Σπάνιες φωτογραφίες από νεογέννητο μωρό

Σπάνιες φωτογραφίες από νεογέννητο μωρό Facebook Twitter
14

Ένα μωράκι που μόλις ήρθε στη ζωή, χωρίς το ίδιο να το συνειδητοποιεί, καθώς νιώθει σαν να βρίσκεται μέσα στη μήτρα της μητέρας του. Τις δύο σπάνιες αυτές φωτογραφίες δημοσίευσε ο μαιευτήρας Άρης Τσιγκρής στο προφίλ του στο Facebook, δευτερόλεπτα μετά τη γέννηση ενός υγιέστατου μωρού με καισαρική τομή. Το εξαιρετικά σπάνιο γεγονός, είναι ότι το νεογέννητο είναι μέσα στον αμνιακό σάκο, ο οποίος και παραμένει άθικτος.

Διαβάστε το σχόλιο που έγραψε ο μαιευτήρας στο προφίλ του:

«Μια σπάνια εικόνα...εξαιρετικά σπάνια θα έλεγα....γέννηση μετά από καισαρική, με άθικτο τον σάκο, το μωράκι ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι γεννήθηκε.....είναι σαν να βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα, είναι γνωστή σαν ''πέπλο γέννησης'' και είναι συνηθέστερη αλλά εξίσου σπάνια στους πρόωρους τοκετούς, η πλήρης έγκλειση του νεογέννητου στον σάκο, δεν αφήνει το μωράκι να πνιγεί στο αμνιακό υγρό, γιατί αρχίζει να αναπνέει αμέσως μετά την αφαίρεση του ''πέπλου'', καθώς ο πλακούντας συνεχίζει να τροφοδοτεί το μωράκι με αίμα, η φύση ξεπερνά τον εαυτό της, αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους μαιευτήρες».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

11 σχόλια
πολυ διαφημιση υπαρχει παντου στα μεσα τωρα τελευταια για αυτον τον γυναικολογο ο οποιος εκανε post αυτη την φωτογραφια. Aπορω εαν ειναι δικια του η την εχει παρει απο το internet αφου ο ιδιος δεν το ξεκαθαριζει.
Απορίες άσχετου:1.Δεν πρέπει το παιδί να βγει από τον αμνιακό σάκο και κατ' επέκταση από το αμνιακό υγρό για να ανασάνει και να πούμε ότι ναι, ζει; Ή αρκεί απλά να βγει από το σώμα της μητέρας για να πούμε ότι γεννήθηκε;
@Lotr, έχεις θέματα χρυσό μου σοβαρά...και λες εμένα στενόμυαλη!! Είδες πουθενά να αναφέρω ότι εγώ ενθουσιάστηκα και αναφώνησα "ΓΟΥΑΟΥΟΥ ιδού το θαύμα της ζωής που μόλις βγήκε από τη μήτρα μου μες τα αίματα και είναι υπέροχη εικόνα να την βλέπει κανείς" ;;; Και ρίξε κάτι επάνω σου γιατί θα πουντιάσεις!
Ενδιαφέρον το θαύμα της ζωής, δεν λέω - αλλά ούτε κάν όλες τις γυναίκες ενδιαφέρει να το αναπαράγουν. Ξέρω πολλές γυναίκες που αδιαφορούν πλήρως και καλά κάνουν. Δεν είναι αυτονόητο ότι επειδή εχει μήτρα μια γυναίκα ότι αυτομάτως θα εκστασιάζεται με την -όντως μυθοποιημένη -Γέννα.Οποια και όποιος θέλει ας στέκει γονυπετής μπροστά στο θαύμα. Οι υπόλοιπες-υπόλοιποι, έχουν κι άλλα (ενδιαφέοντα) πράγματα να ασχοληθούν.
Άν ποτέ γίνεται ( οι άνω των 13) γονείς τότε θα καταλάβετε, μέχρι τότε τα λόγια είναι περιττά. Οι 30+ στα 20+ τα ίδια με εσάς έλεγαν..Μπλιαχ, αηδίες, σιγά μην μπω εγώ σε αυτή την διαδικασία, αίματα γέννες ξενύχτια ευθύνες έξοδα κτλ κτλ κτλ Έχει ο καιρός γυρίσματα..
παιδια επειδη υπηρξε μια αντιπαράθεση παραπάνω... φυσικά ειναι θαυμα και αισθάνομαι δεος, αλλα για να ειμαι ειλικρινής θα προτιμουσα να τα φερνει ο πελαργός, καθαρα ,χορτατα, και τυλιγμενα σε κουβερτουλα. (και οποια πει το αντίθετο ειναι μαζοχα)ευχαριστώ(γυναικα ανω των 13)