ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.9.2017 | 14:15

Σχεση

Περασα εναν επωδυνο χωρισμο απο μακροχρονια σχεση, εκανα ενα χρονο να συνελθω, μεχρι τωρα δεν ειχε βρεθει κανενας να μου τραβηξει την προσοχη, κ τωρα, που γνωρισα καποιον κ μενδιαφερει πολυ..αυτος ειναι σε αλλη φαση! Εγω θελω σχεση ζωης ενω αυτος ειναι εργενης που δεν θελει δεσμευσεις..κ ειμαστε και οι δυο 30+..αρα τι κανω; αναγκαστικα παω παρακατω; υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κ να σοβαρευτει;
12
 
 
 
 
σχόλια
Η άποψη μου είναι να πας παρακάτω . Από την στιγμή που ξέρεις τι θες και αυτό είναι να κάνεις μια σχέση ζωής .. μην επενδύσεις σε κάποιον που έχει διαφορετικά θέλω από τα δικά σου . Και όχι δεν θα αλλάξει ... Επίσης δεν σημαίνει πως δεν είναι σοβαρός επειδή στην παρούσα φάση της ζωής του δεν θέλει να δεσμευτεί .
Εξομολογούμενη κάτι δεν μου κολλάει σε αυτή (όπως και σε όλες τις παρόμοιες) εξομολόγηση. Λες κατά λέξιν:"Εγω θελω σχεση ζωης ενω αυτος ειναι εργενης που δεν θελει δεσμευσεις..κ ειμαστε και οι δυο 30+. .αρα τι κανω; αναγκαστικα παω παρακατω; υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κ να σοβαρευτει;"Ο προβληματισμός έγκειται στο εξής. Θέλεις σχέση ζωής με τον συγκεκριμένο ή θες σχέση ζωής γενικώς; Οι λέξεις "αναγκαστικά" και η αναφορά της ηλικίας 30+ καθώς και το "να σοβαρευτεί" με κάνουν να πιστεύω ότι μέσα στο μυαλό σου έχεις ένα πλάνο αποκατάστασης (με κάποιον που θα σου κινεί το ενδιαφέρον οπωσδήποτε) μέχρι μια ηλικία. Ότι έχεις φανταστεί ένα μέλλον που θα περιλαμβάνει έναν άντρα-σύντροφο-σύζυγο οπωσδήποτε. Όμως αυτό δεν είναι έρωτας. Αυτό είναι κατάστρωση επιχειρηματικού πλάνου! Είναι "Αν δεν είσαι εσύ θα είναι κάποιος άλλος. Πάντως κάποιος θα είναι επειδή θέλω την κουρτίνα #2 κι όχι το Ζονκ".Αυτό ενδεχομένως να το αντιλαμβάνεται η άλλη πλευρά ξέρεις. Οι σχέσεις δεν λειτουργούν στατικά αλλά πρόκειται για διάδραση. Δεν αρκεί να θέσουμε όρους και προϋποθέσεις. Πρέπει να ξέρει ο άλλος ότι αφορούν τον ίδιο κι ότι δεν πάνε πακέτο με την απόκτηση του τιμαλφούς. Δεν ξέρω αν γίνεται κατανοητό αυτό που λέω. Καθένας θέλει να νιώσει ξεχωριστός.
Καραβάν' μου είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι θέλεις . Αν είσαι σε φάση που θες να κάνεις σχέση καλό θα ήταν να μην ξοδεύεις τον εαυτό σου σε ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στα θέλω σου. Ναι μεν η λέξη αναγκαστικά είναι λίγο άστοχη αλλά είναι δικαίωμα της να θέλει να κάνει σοβαρή σχέση . Όσες γυναίκες θέλουν να κάνουν οικογένεια δεν σημαίνει πως θέλουν να αποκατασταθούν ντε και καλά . Μπορεί απλά να θέλουν να κάνουν οικογένεια επειδή το πιστεύουν, τους αρέσει . Το ηλιακό ζήτημα φαντάζομαι πως το θέτει επειδή αν μια γυναίκα θέλει να κάνει οικογένεια πρέπει να είναι μέχρι 30 κάτι επειδή μέχρι τότε μπορεί να κάνει παιδιά .
Το κατανοώ αυτό που λες. Κι είναι θεμιτό το "θέλω να κάνω παιδιά". Δεν αναιρεί όμως αυτό που λέω. Κάνε σύγκριση μεταξύ των δύο δηλώσεων-θέλω. "Θέλω να κάνω παιδιά κάποια στιγμή"."Θέλω να κάνω τα παιδιά σου κάποια στιγμή". Δύο τελείως διαφορετικά πράγματα κι εκλαμβάνονται εντελώς διαφορετικά. {Επίσης παιδιά πλέον μπορεί να κάνει κάποια και μεγαλύτερη. Εγώ έκανα τελείως φυσικά χωρίς καμμία απολύτως υποβοήθηση στα 41 φερ'ειπείν. Η κωλοπιλάλα "να προλάβω να κάνω παιδί" ευθύνεται για πάρα πολλές αποτυχημένες σχέσεις κι οικογένειες. Κάλλιο καθόλου παρά παιδί με το στανιό. Άλλωστε από υπερπληθυσμό πάσχει ο πλανήτης.}
Άσχετο αλλά και σχετικό. Με εντυπωσιάζει πάντοτε η ευκολία με την οποία η απουσία θέλησης κλασσικής "δέσμευσης" ερμηνεύεται ως απουσία σοβαρότητας. Και το λέω επειδή έχουμε δει πολλούς "σοβαρούς" που θέλουν να "νοικοκυρευτούν" υποτίθεται κι η μετέπειτα συμπεριφορά τους κάθε άλλο παρά σοβαρή είναι.
Συμφωνώ απολύτως, Καραβάν' μου! Αυτό το "πώς θα τον κάνω να με αγαπήσει", το "εγώ θα τον αλλάξω" και το "πώς θα τον κάνω να με δει αλλιώς" έχει φάει πολύ (θηλυκό) κόζζζζμο! 9,5 στις 10 περιπτώσεις, είναι χάσιμο χρόνου, κορίτσια!
Κάθε άνθρωπος θέλει να νιώθει ξεχωριστός και ότι θα κάνει την διαφορά. Είναι όμως εντυπωσιακό πώς έχει εντυπωθεί στις εκάστοτε νεαρές γυναίκες ειδικά ότι αυτό θα είναι ειδικά στο πεδίο των ερωτικών σχέσεων.