Κόπηκε ιμάντας ασανσέρ στο ΑΧΕΠΑ – Καταγγελία για τραυματίες σπό την ΠΟΕΔΗΝ

Κόπηκε ιμάντας ασανσέρ στο ΑΧΕΠΑ – Καταγγελία για τραυματίες σπό την ΠΟΕΔΗΝ Facebook Twitter
1

Σοβαρό ατύχημα συνέβη στο ασανσέρ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, κόπηκε ο ιμάντας ενός ασανσέρ στο παλαιό κτίριο του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να υποχωρήσει δύο ορόφους και από το ισόγειο να βρεθεί στο -2.

Μέσα στο ασανσέρ βρίσκονταν δύο συνοδοί, ένας τραυματιοφορέας και μία χειρίστρια ιατρικών μηχανημάτων. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι επιβάτες του ασανσέρ τραυματίστηκαν ελαφρά και τρομοκρατήθηκαν.

Το πλήρες κείμενο της ΠΟΕΔΗΝ:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ
Έσπασε ο ιμάντας του ασανσέρ
Υποχώρησε δύο ορόφους, κινδύνεψαν 2 εργαζόμενοι και 2 συνοδοί

Πέμπτη 2/11/2017
13:30 το μεσημέρι.


Σοβαρό ατύχημα με τα παμπάλαια ασανσέρ του Νοσοκομείου. Στο παλαιό κτίριο του Νοσοκομείου κόπηκε ο ιμάντας ενός ασανσέρ το οποίο υποχώρησε δύο ορόφους. Από το 0 βρέθηκε στο -2.


Μέσα βρίσκονταν δύο συνοδοί, ένας τραυματιοφορέας και μία χειρίστρια ιατρικών μηχανημάτων. Τραυματίστηκαν, σοκαρίστηκαν. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή τους.


Τα ασανσέρ και στα δύο κτίρια του ΑΧΕΠΑ έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα. Είναι πανάρχαια. Χαλάνε συνεχώς.
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην διακίνηση ασθενών. Κλείνονται μέσα, συνοδοί, προσωπικό και ασθενείς. Ξεμένουν τα ασανσέρ μεταξύ δύο ορόφων. Πολλές φορές υπάρχει αδυναμία μεταφοράς ασθενών στα χειρουργεία προκειμένου να χειρουργηθούν. Μένουν οι ασθενείς κλεισμένοι μέσα.


10 χρόνια θέτει το ζήτημα των ασανσέρ το Σωματείο.


Με τα ίδια ασανσέρ όσα βρίσκονται σε λειτουργία μεταφέρονται ασθενείς, σκουπίδια, τρόφιμα. Γι' αυτό οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις θερίζουν.


Αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ασανσέρ σε ένα Νοσοκομείο 700 κλινών (πληρότητα 100%) με επισκεψιμότητα εκατοντάδων καθημερινά συνοδών, 1000 ασθενών εκτάκτων περιστατικών και φοιτητών που προσέρχονται σε κάθε εφημερία.
Μεγάλη η ταλαιπωρία όλων.


Τι άλλο να πει κανείς για τα πλεονασματικά νοσοκομεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η οικογένεια της Κυριακής καταγγέλλει παρεμπόδιση των Αρχών

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η οικογένεια της Κυριακής καταγγέλλει παρεμπόδιση των Αρχών

Οι συνήγοροι της οικογένειας της δολοφονηθείσας Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, υποστηρίζουν ό,τι παρακωλύθηκε η έγκαιρη εξέταση του κατηγορουμένου καθώς και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη
NEWSROOM
Αίτημα αποφυλάκισης Κασιδιάρη: «Εκκρεμεί ποινική δίωξή του» υπενθυμίζουν οι δικηγόροι των Αιγύπτιων ψαράδων

Ελλάδα / Αίτημα αποφυλάκισης Κασιδιάρη: «Εκκρεμεί ποινική δίωξή του» υπενθυμίζουν οι δικηγόροι των Αιγύπτιων ψαράδων

Τα πεπραγμένα του Ηλία Κασιδιάρη κατά την έκτιση της ποινής του για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», υπενθυμίζουν οι δικηγόροι των Αιγύπτιων ψαράδων
NEWSROOM
Πάρις Καρβουνόπουλος μετά το εγκεφαλικό στην Πάρο: Είναι δυνατόν το νησί να έχει αξονικό χωρίς χειριστές;

Ελλάδα / Πάρις Καρβουνόπουλος μετά το εγκεφαλικό στην Πάρο: «Είναι δυνατόν το νησί να έχει αξονικό χωρίς χειριστές;»

«Είναι δυνατόν ένα πλούσιο νησί των Κυκλάδων να διαθέτει ένα ασθενοφόρο; Έζησα ως ασθενής την αγωνία του πληρώματος που έπρεπε να διαχειριστεί 1,2 και 3 περιστατικά μαζί… Πραγματικός εφιάλτης» ανέφερε ο Πάρις Καρβουνόπουλος
NEWSROOM
Πετρούπολη: Συνελήφθη στη Λιόν ο 39χρονος που πυροβόλησε άνδρα έξω απο νυχτερινό κέντρο

Ελλάδα / Πετρούπολη: Συνελήφθη στη Λιόν ο 39χρονος που πυροβόλησε άνδρα έξω απο νυχτερινό κέντρο

Στη Λιόν της Γαλλίας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 39χρονος δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενός 33χρονου, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023, έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Πετρούπολη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"ιμάντας" και "πανάρχαια" ασανσέρ δεν συμβαδίζουν: οι ιμάντες ως μέσο ανάρτησης είναι εξέλιξη της τελευταίας δεκαετίας περίπου. Επίσης, πτώση για 6 μέτρα περίπου (2 όροφοι) δεν θα είχε απότελεσμα το "οι επιβάτες του ασανσέρ τραυματίστηκαν ελαφρά και τρομοκρατήθηκαν", οπότε πιθανότερο είναι να υπήρξε άλλου είδους βλάβη.Κατά τα άλλα, οι ανελκυστήρες στα νοσοκομεία ναι, είναι συνήθως ρημάδια από την συνεχή χρήση και τους πανέξυπνους διαγωνισμούς με μοναδικό κριτήριο την χαμηλή τιμή.