ΝΔ: Κατάφωρη παραβίαση κάθε ηθικής δεοντολογίας ο διορισμός του Στέλιου Παππά

ΝΔ: Κατάφωρη παραβίαση κάθε ηθικής δεοντολογίας ο διορισμός του Στέλιου Παππά Facebook Twitter
3

Συνεχίζεται η κόντρα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση στη σκιά του διορισμού του πάτερα του υπουργού Ψυφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στον ΟΑΣΘ.

Σε νέα της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας πολιτικής και ηθικής δεονοτολογίας.

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 2012, με το άρθρο 6 του Ν. 4079/2012, θεσμοθέτησε ως κώλυμα τη συγγένεια α' και β' βαθμού για το διορισμό μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και συνεργατών στα πολιτικά γραφεία των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών.

Όπως πρόσθεσε: Δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τότε ότι μια επόμενη Κυβέρνηση το βαθμό συγγένειας θα τον καθιέρωνε ως απαραίτητο προσόν διορισμού για τις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δημοσίου, των Οργανισμών και των Ανώνυμων Εταιριών δημοσίου συμφέροντος.

«Προφανώς η επιλογή αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην ανάγκη για αποκομματικοποίηση του κράτους.Το μόνο που απομένει είναι να συμπεριλάβουν και επίσημα την κομματική ιδιότητα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και την συγγένεια με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ως απαραίτητο προσόν για κάθε διορισμό. Η αξιολόγηση μπορεί να περιμένει...», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM
Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM
Τα συμπεράσματα από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν- Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές

Πολιτική / Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Για «τουρκική» μειονότητα μίλησε ο Ερντογάν, «είναι θρησκευτική» απάντησε ο πρωθυπουργός- Οι κοινές δηλώσεις και η διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν σε live μετάδοση για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια