«Η λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων να μην περιλαμβάνει εδάφη μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλγαρίας

«Η λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων να μην περιλαμβάνει εδάφη μας» δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Facebook Twitter
EPA/GEORGI LICOVSKI
2

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ δήλωσε ότι η Σόφια στηρίζει λύση στο ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, η οποία όμως δεν θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας και δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.

«Η βουλγαρική θέση είναι σαφής: Η λύση για το θέμα του ονόματος να μην εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας» ανέφερε ο Ρούμεν Ράντεφ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και για την ΠΓΔΜ και για την Ελλάδα, η οποία λύση ωστόσο δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας θα συνεχιστούν στον ΟΗΕ και πρόσθεσε πως στο πλαίσιό τους «η "μακεδονική" πλευρά θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση, η οποία αφενός δεν θα θίγει τρίτες πλευρές και αφετέρου δεν θα τις εμπλέκει στη διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτος, που λες, ειναι προεδρος της χωρας που πρωτη αναγνωρισε το γειτονικο μας κρατος με το συνταγματικο του ονομα 'Δημοκρατια της Μακεδονιας'.Ο λογος που δεν θελει να ονομαστει η πΓΔΜ ως Ανω ή Βορεια Μακεδονια, ειναι πως μια περιοχη της χωρας του ειναι ηδη η Ανω ή Βορεια Μακεδονια. Υποστηριζει πως εχει ισα δικαιωματα στον ορο Μακεδονια με την Ελλαδα και την πΓΔΜ δλδ. Αυτο υποστηριζει γενικοτερα η Βουλγαρικη πλευρα.'Μακεδονια ξακουστη, του Αλεξανδρου η χωραπου εδιωξες τους Βουλγαρους κι ελευθερη εισαι τωρα'Ετσι ελεγε το αγαπημενο μας τραγουδι πριν αλλαξει ο στιχος σε 'βαρβαρους' (οχι οτι εχει μεγαλη διαφορα).Ιστορικα, στους Βαλκανικους πολεμους, η Βουλγαρια ηταν ο μεγαλος μας εχθρος. Εμεις ειμαστε αυτοι που συμμαχησαμε με τους Σερβους, για να μην παρουν οι Βουλγαροι τα εδαφη της πΓΔΜ. Ωστε μετεπειτα η Γιουγκοσλαβια να δημιουργησει το Μακεδονικο εθνος. Την Σοσιαλιστικη Δημοκρατια της Μακεδονιας.Φασιστας ή μη, αυτος, δε ξερω αν ειναι. Ο κοινος Ελληνας του συλλαλητηριου ομως, σιγουρα αφελης, επιρρεπης, και ανιστορητος ειναι.