ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.4.2018 | 10:42

bullying?

Ειμαι 1η λυκειου και ειμαι θυμα. Τι θυμα;;; Για μενα η λεξη bullying ειναι λιγη.Ειλικρινα πολυ λιγη!Επομενως ειμαι θύμα εξεφτελισμου, θυμα βιας, θυμα σεξουαλικης κακοποιησης απο 5 συμμαθητες μου. Ειμαι κοριτσι.Ειμαι ασχημη οταν κοιταω στον καθρεφτη πια.Ειμαι ομορφη σε ματια αλλων.Ειμαι φοβισμενη στα ματια των εχθρων μου.Ειμαι απλα ντροπαλη και εσωστρεφης στα ματια των καθηγητων. Ειμαι διελυμενη και αδυναμη να παλεψω αλλο οταν ξυπναω για να ξεκινησω αλλη μια μερα.Ειμαι απλα τεμπελα και στην εφηβεια οσον αφορα την αποψη των δικων μου.Κι ομως αγαπω τη ζωη μου.Γτ μου την εδωσε με γεναιοδωρια ο θεος. Γιατι θελω να παλεψω ξεροντας οτι μια μερα δε θα ποναει πια. Τα πραγματα δν ειναι παντα οπως φαινονται αγαπητοι μεγαλοι λοιπον.Ή καλυτερα δν ειναι οπως σας βολευει να φαινονται αγαπητοι καθηγητες. Θα τα πω λοιπον εδω. Τι πιστευεις αγαπητε διευθυντη μου; οτι θα τα καταφερω μονη μου οσο εσυ θα χαιδευεις τα αυτια των πλουσιοπαιδων του σχολειου; οτι η φραση " μωρε παδια ειναι, θα ωριμασουν" με καθησυχασει εστω και λιγο; σε εχει τρομοκρατησει ποτε κανεις αγαπημενε μου διευθυντη τοσο που να τρεμεις στο βλεμα του και να αναρωτιεσαι τι θα σου κανει μετα οταν βρεθειτε μονοι; και αυτος ο φοβος να πολλαπλασιαζεται επι πεντε γτ δν ειναι μονο ενας; εχει επιβληθει ποτε κανεις πανω σου με τετοιο τροπο ωστε να νιωσεις πως εισαι ο πιο βρωμικος ανθρωπος της γης; σε εχει πεταξει ποτε κανεις στο πατωμα; σε στριμωξε ποτε κανενας στο υπογειο του σχολειου; στερηθηκες ποτε το δικαιωμα της γνωσης γτ απλα ηταν αδυνατο να παρακολουθησεις το μαθημα υπο το βλεμμα των βασανιστων σου; ακουσες ποτε τους δασκαλους σου να λενε στους γονεις σου " εχει σταματησει να προσπαθει! Δεν παρακολουθει καν στο μαθημα."; και ολα αυτα επειδη δν γινεται να σηκωσεις τοσα βαρη μονος σου. Σε εχουν μειωσει ποτε τοσο πολυ ωστε να νιωθεις πλεον πως ακομη και ο καθρεφτης θα σπασει αν κοιταξεις μεσα; γτ λοιπον μου λες να κανω υπομονη; γτ να σωπασω εγω; γτ; εμενα κακοποιουν! Εμενα βριζουν! Εμενα απειλουν! Εμενα ντροπιαζουν! Το δικο μου ονομα λασπωνουν τοσα χρονια! Το δικο μου σωμα κρατανε! Την δικη μου ψυχη πατανε; τι θες να κανω;ποσο πια να ουρλιαξω; ποσο πια σιωπησω; Καποια μερα θα καταλαβεις ποσα λαθη εκανες και ποσο καταδικασατε μια παιδικη ψυχη να ξεχασει αποτομα τι θα πει αθωοτητα.Ειμαι 15 τωρα.Οταν ξεκινησε ημουν 12. 12! Εχω ομως την παρεα μου!την οικογενεια μου! Την υγεια μου! Το σπιτι μου! Ο θεος να τους συγχωρεσει
7
 
 
 
 
σχόλια
Μιλα και μιλα στους γονεις σου πρωτα ή σε καποιον καθηγητή. Σκέψου οτι εκτός απο σενα θα σωθούν και άλλα παιδιά.Βρηκα αυτό:"Αυτή είναι η τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες ρατσιστικών επιθέσεων και περιστατικών bullyingΣτον αριθμό 11414 της Ελληνικής Αστυνομίας μπορείτε να καταγγείλετε όλα τα περιστατικά ρατσιστικής ή βίαιης συμπεριφοράς με διασφαλισμένο το ανώνυμο και απόρρητο της καταγγελίας."Και"Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 καλούν πολλά παιδιά που βιώνουν δυσκολίες και προβλήματα στην καθημερινότητα τους.Ανάμεσα τους και παιδιά που βιώνουν σχολική βία ή σχολικό εκφοβισμό, παιδιά που ασκούν σχολική βία ή σχολικό εκφοβισμό ή παιδιά που ανησυχούν για κάποιον συμμαθητή τους και λαμβάνουν συμβουλές και κατευθύνσεις για το πώς να διαχειριστούν αυτό το φαινόμενο από όποια πλευρά το βιώνουν. Μπορείς να καλέσεις από κινητό χωρίς μονάδες, από καρτοτηλέφωνο χωρίς κάρτα ή από το σπίτι χωρίς να χρεωθείς και οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.Η Γραμμή λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες τη μέρα και απαντούν κοινωνικοί λειτουργοί ή ψυχολόγοι. "
Εχω φρίξει με αυτά που διαβάζω για τον διευθυντή σας. Κάποιοι άνθρωποι είναι ακατάλληλοι για τις θέσεις που έχουν. Να γνωρίζεις ότι οι διευθυντές ελέγχονται κι αυτοί από τους σχολικούς επιθεωρητές. Στη θέση σου θα έκανα καταγγελία (με τους γονείς μαζί) στο σχολικό επιθεωρητή κι αν χρειαζόταν με κοινοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί να τραμπουκίζεται και να το αφήνουν χωρίς να σηκώσουν ένα δάχτυλο να κάνουν κάτι. Καλή δύναμη!
Οι καθηγητές μπορούν να ανγοούν τόοοσα πράγματα και πραγματικά να γίνουν εξοργιστικοί. Όταν βλέπεις οτι ένα παιδί δεν διαβάζει, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί και είναι μονίμως θλιμμένο πρέπει να περνάνε απο το μυαλό σου κάποια πράγματα..Αυτό που περνάς είναι τόσο άδικο και δε σου αξίζει, όπως δεν αξίζει σε κανέναν..Μακάρι να μπορούσα να σου λύσω τα προβλήματα και να μην έπρεπε να ξανααντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο. Έχεις μιλήσει στους γονείς σου? Θα σε άκουγαν αν τους μίλαγες? Να σου έλεγα πήγαινε στην αστυνομία , γιατί αν πας στην αστυνομία θα αναγκαστούν και οι καθηγητές σου να σε πάρουν στα σοβαρά..Είναι δουλειά τους να προσέχουν την κατάσταση στο σχολείο και απέτυχαν, αν τους μιλήσεις και δε σε πιστέψουν μπορείς να καταφύγεις μέχρι και στη δικαιοσύνη, με δικηγόρο! Ή έστω άλλαξε σχολείο..Αλλά το πιο σημαντικό είναι να δεις έναν ψυχολόγο, επειδή θα είναι πολύ καλύτερα αν μπορείς να μιλήσεις σε κάποιον που θα σε βοηθήσει να επουλώσεις τις πληγές σου! Το ξέρω οτι το να πεις σε κάποιο καθηγητή τι συμαβαίνει ανα πάσα στιγμή σε αφήνει εκτεθειμένο/η στην οργή των συμμαθητών σου, αλλά αν έχεις υποστήριξη απο συγγενείς, απο δικηγόρους ή δεν ξέρω κι εγώ απο τι άλλο αυτοί θα είναι που θα τιμωρηθούν και δε θα χρειαστεί να τους δεις ξανά..Έστω και περιοριστικά μέτρα, κάτι..
Μίλησε!! Τι περιμένεις; Γιατι το γραφείς εδω? Γιατί δε το λες στους δικούς σου; Παντε στην αστυνομία! Ο διευθυντής σου δε θελει να χάσει την βόλεψη του! Αυτο που κάνουν σε σένα μπορεί να το κάνουν και σε άλλο παιδί! Σε κάποιο απο την γειτονιά τους σε οποιοδήποτε! Γιατι δε μιλάς; Ο Γιακουμάκης πώς πέθανε στα Γιάννενα; Να γίνει ντόρος λοιπόν και απο αδύναμη να γίνεις δυνατή! Αν δε το πείς οι δικοί σου δεν μπορούν να ξέρουν! Μην το αφήσεις και άλλα χρόνια έλεος δηλαδή σε ποια εποχή ζούμε? Είσαι λάθος πολύ λάθος! Κορίτσι μου πιάσε την μαμά σου πάντε κάντε καταγγελία μπορεί να σώσεις κ άλλες παιδικές ψυχές.
Και επίσης μην περιμένεις απο τον θεό, Αυτός θα τους αντιμετωπίσει κάποια στιγμή όταν έρθει η ώρα τους, την δική σου ψυχή ποιος θα την σώσει; ΜΙΛΗΣΕ!!!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ