ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.10.2017 | 12:03

Ποσο ηλιθια

Μου εχει φερθεί σαν να ειμαι σκουπίδι άπειρες φορές, με εχει κανει να αισθανθώ απαίσια με σωματική και ψυχολογική βία, με απιστία κλπ. Υπόσχεται ότι θα αλλάξει αλλα δεν τον πιστεύω.Και δεν εχω τη δύναμη να φύγω επειδή τον αγαπώ οταν είναι στις καλες του και φοβάμαι οτι δεν θα βρω τπτ καλύτερο.Τραγικο; Εγινα ο,τι κορόιδευα. Πώς να ξεκολλησω; Γυναίκα, 32.
7
 
 
 
 
σχόλια
Κι εμένα μου έκανε εντύπωση οτι νομίζεις οτι δε θα βρεις τίποτα καλύτερο. Είναι άσχημο να πιστεύεις οτι ντε και καλά πρέπει να έχεις άντρα δίπλα σου, δηλαδή οτι δε νιώθεις αυτόνομη κι επιπλέον οτι αξίζεις να είσαι με κάποιον βίαιο. Αυτά τα θέματα πρέπει να δουλέψεις λίγο και να βάλεις στο μυαλό σου οτι αν και όταν βγεις από αυτήν την κακοποιητική σχέση θα χρειαστεί να περάσεις ένα διάστημα μόνη σου, να επαναπροσδιοριστείς ως ανεξάρτητη γυναίκα, να τα βάλεις κάτω τι έχεις να προσφέρεις και τι ζητάς, τι στόχους έχεις στη ζωή σου κτλ.Δε φεύγουμε από το ξύλο και κατευθείαν ψάχνουμε για γκόμενο.Επίσης νομίζεις οτι τον αγαπάς στις καλές του, γιατί έχεις παγιδευτεί σ'ένα παιχνίδι τιμωρίας και επιβράβευσης, σαν να είσαι το σκυλάκι του. 'Οταν του κάνεις αυτό που θέλει είσαι "καλό κορίτσι" και σου αρέσει ο εαυτός σου, επειδή δείχνει κι εκείνος να σε εκτιμά.'Ομως έτσι είναι; Σέβεσαι εσύ η ίδια τον εαυτό σου με αυτό;Σόρρυ για την ωμότητα.
Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Όσο δύσκολη και να είναι η αρχή πρέπει να σκεφτείς καθαρά τα όρια και τα όνειρά σου. Κάτι τέτοιο ονειρευόσουν; Μπορείς να φανταστείς πώς θα είναι αργότερα; Καλύτερα μόνη σου παρά με μια σχέση που δεν σου παρέχει ούτε σεβασμό και χάνεις την αξιοπρέπειά σου.
Το "δεν θα βρω τίποτα καλύτερο" αντανακλά πιθανόν μία από τις δύο εκδοχές:1.οι άντρες έτσι είναι (αναρωτήσου πόσο έχεις πιστέψει στα κλισέ της πατριαρχικής κοινωνίας)ή2.έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση (αναρωτήσου πότε έγινε η ζημιά αυτή: στην παιδική ηλικία ή μέσω της σχέσης αυτής; Αν ισχύει το πρώτο ο ψυχολόγος είναι μονόδρομος.)Κάποια στιγμή ρισκάροντας να χάσουμε τις λίγες καλές στιγμές ανοίγουμε τον δρόμο για περισσότερες καλές στιγμές στο μέλλον.
Πρώτα από όλα να καταλάβεις πως δεν έχεις καμία ευθύνη για τη συμπεριφορά του κ ούτε μπορείς να την αλλάξεις , ύστερα θα ζητήσεις βοήθεια από σύλλογο κακοποιημένων γυναικών , ζητά βοήθεια κ φύγε πριν είναι τα πράγματα αργά κ αν δεν σκέφτεσαι τον ευατο , σκέψου αν έκανες παιδί θα ήθελες αυτός να είναι ο πατέρας του;
Ακριβώς. Τώρα χρειάζεσαι βοήθεια και όχι να κατηγορείς άλλο τον εαυτό σου. Απλά όσο μένεις, τόσο περισσότερο καταστρέφεις την σχέση με τον εαυτό σου και αλλοιώνεται η προσωπικότητά σου. Δεν το αξίζεις όλο αυτό. Αυτό είναι ο πάτος. Δύσκολα βρίσκεις χειρότερα απ' αυτό που περιγράφεις. Τέτοια άτομα δυσκολεύονται να βρουν άτομα να τους ανεχτεί για πάντα. Τι αμαρτίες πληρώνεις; Ζήτα βοήθεια. Να πας και σε κάποιον ψυχολόγο να δουλέψεις όλη αυτή τη ζημιά που αφήνει μια τέτοια σχέση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ