ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.1.2017 | 20:36

ΕΟΠΥΥ

Μόλις μας ανακοίνωσε η λογοθεραπεύτρια του γιού μας ότι ο ΕΟΠΥΥ άλλαξε καθεστώς και ενδεχομένως να αναγκαστεί να κλείσει το γραφείο της. Και όχι μόνο αυτό. Θα αλλάξουν πολλά στην ειδική αγωγή.Επικρατεί ένας πανικός. Δεν ξέρουμε αν πρέπει να ξανακλείσουμε ραντεβού στο Παίδων για να πάρουμε εκ νέου παραπεμπτικό. Ακούγεται ότι ο αριθμός των συνεδριών που καλύπτουν τα ταμεία θα μειωθεί. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.Θέλω να της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που βοήθησαν το παιδί μου όλα αυτά τα χρόνια να σταθεί στα πόδια του (λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, ειδική παιδαγωγός) και ελπίζω ο αγώνας τους να δικαιωθεί σύντομα.
4
 
 
 
 
σχόλια
Ναι ειναι παλιό το ξερω, αλλά απο τότε που εγινε η αναρτηση η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο... απλήρωτοι οι γονείς και πολλα παιδια που χρειαζονται θεραπείες (λογο, εργο κλπ) και δεν υπαρχει η δυνατότητα να τα πληρώσουν οι γονεις απο την τσεπη τους... σταματάνε. και δεν φταινε ουτε τα παιδια (προφανως), ουτε οι γονεις, ουτε οι θεραπευτες αλλα το Κρατος κ δεν μιλάει κανείς για αυτό το αίσχος εδώ και μήνες και να δούμε και πότε θα πληρωθούν οι θεραπείες από τον εοπυυ...
Αυτή η πολύπαθη ειδική αγωγή έχει περάσει τα πάνδεινα!Φρόντισε το Υπουργείο Παιδείας για υποστελεχωμένα σχολεία, χωρίς τμήματα ένταξης και παιδιά που περιμένουν ακόμη παράλληλη στήριξη, έρχεται τώρα και το Υπουργείο Υγείας να κόψει τις λογοθεραπείες. Αντί να δικαιολογεί και άλλες θεραπείες (από εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς-που ούτως ή άλλως δεν δικαιολογούνται ούτε από το Υπουργείο Παιδείας ούτε από το Υγείας- ψυχοθεραπευτες κτλ), κόβει και τις υπάρχουσες.Ντροπή πραγματικά!
Υγεία και πρόνοια...Εκεί που νομίζεις ότι σε αυτόν τον τόπο έχουν πιάσει πάτο,διαβάζεις κάτι και ανάλογο της παράπανω εξομολόγησης(και την ίδια την εξομολόγηση βεβαίως),και συνειδητοποιείς ότι υπάρχει και "πιο χαμηλά"...Καλή τύχη σε όλους τους επαγγελματίες της υγείας,που το προσπαθούν ακόμα σε αυτήν την ρημαδοχώρα,αλλά και καλή συνέχεια και σε εσάς στον αγώνα που δίνετε για την υγεία και την καλύτερη ζωή του παιδιού σας...Έχετε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου... :)