ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.10.2017 | 14:44

Γιατί ρε γ@μώτο;

Το "καλό" ή "πολύ καλό" ή "καταπληκτικό" παιδί έχει τελικά ως όριό του, ως "ταβάνι" αν προτιμάτε, το "καλός φίλος" ή "πολύ καλός φίλος" ή "κολλητός φίλος";;; Δεν μπορεί να πάει ένα κλικ παραπάνω; Γιατί ρε γ@μώτο;
9
 
 
 
 
σχόλια
Το καλό παιδί που λέει ναι σε όλα και είναι εξυπηρετικό θα το ήθελα για υπάλληλό μου. Μοιάζει ικανό να διεκπεραιώνει τυχόν υποθέσεις και να μη μου ζαλίζει τον έρωτα. Τώρα σε θέμα διαπροσωπικών σχέσεων η καλή συμπεριφορά μ' ενδιαφέρει αλλά όπως κι αν το κάνουμε το ζητούμενο είναι να τον βρίσκω ενδιαφέρον. Πιστεύω, ότι αν δεν είμαστε δουλικοί απέναντι στους άλλους και αναπτύξουμε την όποια προσωπικότητα διαθέτουμε ενώ παράλληλα προσανατολιζόμαστε σε άτομα που όντως ταιριάζουμε και έχουμε όντως κάτι να πούμε, θα πάψουμε να βασανιζόμαστε περί υπέρμετρης καλοσύνης που εντέλει απωθεί.Υ.Γ. Πολλές φορές οι άνθρωποι το παίζουν Ξανθόπουλοι και διεκδικούν το ενδιαφέρον κάποιου άλλου ατόμου με εκδουλεύσεις και όταν δουν ότι η στάση τους ανταμείβεται, τότε βγάζουν χολή και κακία. Τέτοια άτομα είναι απωθητικά γιατί είναι εντελώς ψεύτικα και αρκετά ύπουλα ( έστω σε ασυνείδητο επίπεδο).
Ο ερωτικές σχέσεις δεν συνάπτονται επειδή κυρίως εκτιμάς τον χαρακτήρα του άλλου (άλλωστε πού τον ξέρεις αν δεν τον έχεις ζήσει;;;) αλλά επειδή σε εξιτάρει ερωτικά. Τα υπόλοιπα είναι καλοδεχούμενα (και πάρα πολύ εκτιμητέα αν έχεις νιονιό) αλλά όχι αναγκαία κι ικανή προϋπόθεση.
Ενώ έχεις απόλυτο δίκιο Καραβάν, εντούτοις το πρόβλημα δημμιουργείται από την εξής ''αντίφαση'': τα ίδια άτομα που απορρίπτουν κάποιους μετ' επαίνων για το πόσο καλά παιδιά είναι, είναι εκείνα που (στη θεωρία) ομνύουν υπέρ της αναζήτησης ενός ''καλού παιδιού'' επειδή κουράστηκαν από τους αλήτες/τσούλες και θέλουν να αράξουν. Εδώ στηρίζεται η ''αγανάκτηση'' του εξομολογούμενου κατά βάση πιστεύω.
Υπάρχει και η άλλη παρανόηση, ότι επειδή κάποιος είναι ευγενικός σε αυτονόητα πράγματα όπως το να μοιραστεί σημειώσεις, να εξυπηρετήσει σε μια βάρδια, ή να σε πάει κάπου με το αυτοκίνητο πρέπει η κοπέλα να συνάψει σχέση. Έτσι, έχουμε άτομα που επειδή μετά δεν παίρνουν αυτά που περίμεναν, λες και όλα είναι δούναι και λαβείν, να το ρίχνουν στο ότι οι γυναίκες δεν θέλουν καλά παιδιά. Βλακείες.
Διότι οι σχετικοί όροι χρησιμοποιούνται κατ' ευφημισμό και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως κυριολεξία. Ιδίως από το άλλο φύλο όταν έχει αντιληφθεί ένα μη ενδιαφέρον ενδιαφέρον.
Το ''καλό παιδί'' είναι μία παρεξηγημένη έννοια και καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει. Αν βάλουμε ως όριο του καλού παιδιού το να μην έχει διατελέσει τρόφιμος Αγροτικών Φυλακών, εκεί χωράνε όλοι. Από εκεί και πέρα, να είσαι καλό παιδί αλλά όχι σε σημείο ''υποτέλειας'' έναντι των άλλων συμφωνώντας με όλους και με όλα και μην κακοκαρδίζοντας κανέναν, και αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ