ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.12.2017 | 12:23

Όλο μου το σώμα είναι μια πληγή

Στα 20 μου, ζύγιζα 91 κιλά. Μετά από διατροφή έφτασα 70. Τότε ήταν που ένιωσα λίγο πιο άνετα και έβαλα στη ζωή μου το τρέξιμο. Έτσι έφτασα στα 60 κιλά και ευτυχώς διατηρούμαι εκεί αρκετά χρόνια μετά. Ποτέ δεν υπήρξα αδύνατη κοπέλα. Μόνο ως παιδάκι στο νηπιαγωγείο. Είναι εύκολο να χάσεις κιλά; Για μένα ήταν όταν το πήρα απόφαση. Και δεν έκανα ποτέ πισωγυρίσματα. Ούτε και βιάστηκα. Είμαι ευχαριστημένη με την προσπάθεια μου. Αλλά όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη βλέπω ένα σώμα γεμάτο ραγάδες, γεμάτο σημάδια. Στα χέρια, στην κοιλιά, στο στήθος, στα πόδια...και ζω συμβιβασμένη με αυτό το γεγονός. Σκέφτομαι ότι αυτά τα σημάδια θα μείνουν εκεί για πάντα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δυστυχώς δεν ασχολήθηκα ποτέ με το να δυναμώσω μυικά το σώμα μου. Δεν έχω πατήσει ποτέ σε γυμναστήριο. Έχω μέσα μου μια αρνητική άποψη και μια βαρεμάρα. Όμως κοντεύω 30 χρονών και νομίζω ότι πρέπει να το τολμήσω. Με το νέο έτος αν κάτι θέλω να αλλάξω είναι σίγουρα αυτό. Θέλω να δω τον εαυτό μου ανανεωμένο. Μακάρι να τα καταφέρω.
3
 
 
 
 
σχόλια
Οι ραγάδες μπορούν να σβήσουν λίγο, να ασπρίσουν και να μικρύνουν περισσότερο με ειδικά λάδια και κρέμες (που δεν χρειάζεται να είναι πανάκριβες, κάνουν δουλειά και οι αρκετά οικονομικές) αλλά δεν θα εξαλειφθούν τελείως. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προκαλέσεις διέγερση κολλαγόνου στο δέρμα, πχ. dermaroller, χάπια κολλαγόνου, msm, και τόσα πολλά άλλα, ακόμα και η γυμναστική με βάρη γιατί προκαλεί καλύτερη αιμάτωση και παραγωγή κολλαγόνου πέρα από τους μυς (πολύ σταδιακά). Είχα τις πιο κόκκινες και έντονες ραγάδες και ναι μεν υπάρχουν ακόμα αλλά δεν με ενοχλούν καθόλου τώρα που είναι μικρότερες και άσπρες (θεωρώ φυσιολογικό να έχει κάποιος έτσι κι αλλιώς μετά από κάποια ηλικία)Από εκεί και πέρα το ζήτημα είναι εσύ πόσο σημασία τους δίνεις και πόσο αγαπάς το σώμα σου με αυτές. Είναι το δικό σου σώμα, είναι αυτό που σε κάνει να κινείσαι, σε κάνει να νιώθεις αφή, ευχαρίστηση, αγάπησε το για αυτά που σου προσφέρει.Η γυμναστική, ιδίως ενδυνάμωσης, θα σμιλέψει το σχήμα του σώματός σου κυρίως. Να την κάνεις επειδή αγαπάς το σώμα σου όχι γιατί δεν το αγαπάς.
Γλυκια μου κουκλα θελω να μπω στην οθονη και να σε αγκαλιασω.Εχω περασει το μεγαλυτερο μερος της ζωης μου με διατροφικες διαταραχες,απο πολλα κιλα στο δημοτικο εως νευρικη ανορεξια, περιοδους γυμναστικης/διατροφης σε βαθμο ψυχαναγκασμου κλπ κλπ.Τη σκεψη που εκανες τιτλο,πριν λιγο την ειχα να φωναζει στο μυαλο μου.'Ολο το σωμα μου ειναι μια πληγη'. Ετσι ακριβως οπως το εγραψες.Σε ενθαρρυνω με καθε τροπο να αρχισεις σωστη γυμναστικη για να νιωσεις το σωμα σου να δυναμωνει κ να μπορει ν κανει πραγματα που δεν φανταζοσουν,αλλα πιστεψε με.Η σκεψη σου αυτη ειναι πολυ βαθυτερης προελευσης και δεν θα θεραπευτει με καμμια διαιτα η γυμναστικη μονο, αυτο που σε τρωει ειναι ψυχολογικο.Δες και αυτο το κομματι,μαζι με οτι αλλη βελτιωση θες να κανεις στον τροπο ζωης σου. Σημερα με εκανες να νιωσω λιγο λιγοτερο μονη (δυστυχως)
Η ιδεα του γυμναστηριου η οποιαδηποτε αλλου ειδους γυμναστικης ειναι καλη ιδεα και σιγουρα θα σε βοηθησει και ψυχολογικα εκτος απο σωματικα. Να θυμασαι πως τα σημαδια του σωματος μας ειναι σημαδια ενος αγωνα και τα δικα σου αφορουν εναν αγωνα για τα κιλα σου. Ειναι η προσπαθεια σου.