ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.9.2017 | 19:09

Τσιγάρο-Εθισμος

Προσωπικά αδυνατω να καταλάβω πως "εθίζονται" στο τσιγάρο, κι εγώ καπνίζω αλλά μπορώ άνετα και χωρίς αυτό. Γιατί δεν το κόβω; Για να είμαι ειλικρινής δεν με νοιάζει η υγεία μου, και είναι κατι αντίστοιχο ας πούμε με τη σοκολάτα για μένα. Κάποτε κάπνιζα καθημερινά, μετά λογω οικονομικής στενότητας σταμάτησα, μετά ξανάρχισα και τώρα κανω οπότε βγαινω για καφέ ή είμαι στη σχολή. Δεν το έχω ανάγκη απλά είναι κατι ευχάριστο για μένα. Πιστεύω ότι το παρακάνουν όσοι λένε πως δεν μπορούν να το κόψουν. Πάνε 6 σχεδόν χρόνια που το άρχισα και ποτε δεν έπιασα τον εαυτό μου να εθίζεται σε αυτό. Απλά δεν θέλω να το κόψω γιατί μου αρεσει, πιστεύω ολα τα αλλα ειναι δικαιολογίες.
7
 
 
 
 
σχόλια
Ως πρώην καπνιστρια, θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους σχολιαστες. Σωματικη εξάρτηση υπάρχει κ μάλιστα ισχυρή, υπάρχει επίσης και ψυχολογική. Άσε τις δικαιολογιες και δοκίμασε στα σοβαρά να το σταματήσεις. Μετά θα ξέρεις αν είναι εύκολο. Τώρα δεν ξέρεις.
Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο παραμύθι του τσιγάρου είναι αυτό που λένε ορισμένοι πως ''είναι στο μυαλό και μόνο'', υπονοώντας ότι με ισχυρή θέληση όλα είναι απλά. Ως πρώην καπνιστής μπορώ να πω ότι δεν είναι μόνο στο μυαλό, το ζητά και ο οργανισμός του καπνιστή, υπάρχει οργανική εξάρτηση και μάλιστα πολύ σοβαρή. Πάντως, η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα γεγονός που μπορεί να σας προσθέσει κάμποσα κιλά...
Συμφωνώ. Γι αυτό πριν το κόψει κάποιος πρέπει να διαβάσει για ολες τις πιθανές συνέπειες κ να είναι πλήρως προετοιμασμενος.Εγώ είχα την τύχη να είμαι αδύνατη όταν το εκοψα. Πήρα 3-4 κιλά τα οποία μετά από λίγο καιρό τα ξανα έχασα (ίσως 1-2 μου έμειναν, αλλα ειλικρινα δε με νοιάζει).
Το τσιγάρο δεν προκαλεί μόνο ψυχολογική εξάρτηση αλλά και οργανική. Ούτε η διακοπή του είναι μία ''πανεύκολη'' διαδικασία που κάποιοι αδύναμοι χαρακτήρες δυσκολεύονται. Πέρασα τη φάση της διακοπής πολύ δύσκολα, για ένα μήνα τουλάχιστον έψαχνα υποκατάστατο στα γλυκά κάθε είδους και φερόμουν ως εξαρτημένος αναζητώντας ο,τιδήποτε να μασάω για να καλύψω το κενό. Μετά από 10 μήνες η οργανική εξάρτηση έχει σχεδόν εκμηδενισθεί, αλλά άπαξ καπνιστής, πάντα είναι επίφοβος κάποιος να υποτροπιάσει.
Συμφωνώ απόλυτα για την υποτροπή.Ειδικα αν κρίνω από εμένα που το έχω κόψει για ένα ή δυο χρόνια τουλάχιστον 4 φορές έως τώρα... Τώρα βρίσκομαι στον 6ο μήνα, στην πιο δύσκολη διακοπή έως τώρα με απειρα νεύρα και αρκετά κιλά! Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει να κάνει με το χαρακτήρα ή το διάστημα της εξάρτησης, αλλά με το βαθμό εθισμού. Παρατήρησε τους άνθρωπους που ξυπνώντας το πρωί θέλουν αμέσως τσιγάρο. Γι αυτούς η εξάρτηση είναι πολύ μεγαλύτερη άρα και δύσκολη η διακοπή.
Θυμάμαι τον εαυτό μου ότι το πρωί ξυπνώντας, πριν κάνω ο,τιδήποτε, άναβα τσιγάρο αμέσως. Και κοιμόμουν με το τσιγάρο στο χέρι, απορώ πως δεν είχα λαμπαδιάσει. Προσωπικά, κάποια δύσκολα βράδια, είμαι ένα βήμα πριν πάω στο περίπτερο να πάρω πακέτο να το καπνίσω ολόκληρο...