Μαθήτρια στην Καλιφόρνια καταγγέλλει πως της έκαναν παρατήρηση στο σχολείο επειδή δεν φορούσε σουτιέν

Μαθήτρια στην Καλιφόρνια καταγγέλλει πως της έκαναν παρατήρηση στο σχολείο επειδή δεν φορούσε σουτιέν Facebook Twitter
5
Μαθήτρια στην Καλιφόρνια καταγγέλλει πως της έκαναν παρατήρηση στο σχολείο επειδή δεν φορούσε σουτιέν Facebook Twitter

Tα περιστατικά με μαθητές όπου καλούνται σε διάφορα σχολεία να εφαρμόσουν έναν συγκεκριμένο και συχνά αυστηρό κανονισμό ενδυμασίας είναι συχνά και σχεδόν πάντα διχάζουν.

Η Remy Altuna, μαθήτρια στο Γυμνάσιο Beaumont της Νότιας Καλιφόρνιας είναι η πρωταγωνίστρια της πιο πρόσφατης περίπτωσης που έχει προκαλέσει αίσθηση καθώς αποφάσισε να καταγγείλει τι της συνέβη και να εκφράσει την οργή της μετά από φερόμενη επίπληξη για το ντύσιμο της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε δέχτηκε παρατήρηση επειδή δεν φορούσε σουτιέν. «Το εσώρουχο μου δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σας αφορά», ανέφερε εξηγώντας το περιστατικό.

Η Altuna δημοσίευσε μια φωτογραφία που έδειχνε τι φορούσε και είπε στο Yahoo Style ότι κυκλοφορούσε έτσι όλη την ημέρα χωρίς κανείς να αναφέρει ότι τα ρούχα της ήταν ακατάλληλα ή δεν πληρούσαν τους κανόνες για τον κώδικα ενδυμασίας. Αλλά όταν πήγε στο γραφείο του σχολείου για να πάρει ένα χαρτί, μια βοηθός του διευθυντή την τράβηξε στην άκρη και της είπε να φορέσει ένα σακάκι.

«Είπε ότι το τοπ μου ήταν χαμηλό (σ.σ. στο ντεκολτέ) και με ρώτησε αν φορούσα σουτιέν» λέει η μαθήτρια ενώ προσθέτει πως η υπάλληλος του σχολείου της είπε να ντυθεί για να μην δημιουργεί κακές εντυπώσεις και να μην σχολιάζεται.

Ο κανονισμός ένδυσης του σχολείου δεν αναφέρει ρητώς τίποτα για το σουτιέν και ζητά απλά τα ρούχα να καλύπτουν όλα τα μέρη των εσώρουχων και να μην είναι αποκαλυπτικά. Η Altuna είπε ότι εάν φορούσε σουτιέν θα παραβίαζε τους κανόνες γιατί θα φαινόταν.

Το σχολείο εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι η επιβολή του κανονισμού ενδυμασίας δεν είναι μια τέλεια διαδικασία και συχνά γίνονται παρανοήσεις ενώ η μαθήτρια πιστεύει ότι το σχολείο είναι ιδιαίτερα αυστηρό με όσα οι γυναίκες φορούν ενώ τα αγόρια δεν δέχονται εξίσου αυστηρή κριτική.

Το tweet της για το θέμα έχει προκαλέσει μια μικρή διαμάχη στα social media καθώς πολλοί πιστεύουν ότι η ενδυματολογική της επιλογή είναι σωστή και δεν τίθεται θέμα κριτικής. Ωστόσο, άλλοι λένε ότι είναι δικαίωμα του σχολείου να τηρεί τα πρότυπα που επιλέγει και πως κάθε μαθητής θα πρέπει να συμμορφώνεται με αυτά ακόμη και αν δεν συμφωνεί .

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM
Τουρκία: Έγινε χριστιανός «στα χαρτιά» για να απαλλάξει το παιδί του από τα θρησκευτικά του Ερντογάν

Διεθνή / Τουρκία: Έγινε χριστιανός «στα χαρτιά» για να απαλλάξει το παιδί του από τα θρησκευτικά του Ερντογάν

Η κυβέρνηση Ερντογάν στοχεύει να διαχωρίσει την εκπαίδευση στην Τουρκία από τα κοσμικά θεμέλιά της και να την ευθυγραμμίσει με την ιδεολογία του κόμματος
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Διεθνή / O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Ο Λεχ Βαλέσα είναι το πρόσωπο που έχει συνδεθεί με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του στρατηγού Γιαρουζέλσκι και κατά πολλούς με την πτώση της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
ποζάρει περήφανη γιατί έκανε viral θέμα την ιστορία της, δέχεται τα συγχαρητήρια των διαφόρων feminists χωρίς να αντιλαμβάνεται πως η υποκειμενοποίηση της σεξουαλικότητας συμβάλλει στην αντικειμενοποίηση της.
Στην προκειμένη περίπτωση το θέμα δεν είναι το σουτιέν, αλλά το κορμάκι που φοράει η κοπέλα, το οποίο δεν είναι ντύσιμο για το σχολείο, όπως δεν θα ήταν το σωστό ντύσιμο για μια ενήλικη γυναίκα στο γραφείο.Το μπέρδεμα με τα σχολεία είναι ότι κατήργησαν τις ποδιές και τα παιδιά - κορίτσια κι αγόρια - φοράνε ό,τι μαλακία μπορεί να φανταστεί κανείς, σαν να μην υπάρχει αύριο.