλλιώς κρίμα. Γιατί αυτή είναι η ζωούλα σου. Άντε βγες και σταμάτα να σε απασχολεί που περνάει.
#6 Ε μα, μην είσαι μοναχοφάης! Αφού η κοπέλα δεν ξέρει τι χάνει. Ξεκίνα ένα παιχνίδι μαζί της, να το πιάσει απ' το tutorial να μάθει τα controls απ' την αρχή, και μπορεί να κολλήσει και να παίζετε μαζί. Κι εμένα σχεδόν στην ηλικία που είστε με μύησε ο φίλος μου, βρήκα παιχνίδια που μου άρεσαν μόνο εμένα και τα έπαιζα μόνη μου, άλλα τα παίζαμε παρέα (ολονυχτίες ρίχναμε), ενώ ποδοσφαιράκια κλπ τα έπαιζε μόνος του. Good times.
#6. Αγαπητέ εξάδελφε πρόσεξε την λεπτομέρεια: "δεν μου αρέσει αυτό το θέαμα". Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς η φίλη σου ενοχλείται από μια αγαπημένη δική σου ασχολεία επειδή δεν την αντιλαμβάνεται και δεν την εγκρίνει. Είναι σημαντικό αυτό για το μέλλον, θα σου πρότεινα να σκεφτείς μήπως και αυτό μπορεί να περάσει και σε άλλους τομείς της σχέσης σας.
#7.Μα είσαι γυναίκα.Πώς είναι δυνατόν να μην επιδιώκεις την ολοκλήρωση μέσα από το ρόλο της συζύγου και της μάνας;Τι ανωμαλίες είναι αυτές;Εντάξει,να έχεις και μια δουλίτσα,αλλά με μέτρο οι φιλοδοξίες και μην υπερεκτιμάς την ικανοποίηση,που λαμβάνεις από αυτή.Δε γεννήθηκες γι'αυτά.Κατάλαβε το όσο είναι καιρός και προλαβαίνεις να βρεις άντρα και να κάνεις παιδιά.Όχι,δεν είναι αυτές δικές μου απόψεις.Υπάρχουν όμως στο μυαλό πάρα πολλών ανθρώπων και τους χαλάς την πιάτσα.Σημασία έχει,τι κάνει εσένα χαρούμενη.Σήμερα είναι αυτό,αύριο μπορεί να είναι και κάτι άλλο.Θα το βρεις μόνη σου.Αν οι άλλοι,που κάνουν υποδείξεις,έχουν βρει το μονοπάτι,που εγγυημένα οδηγεί τους πάντες στην ευτυχία,ας γράψουν ένα βιβλίο και καλές πωλήσεις.
#5 προσυπογράφω σε αυτό που λέει η Λένα, κι εγώ θα προτιμούσα να κάνω απονεύρωση από το να γίνω ξανά 20 χρονών. Καλώς ή κακώς ο χρόνος δε γυρνάει πίσω, άρα αναγκαστικά θα πρέπει να βρεις κάτι που να σου αρέσει στην τωρινή σου φάση. Διαφορετικά μπορείς να το ρίξεις στις πλαστικές και να παριστάνεις την 25άρα. Η να κλειστείς στο σπίτι και να θρηνείς τα νιατα που είναι χαμένα.Είμαι 35 χρονών κι εγώ και έχουν περάσει τέτοιες σκέψεις και από το δικό μου μυαλό. Σκέψου ότι τα "νιάτα" είναι ένα δημιούργημα της pop κουλτούρας κατά κάποιο τρόπο. Βομβαρδιζόμαστε με τόσα μηνύματα που λένε ότι το να είσαι πιτσιρικάς είναι αξία από μόνη της. Πάλι καλά που έχουν αρχίσει να γίνονται "της μόδας" υπέροχοι άνθρωποι που έχουν περάσει τα σαράντα. Επίσης με το προσδόκιμο ζωής κοντά στα 80 έτη, όταν περνάς τη δεκαετία των 30 πάλι νέος δεν είσαι;
#1: Κοίταξες μήπως είναι ορμονικό; Οι πολυκυστικές συχνά δημιουργούν ακμή. Ρυθμίζοντας τις ορμόνες μπορείς να ρυθμίσεις κ την ακμή σου. Εκτός από δερματολόγο θα σου πρότινα να επισκεφτείς κ γυναικολόγο.
4. Εγώ βλέπω ότι ο τύπος έχει το ίδιο στιλάκι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του έστειλε τις αφιλτράριστες σκέψεις του. Όπως και τώρα, γιατί πάλι το κείμενο έχει τον ίδιο αέρα. Κατέβα από το θρόνο σου και πάρκαρε το καλάμι απέξω. Μια χυλόπιτα έφαγες από κάποια που θεωρούσες σιγουράκι, ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος
Δηλαδή Βάγγο έστειλες μια ερώτηση τον Γενάρη του 2016, σου απάντησε η Λένα και οι αναγνώστες τον Μάρτιο του 2016, δεν σου άρεσε η απάντηση και το σκεφτόμουν μέχρι τον Μάρτιο του 2017, οπότε και αποφάσισες να ξαναστείλεις; Μήπως δεν μπορείς να διαχειριστείς το να σου τη λένε; Και μήπως παραείσαι αναβλητικός;
#6 Καλά στα λέει η Λένα, αλλά μήπως το "δεν κάνεις τίποτα" σε συνδυασμό με το "θέλω όταν είμαι σπίτι να αράξω λίγο και να παίξω" σημαίνει ότι όταν είσαι σπίτι κυρίως αράζεις και παίζεις; Στις δουλειές του σπιτιού συμμετέχεις το ίδιο; Ή όταν λείπει η κοπέλα σου παίζεις και όταν είναι εκεί ζουζουνίζετε και κατά τα άλλα τα έχεις αφήσει όλα πάνω της;
#6 Αγαπητή Α,μπα, εδώ θα διαφωνήσω. Όλοι ξέρουμε τι ωραία και τραβηχτικά που είναι τα παιχνίδια, αλλά ξέρουμε και πόσο εθιστικά είναι. Έχω περάσει από 2 τέτοιες σχέσεις εγώ και άλλη μία η κολλητή μου, το έχω δει το έργο και καταλαβαίνω το κορίτσι του φίλου μας. Ίσως να μη φαντάζεστε πόσο εύκολα το "παίζω μόνο όταν λείπει και διαβάζει" μεταμορφώνεται σε "περιμένω πότε θα φύγει για να παίξω επιτέλους" και σε "βγες εσύ αγάπη μου για ποτό με τα παιδιά, δε με πειράζει, εγώ προτιμώ να κάτσω μέσα να παίξω" (το τελευταίο, όταν έπαιζε ήδη για 8 ώρες εκείνη τη μέρα). Δε λέω ότι το παιδί της ερώτησης είναι εθισμένο ούτε ότι διαφωνώ με τα παιχνίδια γενικώς, όμως τα πάντα πρέπει να γίνονται με μέτρο. Λογικό να μη σου αρέσει το θέαμα ενός ανθρώπου που δεν κάνει κάτι παραγωγικό/δημιουργικό στον ελεύθερο χρόνο του, έστω να βγει μια βόλτα έξω, να διαβάσει ένα βιβλίο ή να μαγειρέψει. Αν ήταν κάποιος που έλιωνε 10 ώρες τη μέρα μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας σαπουνόπερες, ποια θα ήταν η απάντηση;
Κοίτα, όντως το gaming είναι παρεξηγήμένο. Αναλόγως τι παιχνίδια παίζεις, μπορεί να είναι πολύ δημιουργική ασχολία που εξάπτει τη φαντασία και αν παίζεις και ομαδικά σε φέρνει και σε επαφή με πολύ ωραία άτομα ενίοτε.
Αχαχαχαχα, θέλω να γελάσω τραβώντας τα μαλλιά μου από την άγνοια της ερώτησης. Μάλλον δεν έχεις παίξει ΠΟΤΕ παιχνίδια όπως Bioshock, Assassins' Creed, Skyrim κτλ. Εκτός από το ότι σε κάποια από αυτά μαθαίνεις αληθινή ιστορία, ή τουλάχιστον έχεις ένα εφαλτήριο για την αληθινή ιστορία, όλα έχουν μία ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ιστορία να πουν. Δεν είναι διαφορετικό από το να διαβάζεις ένα βιβλίο από αυτή την άποψη, μόνο που στο παιχνίδι το ζεις διαφορετικά.
Πράγματι δεν έχω παίξει ποτέ. Οι δικοί μου έπαιζαν μόνο LoL και DotA, δοκίμασα μόνο μια φορά το LοL και δε μου άρεσε καθόλου. Αλλά αρνούμαι να ψαχτώ παραπάνω στον τον κόσμο του gaming γιατί είμαι σίγουρη πως μόλις βρω κάτι που να μου αρέσει θα καώ (εδώ δε μπορούσα να ξεκολλήσω από το candy crush που ήταν η πλήρης αποβλάκωση, και δεν περιγράφω καν το τι είχα πάθει μικρή με το Σούπερ Μάριο). Με συγχωρείτε αν ακούστηκα απόλυτη, είμαι σίγουρη πως παιχνίδι από παιχνίδι έχει μεγάλη διαφορά και δε θεωρώ κακό το gaming από μόνο του, όμως θεωρώ κακό το πολύωρο κάψιμο. Μπορώ μόνο να το δω σαν μια μορφή χαλάρωσης/ διασκέδασης, μπορεί να είναι συναρπαστικό, αλλά δε μπορώ να το δω σαν δημιουργική ασχολία. Αλλά φυσικά αυτή είναι η άποψή μου έξω από το χορό.
Τα παιχνίδια είναι διαδραστικά κ πολλές φορές θέλουν πολλή σκέψη κ δυνατό μυαλό. Καμία σχέση με το να βλέπεις παθητικά τηλεόραση!! Μην ειστε τόσο προκατειλημμένοι βρε παιδιά, ειδικά εάν δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται... Λογικό να κάθεται κάποιος με τις ώρες σε μια καφετέρια, παράλογο εάν δουλεύει το μυαλό του με ένα παιχνίδι;Επίσης δεν μου κάνει για εθισμένο το παλικάρι της ερώτησης...
Τα παιχνίδια μπορεί να είναι παραγωγικά και εκπαιδευτικά. Μπορείς να μάθεις στρατηγική, ιστορία, γεωγραφία, να εξασκήσεις τα αντανακλαστικά σου και πολλά άλλα. Επίσης βελτιώνεις κατά πολύ τα αγγλικά σου και τη δημιουργικότητά σου. Και υπάρχουν πολλοί gamers που βγάζουν λεφτά ανεβάζοντας απλά βίντεό τους να παίζουν στο youtubeΒέβαια σε όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο
δε σου λέω, φυσικά και χρειάζεται μέτρο σε όλα. Η διαφωνία μας είναι ότι εσύ πιστεύεις ότι τα παιχνίδια σε υπολογιστή δεν είναι "παραγωγική/δημιουργική" εργασία, όπως το διάβασμα ή το μαγείρεμα, αλλά σε αυτό κάνεις εν μέρει λάθος. Εξαρτάται από το παιχνίδι, όπως εξαρτάται και από το βιβλίο. Τελικά, εξαρτάται από τον άνθρωπο. Οι εμπειρίες που έχετε λένε κάτι για τους συγκεκριμένους ανθρώπους, όχι για το γκέιμινγκ. Και γι'αυτό, θα σου σύστηνα να το δοκιμάσεις πριν το απορρίψεις ως "μη παραγωγικό".
#6 Καλέ, δεν της έχουν πει οι φίλες της ότι είσαι "κελεπούρι, γιατί τουλάχιστον δεν ξενοκοιτάς"; :ΡΤο gaming είναι μια πολύ ωραία διασκεδαστική / χαλαρωτική / εποικοδομητική ασχολία, όπως ακριβώς το διάβασμα. Είναι γεγονός όμως ότι αρκετοί το σνομπάρουν κ είναι κρίμα...
#7 Ο καθένας βρίσκει την ευτυχία με διαφορετικό τρόπο, άλλος μέσω της οικογένειας, άλλος μέσω της δουλειάς, κι άλλος μέσω διαλογισμού σε ένα απόμακρό μοναστήρι στο Θιβέτ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου πει πως θα βρεις την ευτυχία σου.Εκνευρίζομαι πχ οταν ακούω να κατακρίνουν γυναίκες που δε θέλουν παιδιά και αφοσιώνονται στην καριέρα τους αλλά και καριερίστριες που υποτιμούν όσες γυναίκες αφοσιώνονται στην οικογένειά τους.Η ευτυχία είναι κάτι προσωπικό και συνήθως βρίσκεται ισορροπώντας την προσωπική και επαγγελματική ζωή όμως αυτό δεν είναι νόμος.Εφ'όσον δεν βλάπτεις κάποιον μπορείς να κάνεις ο,τι θες για να γίνεις ευτυχισμένος.
#2 Υπάρχουν δύο τρόποι να απαντήσεις. Ή απολογητικά του στυλ "δεν ξέρω προσπαθώ αλλά δεν βρίσκω κάποιον" ή πιο ειρωνικά/αντιδραστικά του στυλ "οταν τον βρω θα σου στείλω αναφορά" ή " καλύτερα να κοιτάς τη δική σου ζωή κι ασε με να ζήσω τη δική μου όπως θέλω". Η πρώτη επιλογή αποκλείεται και γιατί δε θες να σε λυπούνται αλλά και γιατί δεν χρειάζεσαι να απολογείσαι για τη ζωή σου, ακόμα κι αν δεν είναι αυτή που θες.Οι γονείς ρωτάνε από ενδιαφέρον όμως καταντούν κουραστικοί, κοψτους τον αέρα. Οι συνάδελφοι απλά είναι κουτσομπόληδες, δεν το λένε από ενδιαφέρον. Οπότε μην φοβάσαι να γίνεις δυσάρεστη.Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος του προβληματισμού σου, το να φύγεις, θα σου έλεγα οτι είναι καλή ιδέα. Να κάνεις μια καινούργια αρχή και να γνωρίσεις νέο κόσμο που δε θα σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα για την προσωπική σου κατάσταση. Είσαι νέα ακόμα έχεις τα περιθώρια να γνωρίσεις κάποιον και να κάνεις παιδί αν το θες. Με το να μένεις στην πόλη σου και να κλείνεσαι στον εαυτό σου δε θα βρεις κάποιοιν. Δε χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις στον εαυτό σου, το παρελθόν δε γυρίζει πίσω, συγκετρώσου στο μέλλον και στο πως θες να ζήσεις τη ζωή σου από δω και πέρα.
Προσυπογράφω το σχόλιό σου 100% και προσθέτω και έναν τρίτο τρόπο απάντησης (τον ειρωνικό-επιθετικό ): "Κι εσύ που παντρεύτηκες, τι κατάλαβες;"Βασικά, αυτό ταιριάζει παντού: κι εσύ που έκανες παιδιά / άλλαξες δουλειά / αδυνάτισες / βρήκες γκόμενο / αγόρασες καινούργιο αυτοκίνητο κλπ κλπ Αλλά θέλει θάρρος-θράσος και όρεξη για κουβέντα, σε περίπτωση που ο άλλος δεν καταλάβει την ειρωνεία και αρχίζει όντως να αναλύει τι κατάλαβε...
Η άλλη εναλλακτική είναι να λες άστα άστσ πως θα την παλέψω εκεί πάνω στο ρσφι; έλεγα να δω από τώρα για καλό γηροκομείο. Κλπ σχόλια στο ίδιο σνετο στυλ.Πάντως βρε παιδί μου εντύπωση μου κσνει που βσχεις τους γονείς σου στην ίδια κατηγορία με τους άσχετους. Τόσο ψυχρές σχέσεις έχετε που πραγματικά δεν γνωρίζουν αν έχεις σχέση ή όχι 40 χρονών γυναίκα; τόσο χάσμα πια; πιο λογικό θα μου φαινόταν να γνωρίζουν κ να συμμερίζονται τον προβληματισμό σου, κ να σε στηρίζουν να βρεις αυτό που ψάχνεις για να είσαι ευτυχισμένη.
#1 Καλημέρα! Είχα κ γω θέμα με την ακμή για πολλά χρόνια, και ξερω ποσο ενοχλητικο ειναι ,είχα κάνει πάρα πολλές θεραπείες και καμία δεν είχε αποτέλεσμα. Πριν 3 χρόνια δοκίμασα μια θεραπεία με χάπια, τα οποία πήρα για 6 μήνες περίπου και ήταν τα μόνα που έκαναν διαφορά.. Τώρα πλέον δεν έχω ούτε ενα σπυράκι. Βέβαια η θεραπεία αυτή είναι αρκετά βαριά για τον οργανισμό (Για παράδειγμα εμένα ο γιατρός μου είχε πει πως για 1 χρόνο Δεν επιτρέπεται εγκυμοσύνη) τα χάπια λέγονται reducar, άμα σε ενδιαφέρει ρωτα τον γιατρό σου για αυτη την θεραπεία και ενημερωσου. Εμένα προσωπικά ήταν το μόνο που με βοήθησε !!
Το ίδιο της λέμε, όχι το ίδιο χάπι αλλά την ίδια ουσία :) Η δόση εξαρτάται από τα κιλά της και θέλει εξετάσεις αίματος κάθε μήνα. Κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλά ποτέ δε θα ξεχάσω το ξεφλούδισμα των χειλιών κάθε 2 μέρες το πολύ και το πάστωμα με ενυδατική. Χορηγία από το Liposan ήθελα εκείνο το 6άμηνο...
Εγώ είχα πάρει tretinκαι η δερματολόγος μου είχε συστήσει ενυδατική προσώπου και χειλιών πιο δραστική, και make up για την κάλυψη! Πολύ αποτελεσματική θεραπεία, δεν πρέπει όμως να γίνεται καλοκαίρι, και πάει πακέτο με αντισυλληπτικά. Καλή τύχη!
Μόλις ολοκλήρωσα ακριβώς την ίδια θεραπεία. Αυτά τα χάπια κάνουν θαύματα! Λίγη προσοχή για μερικούς μήνες και μετά ξεμπερδεύεις μια και καλή. Αν έχεις σοβαρή ακμή η χρόνια ακμή η ισοτρετινοΐνη αποτελεί τη σίγουρη (και σχετικά αναίμακτη) λύση. Ρώτα τον δερματολόγο σου!