Σταθάκης: «Ευφυής η κίνηση Σαμαρά για την ΑΟΖ»

Σταθάκης: «Ευφυής η κίνηση Σαμαρά για την ΑΟΖ» Facebook Twitter
9

Eυφυή χαρακτήρισε την κίνηση του πρωθυπουργού να προβάλλει ως ευρωπαικό θέμα την ΑΟΖ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

«Όπως ξέρετε, εγώ αποφεύγω την εύκολη κριτική. Θεωρώ ότι μπορεί να αποδειχθεί καλή η κίνηση και η επιλογή αυτή. Λέω λοιπόν ότι μπορεί να αποδειχθεί μια ευφυής κίνηση διότι απεμπλέκει την αξιοποίηση των πηγών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από το εθνικό επίπεδο και σε γεωπολιτικό επίπεδο μπορεί να αποδειχθεί ευφυής αυτή η κίνηση», είπε ο κ. Σταθάκης  στον ραδιοσταθμό Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σημείωσε ακόμη ότι η κίνηση αυτή «βάζει την Ευρώπη εντός ενός πλαισίου αναγκαστικού, το οποίο πρέπει να οριοθετήσει, προκειμένου να αξιοποιηθούν στη Μεσόγειο, αυτές και άλλες πιθανές πηγές που θα εμφανιστούν στο μέλλον».

Για τις απειλές της Τρόικα περί μη καταβολής της δόσης, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τα προαπαιτούμενα, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Σηκώνω το χέρι» λέει ο Μητσοτάκης - «Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο που τα σκεπάζει όλα»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Η ακρίβεια είναι ο "ελέφαντας στο δωμάτιο" που τα σκεπάζει όλα» λέει ο Μητσοτάκης

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τον Έντι Ράμα, τα ελληνοτουρκικά, τις αντιδράσεις της εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
μ αυτές οι πηγές,που ήταν κρυμένες και δεν μιλούσε κανένας σοβαρός από το συριζα πριν το μνημόνιο?εγώ θυμάμαι τον Παγκαλο και τον Παπανδρέου να λένε ότι δεν έχουμε κοιτάσματα και κανένας από την αριστερά να μην διαμαρτύρεται,μόνο κάτι φασίστες μιλούσανε για κοιτάσματα εδώ και χρόνια!!!μήπως τελικά φασίστα ονομάζει το σύστημα όποιον του χαλάει τα σχέδια?είδατε την κατάλληλη στιγμή βγαίνουν και μιλάνε όλοι για πετρέλαιο..τώρα που τα υποθηκεύσαμε.
Το να αναγνωρίζεις θετικά στις πράξεις των αντιπάλων σου και να μην τις αντιμετωπίζεις με στείρα άρνηση, δείχνει υπευθυνότητα. Τι κρίμα που είναι τόσο σπάνιο ώστε να μας φαίνεται περίεργο.
Μόνο που επειδή οι συριζαίοι δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες ευγένειες και επειδή η συγκεκριμένη δήλωση γίνεται μετά την ομιλία Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλη και μετά τη γενικότερη προσπάθεια στροφής προς τον ρεαλισμό, πρέπει σιγά σιγά οι ψηφοφόροι τους να καταλαβουν ότι θέλουν να τους κατεβάσουν από τα σύννεφα και να τους προσγειώσουν στην πραγματικότητα.
Όντως. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν έδειξε ο επικεφαλής του κόμματος του ο οποίος σχολιάζοντας του ίδιο θέμα το έριξε στους Ανδρεαπανδρεϊκούς λαϊκισμούς. Δείτε πόσο μοιάζει η φράση του Τσίπρα "η ΑΟΖ είναι Ελληνική δεν είναι Ευρωπαϊκή" με την "Η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρώπη ανήκει στους Έλληνες" του Ανδρέα.
Χωρίς να θέλω να αποδυναμώσω τις εξυπνάδες του κάθε πικραμένου (θα γυρίσει ο Γιώργος μας, πάνω σε άσπρο άλογο, για να σώσει τη χώρα) στην ίδια συνέντευξη ο Σταθάκης είπε και άλλα πράγματα."Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: Η τρόικα ασκεί τρομακτική πίεση στα υπουργεία. Είναι προκλητική η προσέγγιση της τρόικας. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτή την πίεση. Γιατί δεν ερμηνεύεται λογικά αυτό που συμβαίνει. Πρέπει να παρθούν μέτρα από την κυβέρνηση, σε θέματα που όλοι συνομολογούν, όπως η μείωση στον ΦΠΑ της εστίασης.Θεωρώ απίθανο να μην δοθεί στην Ελλάδα η επόμενη δόση. Είναι πολύ βίαιη η δημοσιονομική προσαρμογή που συμβαίνει στη χώρα μας. Έπρεπε να έχει πει ένα βροντερό «όχι» η κυβέρνηση.Για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική: Είμαστε αντίθετοι στην επένδυση και λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το θεσμικό πλαίσιο για τα ορυχεία, είναι αναχρονιστικό και γεμάτο γκρίζες ζώνες. Οι όροι της σύμβασης είναι επίσης απαράδεκτοι."