Μια νεκρή κατσίκα, σκουπίδια και άπειρα πλαστικά στην παραλία του ΣΕΦ στο Φάληρο

Μια νεκρή κατσίκα, σκουπίδια και άπειρα πλαστικά στην παραλία του ΣΕΦ στο Φάληρο Facebook Twitter
9
Μια νεκρή κατσίκα, σκουπίδια και άπειρα πλαστικά στην παραλία του ΣΕΦ στο Φάληρο Facebook Twitter

Τραγική είναι η εικόνα που επικρατεί σήμερα στην παραλία πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.

Η παραλία είναι γεμάτη σκουπίδια, πλαστικά μπουκάλια και ανάμεσά τους υπάρχει ακόμη και το κουφάρι μιας νεκρής κατσίκας σε τυμπανιαία κατάσταση.

Τις θλιβερές εικόνες της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας κατέγραψε σήμερα το πρωί ο φωτογράφος του αθηναϊκού πρακτορείου Αλέξανδρος Μπελτές.

Η παραλία πρέπει να καθαριστεί άμεσα καθώς είναι βέβαιο πως μετατρέπεται σε εστία μόλυνσης ενώ οι εικόνες αυτές αποτελούν ντροπή για την πόλη και τους κατοίκους.

Μια νεκρή κατσίκα, σκουπίδια και άπειρα πλαστικά στην παραλία του ΣΕΦ στο Φάληρο Facebook Twitter
Μια νεκρή κατσίκα, σκουπίδια και άπειρα πλαστικά στην παραλία του ΣΕΦ στο Φάληρο Facebook Twitter
Μια νεκρή κατσίκα, σκουπίδια και άπειρα πλαστικά στην παραλία του ΣΕΦ στο Φάληρο Facebook Twitter
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Σίγουρα κάποιοι έχουν ευθύνη για αυτή την εικόνα, αλλά αυτοί που τα πέταξαν δεν έχουν επίσης ευθύνη? Είναι δυνατόν πίσω από κάθε ελληνάρα, που πετάει τη γόπα του, το μπουκάλι από το νερό του, το κουτάκι του αναψυκτικού του να τρέχει ένας οδοκαθαριστής??? Πρόσφατα στην παιδική χαρά, παραπονιόντουσαν κάποιες μάνες πως δεν καθαρίζει ο δήμαρχος... Και ταυτόχρονα μπορεί να τρώγανε και τα σποράκια τους, πετώντας φυσικά τα τσόφλια καταγής....
Θαθελα πολυ ναξερα αν ποτε θα απολυθει κανεις για την κατασταση αυτη. και δεν εννοω μονο για την κατασταση αυτης της συγκεκριμενης παραλιας αλλα και για την κακοδιαχείριση καθε ειδους δημοσιας υποδομης που εχει αναλαβει να συντηει το "ελληνικο" δημοσιο, οπου στο κατω κατω ειναι περιουσια ολων μας. Και ενω αναθετουμε την διαχειριση και φυλαξη της στους "ειδιμονες" και στους "επαειοντες". εκεινοι μονο να πληρωνονται ξερουν και τιποτε απολυτως απο εργο. Η κατασταση αυτη δεν μπορει και δεν πρεπει να συνεχισει. Νισαφι.
Συγχύζεσαι άδικα, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κάποιο κοινωφελές ίδρυμα, από αυτά που οι ιδρυτές τους φοροαπαλλάσσονται από το Σύνταγμα, να παραλάβει αναγκαστικά με συμβολικό τίμημα και αυτή την περιοχή με στόχο να την εξωραΐσει, όπως γίνεται ήδη σε γειτονικές. Πάντως φαντάζομαι πως όλα αυτά απλά ξεβράστηκαν από τη θάλασσα.
Μα, και απο τη θαλασσα να ξεβρζονται, τι διαολο, δεν εχει προβλεφτει στο οργανογραμμα θεση για συνεργειο καθαριοτητας; Για εναν εστω καθαριστη με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ καθηκοντα στην ευρυτερη περιοχη;; Οχι θα μου πεις - και πολυ σωστα θα κανεις : Αφου βρε αδερφε θα "βρεθει" καποιο κΥνοφελες ιδρυμα αργα ή γρηγορα για να αναλαβει - που αμα το ψαξεις , ολο και θ'ανηκει και σε καποιο ...τριτο4το ξαδερφο ή κουμπαρομπατζανακο καποιων εκει μεσα;; Εεε!!!
Αγαπητο LIFO editors - μια προταση. Σε τετοιου ειδους αρθρα, θα ηταν νομιζω χρησιμο να δημοσιευετε και ποια αρχη 'η συγκεκριμενο δημοσιο προσωπο ειναι υπευθυνο για την κατασταση αυτη και να δινετε επισης και τα στοιχεια επικοινωνιας τους ετσι ωστε να μπορουμε να εκφρασουμε και τυπικα οποια παραπονα εχουμε. Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση !
Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι πρώτα οι πολίτες (Έλληνες και μη) που πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρουν, σε θάλασσα, δρόμους, πάρκα, δάση, ακόμα και τους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας τους που μένουν.Είναι θέμα ευκολίας, νοοτροπίας, στυλ και κακογουστιάς.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου, αλλα η πραγματικοτητα που ζουμε ειναι διαφορετικη και δε μπορει να περιμενει εναν λαο να αποκτησει κοινωνικη παιδεια για να καθαρισει το ΣΕΦ. Στο λεει καποιος που εχει καθαρισει χωρους και κτιρια και σε Αθηνα και σε Πειραια. Φυσικα δεν ειμαστε ολοι ετσι και ισως αυτος να ειναι ο λογος που πρεπει να δραστηριοποιηθουμε ειτε με τη βοηθεια του κρατους ειτε χωρις αυτο ( εχουν γινει μπολικες προσπαθειες ) για να καθαρισει η πολη που ζει η μιση χωρα. Σ ευχαριστω για το σχολιο.