Θετική η εισήγηση για την παραχώρηση του Ηρωδείου στη Μαρέβα Μητσοτάκη

Θετική η εισήγηση για την παραχώρηση του Ηρωδείου στη Μαρέβα Μητσοτάκη Facebook Twitter
H Mαρέβα Μητσοτάκη με μια από τις δημιουργίες του Οίκου της ... Φωτ.: Πάρις Tαβιτιάν/ LIFO
12

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Θετική ήταν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η απόφαση του ΚΑΣ για την παραχώρηση του περιβάλλοντος χώρου του Ηρωδείου για ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η εταιρεία της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ελληνική φίρμα που έχει ως κέντρο την Ελλάδα αλλά είναι πλέον γνωστή στο εξωτερικό εμπνέεται από αρχαιοελληνικά θέματα. Η συνεδρίαση της 9ης Ιανουαρίου του ΚΑΣ εξέτασε τη σχετική εισήγηση η οποία μελετούσε την “Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας «ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της πλατείας έμπροσθεν του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού και της κλίμακας ανόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας του οίκου «Zeus and Dione», στις 2 Απριλίου 2018”. 


Η απόφαση ανοίγει ένα νέο δρόμο σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις καθώς είναι γνωστές οι συζητήσεις που είχαν προκαλέσει προηγούμενες αρνητικές εισηγήσεις του ΚΑΣ για παραχώρηση αντίστοιχων χώρων σε διεθνείς οίκους μόδας-ειδικά το Ηρώδειο, η Επίδαυρος ή και ο χώρος γύρω από τον Ιερό Βράχο ή της Ακρόπολης. Τελευταίο παράδειγμα ο θόρυβος που ξέσπασε με την αρνητική εισήγηση του ΚΑΣ προς τον οίκο μόδας Gucci. 

Ελλάδα
12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα σε Οικονομική Θεωρία, Υπολογιστές, Βιολογική Γεωργία

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αν βεβαια λεγοταν Μαρεβα Μπαζιανα θα ειχε πολυ κραξιμο και χολη σημερα....παντως καλο θα ηταν να σεβαστει τον χωρο που πιστευω πως θα το κανει.Επισης καλο θα ηταν να διευκρινιζεται στον τιτλο πως αφορα στον περιβαλλοντα χωρο
η Μαρεβα εχει επενδυσει λεφτα, φερνει λεφτα και πληρωνει κοσμο. Η μπαζιανα κανει 15 χρονια οτι δουλευει σε ενα αντικειμενο ενω δουλευει σε ενα αλλο, τελικα με ενα φωτογραφικο νομο καταφερε να δουλευει στην δουλεια της επιλογης της.
Η κα. Μητσοτάκη ελέγχεται για φοροαποφυγή με αδήλωτα έσοδα σε εξοχώριες, κάνοντας χρήση του ονόματος και των επαφών του κυρίου (πολιτικών και άλλων). Δεν είναι μια ακόμη επιχειρηματίας. Και δεν βλέπω το λόγο να ψάχνουμε πως συγκρίνεται με την κα. Μπαζιάνα. Το ζήτημα είναι το γιατί να δίνεται αρχαιολόγικός χώρος για επιδείξεις μόδας (σιγά το καλλιτεχνικό happening), πόσο σεβόμαστε την υποτιθέμενη κληρονομιά μας και εντέλει τι μήνυμα δίνει αυτή η παραχώρηση σε σχέση το κάθε άλλο άμεμπτο ποιόν των εμπλεκόμενων...
η μαρεβα και η καθε μαρεβα, εδω εξεταζω την αξια που βαζει στη κοινωνια μια εξαγωγικη επιχειρηση με τον καθε υποπαραγωγικο μανδαρινο. Και υπογραμιζω το υποπαραγωγικο γιατι αν δεν ειναι ετσι η θεση της Μπετυς θα προκυρησοταν και θα υπηρχε διαγωνισμος βιογραφικων, και δεν θα γινοταν με φωτογραφικο νομο.
(ω, ναι, οι δεκαετίες τεχνογνωσίας δεν συγκρίνονται με τα 3 χρόνια ακόμα - αν και πλησιάζουν οι τωρινοί). Πηγή: www.lifo.grελα τωρα. συμμετειχαν στο παρτι με ρολο κομπαρσου.Ασε που Κουρουμπλης, Νινα, και ο μισος Συριζα ειναι οι ασπιλες παρθενες.Δεν συζηταω με νεοπασοκους που δεν παραδεχονται οτι ειναι νεοπασοκοι.Εγω δε εχω ψηφισει προ 2012 περισοτερες φορες Συριζα απο οτι ο μεσος φανατικος ζεος σημερα.
εγω παλι Παυλε, περα απο τα fake news που αναφερεις (οι οπαδοι νεοπασοκ εχουν κοψει σχεση απο αληθεια) απορω ποια ειναι αυτη η οφσορ που μετεχει στην Αυγη και πως ο Τσιπρας με εσοδα 100 χιλιαρικα καθε χρονια εδω και 10 χρονια εμφανιζεται να εχεις καταθεσεις κατι ψιλα. Που τα τρωει ολα ή τα κρυβει;;;
Κοίτα, είναι πολύ εύκολο για κάθε ζήτημα που δημιουργείται να αρχίζουμε την αντιπαράθεση για το ποιός την έχει πιο μεγάλη τη διαφθορά (ω, ναι, οι δεκαετίες τεχνογνωσίας δεν συγκρίνονται με τα 3 χρόνια ακόμα - αν και πλησιάζουν οι τωρινοί). Η κα. Μητσοτάκη έχει πολλά να εξηγήσει σε σχέση με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες ως σύζυγος πολιτικού, αλλά μάλλον δεν θα ζοριστεί. Fake news τα Panama Papers και η Guardian;...Άσε μας φιλαράκο, διάβαζε ελληνικό τύπο και ζήσε το μύθο σου.
Λιγο πιο προσεκτικα με τους τιτλους σας.Αλλο πραγμα το ηρωδειο αλλο ο περιβαλλων χωρος.Διαφορα τεραστια.Και εννοειται αλλο πραγμα κ η Ακροπολη για τα γκουτσι φορεματα...
Η παραχωρηση δεν ειναι στην Μαρεβα αλλα στην εταιρια της. Θα πρεπει στην Ελλαδα να αρχισουμε να καταλαβουμε την διαφορα αναμεσα στο ενα και στο αλλο.
Θέλεις να μας εξηγήσεις την ουσιαστική διαφορά; Ποιός έχει την ανάγκη αυτής της προβολής, ο ευρύτερος αρχαιολόγικός χώρος της Ακρόπολης ή η εταιρεία της κας. Μητσοτάκη (το ονομά της αφήνει κάπως ουδέτερες εντυπώσεις, το επίθετο όμως...);
Η εταιρια που τυχανει να ειναι ιδιοκτητης μετοχος σημερα η Μητσοτακη αυριο μπορει να ειναι καποοις αλλος. Η εταιρια αυτη ωστοσο παραγει εργο, αξια, εξαγωγες, μπραντ κλπ κλπ. Επομενως δεν ειναι η παραχωρηση ενα καλλιτεχνικο καπριτσιο οπως γινεται σε παμπολες περσονες-καλλιτεχνες αλλα (θα επρεπε να ) εντασετεται στο πλαισιο της αξιας που παραγουν οι εταιριες μεσα στην κοινωνια. Ενταξει βεβαια εγω ειμαι κομουνιστης σαν την Αξιογλου και πιστευω οτι η εταιρια αυτη πρεπει να κρατικοποιηθει ως ενδιαμεσο βημα στον δρομο προς την αταξικη κοινωνια.
Δεν εχει γινει καποια εξαιρεση. Νομιζω πως γενικα δεν γινονται εκδηλωσεις στον βραχο της Ακροπολης. Με μονη εξαιρεση μια επαρση σημαιας στον επετειακο εορτασμο της απελευθερωσης της Αθηνας δεν βρηκα κατι αλλο. Αντιθετα εκδηλωσεις γινονται σε αρχαιολογικους χωρους (οπως η συναυλια του Β. Παπαθανασιου στις στηλες Ολυμπιου Διος), ποσο μαλλον σε αρχαια θεατρα.Αρα μεχρι εδω δεν υπαρχει κατι παρατυπο στην παραχωρηση. Οι επιδειξεις μοδας στο εξωτερικο ειναι τρομερα δημιουργικες και πλεον εχουν χαρακτηρα καλλιτεχνικου happening.Αρα βαζουμε ανω τελεια μεχρι να δουμε και να κρινουμε το τελικο αποτελεσμα. Αν δηλαδη οι κυριες Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Δήμητρα Κολοτούρα, συνιδρυτριες και συνιδιοκτητριες του οικου, θα σεβαστουν τον χωρο και θα παρουσιασουν ενα θεαμα με την αισθητικη που η ιστορια του επιβαλει.