Λάρισα: Καρκινοπαθής ζήτησε να τον κρατήσουν ζωντανό για να πάρει τη σύνταξη η γυναίκα του

Λάρισα: Καρκινοπαθής ζήτησε να τον κρατήσουν ζωντανό για να πάρει τη σύνταξη η γυναίκα του Facebook Twitter
3

Μια τραγική ιστορία αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο στη Λάρισα ο Λαρισαίος υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κ. Απόστολος Παπαπαρίσης. Όπως είπε στην ομιλία του, καρκινοπαθής από τη Λάρισα ζήτησε μηχανική υποστήριξη για λίγες ημέρες ώστε να προλάβει να γίνει η γυναίκα του 55 ετών και να  μην μείνει χωρίς σύνταξη.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr,  εξιστόρησε την ιστορία ενός στρατιωτικού, που κατά τις πληροφορίες του ήταν από τα Τρίκαλα και πάλευε για έξι μήνες με τον καρκίνο. «Πάλευε στο νοσοκομείο για έξι μήνες με τον καρκίνο. Γνώριζε ότι στις επόμενες ώρες, το πολύ μία – δύο ημέρες θα πέθαινε. Σκέφτεται, τί θα γίνει η γυναίκα του, η χήρα των παιδιών του που θέλει πέντε ημέρες για να γίνει 55 ετών; Τι λέει στο γιατρό του; Τον παρακαλεί να μείνει σε μηχανική υποστήριξη για πέντε ακόμη ημέρες για να γίνει η γυναίκα του 55 ετών. Αναρωτιέμαι βέβαια, τι άνθρωποι γίναμε», είπε ο κ. Παπαπαρίσης.

Η απίστευτη ιστορία αναδεικνύει την τραγωδία που βιώνουν οικογένειες που αφού χάνουν τον άνθρωπό τους λόγω θανάτου, κινδυνεύουν να χάσουν και τη σύνταξη λόγω του νέου νόμου που δεν επιτρέπει τη χορήγησή της σε χήρες κάτω των 55 ετών.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ποιος τους σκέφτεται αυτούς τους νόμους; Τι θα πει, είσαι 55, την παίρνεις όλη τη σύνταξη, μια μέρα πριν δεν παίρνεις τίποτα; Γιατί να μην υπάρχει αναλογική μείωση κατ' έτος;Συγκινητική η ιστορία σε ανθρώπινο επίπεδο. Εξοργιστική για το κράτος μας.
Δεν θα πει αυτό. Εφόσον κλείσει τα 55 στην τριετία μετά τον θάνατο του συζύγου , θα εξακολουθήσει να παίρνει τη σύνταξη για τρία χρόνια και μετά θα αρχίσει να την παίρνει πάλι στα 67. Εάν δε υπάρχουν ανήλικα παιδιά ή που σπουδάζουν και είναι κάτω των 24 επίσης η σύνταξη συνεχίζει μέχρι να εκλείψουν αυτοί οι όροι. Δεν είναι τέλειο το σύστημα αλλά δεν είναι απλά άσπρο/μαύρο. Το μεγάλο του πρόβλημα κτγμ είναι πως δεν υπήρξε μεταβατική περίοδος οπότε πολλές γυναίκες στα 50+ που τους είναι δύσκολο να μπουν πάλι στην αγορά εργασίας, ειδικά σε μία οικονομία σμπαράλια, μπορεί να βρεθούν σε αδιέξοδο για αρκετά χρόνια.