Τσοντολούλουδο.

Τσοντολούλουδο. Facebook Twitter
33
Τσοντολούλουδο. Facebook Twitter

Από το Βήμα

 

Αντιφάσεις. Μιλάει για «τσοντοκάναλα» και στήνεται στα μικρόφωνα που τείνουν τα τσοντοκάναλα φορώντας το γυαλιστερό κουστουμάκι του. Στα τσοντοκάναλα, όπου θέλει να πρωταγωνιστεί ο φαιός βουλευτής, θα έπρεπε να εμφανίζεται τσίτσιδος. Η τσόντα δεν ταιριάζει με το γεροντίστικο σακάκι του. Ο ακροδεξιός βουλευτής αθωώθηκε από το δικαστήριο λόγω μη αξιόπιστης μαρτυρίας. Είχε κατηγορηθεί ότι δάνεισε το αυτοκίνητό του σε άτομα που επιτέθηκαν σε φοιτητή. Δεν αποδείχτηκε η κατηγορία, έφυγε ελεύθερος. Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γλύκα του φακού. Τον τραβάει. Τη θέλει την τσόντα του. Μόλις λοιπόν είδε τα μικρόφωνα, λειτούργησε ως πορνοστάρ.

Ετρεξε να διεκπεραιώσει τον ρόλο του. Η δήλωση αυτούσια: «Μέχρι σήμερα τα τσοντοκάναλά σας έλεγαν ότι είμαι ληστής, μαχαιροβγάλτης και εγκληματίας. Εγώ από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι είμαι αθώος. Σήμερα η δικαιοσύνη είπε ότι είμαι αθώος. Τρίβω στα μούτρα σας αυτή την απόφαση, στα αφεντικά σας, στους εργολάβους σας, στους καναλάρχες και στους θλιβερούς πολιτικούς μας αντιπάλους, που πολλοί θα ήθελαν σήμερα η Χρυσή Αυγή να είναι στο περιθώριο.

Ομως, είμαστε εδώ. Είμαστε πανίσχυροι και πολύ σύντομα θα είμαστε κυρίαρχοι».

Η δήλωση έτσι γραμμένη δεν λέει τίποτα. Η ερμηνεία είναι αυτή που μετράει. Το θυμωμένο, επηρμένο υφάκι. Πολύ καλός ηθοποιός για τα τσοντοκάναλα. Πείθει το αμόρφωτο κοινό του ότι τα βάζει με τους εργολάβους και τους καναλάρχες. Τρέχει όμως στους εργολάβους και στους καναλάρχες, τρέχει κάθε φορά που τον προσκαλούν.

Τρέχει για να εμφανιστεί σε εκπομπές, τρέχει όπου υπάρχει κάμερα. Εχει εθιστεί στα τσοντοκάναλα που τον κατέστησαν αναγνωρίσιμο στο κοινό της πολιτικής ηδονοβλεψίας. Πόσες φορές έχει πετάξει το μικρόφωνο, πόσες φορές έχει προσβάλλει τον οικοδεσπότη εκπομπής, πόσες φορές δημιούργησε ταραχή για να αυξήσει την θεαματικότητα; Αυτός είναι ο ρόλος του στην πορνογραφία. Να λέει «δεν θέλω» αλλά να θέλει σαν παλαβός.

Αρχείο
33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

15 σχόλια
να κάνω κι εγώ μια άλλη σκέψη πάνω στο άρθρο..οι αναρχικοί που λόγο ιδεολογίας αποκαλούν τους δημοσιογράφους ρουφιάνους και βρίζουν τα κανάλια γιατί τους αρέσει να πετάνε μολότοφ ενώ τους καταγράφει η κάμερα και δεν ρίχνουν καμιά μολότοφ στον κάμεραμαν,άρα με την δική σας λογική συμμετέχουν στο σύστημα.Φυσικά είναι μέρος του συστήματος και όλα τα στελέχη του συριζα,που τους χάνεις που τους βρίσκεις σε κάποιο πάνελ θα είναι,ενώ τι να πούμε για τον αρχηγό τους που τον ακολουθεί ολόκληρο συνεργείο..χωρίς αυτό το άρθρο δεν θα μπορούσα να βγάλω τόσο χρήσιμα συμπεράσματα.Μόνο μια απορία έχω,πως γίνεται και τόσοι μορφωμένοι είναι οπαδοί της Χ.Α.,εκτός και αν πιστεύεται ότι το 20% που έχει σε μικρές ηληκίες είναι αμόρφωτοι,τότε είστε πολλοί φασίστες για να πιστεύεται ότι ένα τόσο μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού είναι αμόρφωτο...Αλλά και να είναι αμόρφωτοι,σύμφωνα με το άρθρο που μιλάει τόσο απαξιωτικά για τους αμόρφωτους μπορούμε κι εμείς να είμαστε άπαξιωτικοί απένατνι στους μετανάστες που αποδεδειγμένα είναι αμόρφωτοι και οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν πάει σχολείο
Δηλαδή θέλει να μας πείσει ο ευσταλής αυτός νέος ότι δεν βλέπει τσόντες;;..Τέσπα, η συγκεκριμένη ατάκα μου φαίνεται ντιρεκτίβα από Μιχαλολιάκο παρά δική του άποψη. Βέβαια, θα πρέπει να του πει κάποιος ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ φαντασιώνονται, μη πω ηδονίζονται, να τον δουν τον αρχηγό τους πρωταγωνιστή σε τσόντα..
Αν τα ίδια τα κανάλαια δεν προωθούσαν την Χ.Α. και δεν τους βόλευε ο κάθε Κασιδιάρης , δεν θα τον έβγαζαν κάθε τρεις και λίγο ! Τα κανάλια φταίνε, είναι πιο φασίστες κι απ' τον ίδιο !
Άσχετο άρθρο. Ο τίτλος "Τσοντολούλουδο" προκαλεί να διαβάσει κάποιος το άρθρο, το οποίο όμως είναι άδειο ουσίας.Με τέτοια άρθρα και ανάλογες μηνύσεις ηρωοποιείτε τη ΧΑ, τη βγάζετε στο προσκήνιο και ανεβάζετε τα ποσοστά της. Αυτό το κόμμα δίνει άπειρες αφορμές για πολιτική επιχειρηματολογία και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούν οι δημοσιογράφοι και όχι σε κούφια πυροτεχνήματα.
Πρότεινε μας κάτι dimitrisK ! εσύ τι κάνεις για να μην ηρωποιείς τη ΧΑ . Ρωτάω γιατί όλο το κείμενο σου καρμπόν θα το διαβάσω 2-3 φορές τη μέρα ως σχόλιο σε διάφορα κείμενα ή ρεπορτάζ .. αλλά δεν ακούω καμιά πρόταση . Μόνο απλοϊκή κριτική.
Προτείνω αποχή από σχόλια. Η αποχή είναι συνειδητή πολιτική θέση.Η συμμετοχή με τέτοιου είδους άρθρα και σχόλια είναι προβολή, επομένως διαφήμιση. Ρωτήστε έναν επικοινωνιολόγο. Θα σας πεί ότι προτιμά την αρνητική διαφήμιση για ένα προϊόν, από την αποχή ή τη σιγή.Επίσης, προτείνω πολιτική αντιπαράθεση και όχι κουτσομπολίστικη. Απορώ που δεν το διαβάσατε.
Οι δημοσιογράφοι δεν είχαν την αξιοπρέπεια να σηκωθούν να φύγουν μόνο καθόντουσαν και τον άκουγαν τον... δεν εχω λόγια, λες και έβγαινε από το γήπεδο με ύφος νικητή.(που δεν μου φταίνε οι γηπεδικοί, καλύτεροι ειναι..)
Τρέχει στα τσοντοκαναλα για να υποστηρίξει το κόμμα του...Το να λέτε αμόρφωτους όμως το κόσμο που είναι με την χρυσή αυγή δεν σας κάνει ανώτερους..Ντροπή σας!!!!
Αλλά τι είναι; Μορφωμένοι; Για να στηρίζουν μια συμμορία μαχαιροβγαλτών και δολοφόνων νεοναζί δεν είναι απλά αγράμματοι αμόρφωτοι και ηλίθιοι, είναι και επικίνδυνοι!
το να αποκαλείτε αμόρφωτους τους χρυσαυγίτες δεν καθιστά εσάς μορφωμένους. η χ.α. εκπροσωπεί όλο το ρεύμα αυτό των αποκλεισμένων. τα παιδιά με τα μηχανάκια στην επαρχία, τα παιδιά που δεν πήγαν πανεπιστήμιο, τέτοια φάση. Το να βγαίνει ένας αριστερίζων αστός φαφλατάς και να τους λέει αμόρφωτους, ε, μόνο χειρότερα τα κάνει τα πράματα.
Σε πείραξε ο χαρακτηρισμός «αμόρφωτος» και δεν σε πειράζει το να υποστηρίζεις θέσεις και πράξεις μιας παράταξης σαν τη Χρυσή Αυγή που η φανατίλα έχει σαπίσει τον εγκέφαλο των οπαδών της;
εμένα πειράζει χαρακτηρισμός 'αμόρφωτος' από εσύ που νομίζει ότι εσύ μορφωμένο. εγώ θεωρεί αμόρφωτο εσένα, όχι μόνο χρυσαυγίτη. εγώ δεν πιστεύει ότι 'αμόρφωτος' επιχείρημα. εγώ δε λέει κανέναν αμόρφωτο. ουγκ
Στην λογική το αξίωμα είναι μια πρόταση η οποία δεν αποδεικνύεται, αλλά θεωρείται είτε προφανής, ή αποτέλεσμα κάποιας απόφασης. Οπότε μιλάμε για αξίωμα περί της αμορφωσιάς αυτών που υποστηρίζουν την χ.α.
Το κομμα του λάου... το διαβάσαμε κι αυτό... Εξήγησε μας πως συνδέεται η μόρφωση με τον ρατσισμό, το ναζισμό, τις δολοφονικές επιθέσεις....Η μόρφωση έχει ευρύτερη έννοια πέρα από τα στεγανά των επιστημών.10 πτυχία να έχεις εάν υποστηρίζεις αυτές τις αξίες αμόρφωτος παραμένεις για μένα.
Ο χαρακτηρισμός "αμόρφωτοι" είναι η ευγενική Version φίλε ήλιε... Και ο μόνος που δικαιολογεί το όλο σκηνικό που συμβαίνει με την εν λόγω κατάντια τα τελευταία χρόνια...
Επιτελους δε χρειαζεται να ειναι κανεις "αριστεριζων" για να ειναι κατα των ναζιστων δολοφονων.Εκτος αν θεωρουμε την ελληνικη δεξια αδελφη με τη ΧΑ (σκατα ναζιστες ειναι...οι παλιοι χουντικοι ειναι με μερικους ηλιθιους ακομα)
μα ακριβώς αυτό. σαν πρωταγωνίστρια τσόντας που διαμαρτύρεται-και-καλά νιαουρίζοντας "καλέ, μη, όχι εκεί".αλλά στη νιοστή πιο εμετικός.μόνη μου ελπίδα είναι να καταφέρει να γίνει τόσο γελοίος που να τον πάρουν επιτέλους χαμπάρι ακόμα και οι εγκεφαλικά νεκροί ψηφοφόροι του.
Πριν από περίπου 20 χρόνια τα Σαββατόβραδα είχε στο Μέγκα τη Ρούλα Κορομηλά και στον Αντέννα την Άννα Βίσση σε αντίστοιχα σόου της εποχής. Μιά ζωή πρώτη ήταν η Ρούλα γιατί όλες οι νοικοκυρές ταυτιζόντουσαν μαζί της. Ήθελαν να τη δουν να τρώει τούμπες να τραγουδάει φάλτσα να έχει τα παχάκια της αλλά παράλληλα να βάζει τις τουαλέτες γιατί έτσι αισθανόντουσαν ότι "αφού μπορεί η Ρούλα μπορώ κι εγώ" Ξέρεις πόσα άνεργα παληκάρια που τρώνε όλη τη μέρα στο γυμναστήριο ταυτίζονται με τον Κασιδιάρη; Βλέπουν ότι ούτε αυτός μπορεί να μιλήσει ότι είναι περίπου όμορφος έχει πέραση στη νεολαία κλπ κλπ. Κατάφερε το όλο σύστημα να κάνει τον Κασιδιάρη λαϊκό ήρωα. Ξέρεις όμως πόσοι αλήτες υπάρχουν οι οποίοι είναι τρισχειρότεροι του Κασιδιάρη και μάλιστα έχουν περάσει από κυβερνητικά πόστα; Αμέτρητοι. Δυστυχώς για εμάς μας βλέπω να γίνεται καθεστώς η καφρίλα. Κάποτε ήταν κράτος ο αυριανισμός. Τώρα η Χρυσή Αυγή. Δεν έχει γιατριά ο Έλληνας. Μια ζωή στο σκατό θα πάει σαν τη μύγα.
Τρισχειροτεροι απο δολοφονους μαφιοζους της νυχτας , δεν εχουν κυβερνησει ποτε τη χωρα. Αλλο κλεβω και αλλο δολοφονω θελοντας να καψω ναζιστικα ολη τη χωρα κι οπου βγει.Μη δικαιολογουμε το οτι φεραμε τους δολοφονους να "διωξουν" τους κλεφτες. Τετοιο "κομμα" δεν υπαρχει στη βουλη ΚΑΜΙΑΣ ευρωπαικης χωρας, ανατολικης ή δυτικης, πλουσιας ή φτωχης.
Χειρότερος μαφιόζος από τον Ανδρέα δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει. Ο Μιχαλολιάκος είναι αλήτης και φαίνεται. Ο άλλος δε φαινόταν. Αν οι πολιτικοί ήταν εντάξει δεν θα είχε φτάσει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή με τα ποσοστά που έφτασε. Θα ήταν ακόμα στο περιθώριο.
Ναι ο Αντρεας μονο σου φταιει. ΟΛΟΙ οι αλλοι καλοι που ακολουθησαν γιατι δεν αλλαξαν τιποτα???? Ειναι προβλημα νοοτροπιας και κρισης που εχει ο καθε λαος. Οποιος ψαχνει μεμονωμενους μπαμπουλες για να κατηγορησει, εχει απλα οπαδικη σκεψη, και θα συνεχισει να ριχνει νερο στο μυλο της διαφθορας και της υπαναπτυξης.