ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.4.2018 | 12:37

Μήπως???

Με αφορμή μια άλλη εξομολόγηση που διάβασα σήμερα....Θα πω για ακόμα μια φορά, ότι όλοι εσείς που είχατε έναν σύντροφο και περάσατε τις γιορτές μαζί... Μην τα βάζετε μαζί μας που λέμε οτι δεν περάσαμε καλά, μην μας λέτε ότι είχαμε τους συγγενείς και τους φίλους μας. Ναι τους είχαμε. Αλλά είχαμε μόνο αυτό. Και επειδή υπάρχει και η γνωστή καραμέλα "ναι αλλά μοναξιά, απελπισία και απόγνωση νιώθεις και έχοντας σχέση". Τότε κάνετε κάτι λάθος! Δεν καταλαβαίνω γιατί να νιώθεις μοναξιά όταν σε περιμένει κάποιος να σε κλείσει στην αγκαλιά του όταν είχατε μια άσχημη μέρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να νιώθεις απόγνωση όταν έχεις κάποιον που θα μοιραστείς τις δυσκολίες, θα σκύψει πάνω από το πρόβλημα σου και θα προσπαθήσει έστω να σε ακούσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί να νιώσεις απελπισία όταν υπάρχει ένας άνθρωπος που όταν φτάσεις στο αμήν θα σε αγκαλιάσει και θα σε φροντίσει μέχρι να περάσει η μπόρα?Μήπως κάνετε κάτι λάθος? Μήπως είστε λίγο αχάριστοι?Και επειδή υπάρχει και το άλλο γνωστό "μην περιμένεις έναν γκομενο για να κάνεις πράγματα, κάνε οτι σε ευχαριστεί". Ναι αμέ! Αλλά πως? Με ευχαριστεί το θέατρο φίλη μου. Αλλά δεν έχεις χρόνο κανένα Σαββατοκύριακο για να πάμε μαζί γιατί είσαι πάντα με τον δικό σου. Με ευχαριστεί να πάω μια εκδρομή κολλητέ μου αλλά δεν μπορείς να πάμε παρέα γιατί η κοπέλα σου θέλει να πηγαίνετε τα δυο σας! Με ευχαριστεί να βγω να παω να πιω ενα ποτό, αλλά οι φίλες δεν ακολουθούν γιατί τα αγόρια τους προτιμουν να πάνε όλοι για μπυρες ή τσίπουρα. Πόσα πράγματα να κάνω μόνη? Θα γυμναστώ, θα πάω για περπάτημα, θα βρω ένα χόμπι, θα διαβάσω ένα βιβλίο, αλλά πόσο πια? Ελάτε λίγο λοιπόν στη θέση μας κι εμάς. Δεν θέλουμε συμβουλές για να βρούμε τον εαυτό μας. Τον εαυτό μας τον έχουμε βρει, 24ώρες μαζί του είμαστε. Βοήθεια και χρόνο να περνάμε μαζί θέλουμε. Και ναι, δεν θα χαθούμε μόλις βρούμε γκόμενο. Γιατί καήκαμε τόσο καιρό μόνοι. Και ναι, θα βρούμε χώρο και χρόνο για εσάς. Γιατί η μοναξιά δεν παλεύεται. Και πριν το μάθετε με τον άσχημο τρόπο, μήπως να νιώσετε λίγη ντροπή?Μήπως?
5
 
 
 
 
σχόλια
Αν και πολυ καθυστερημένα ,γραφω και εγω ενα σχολιο (μπορει ,βεβαια, να βρισκεσαι ηδη σε αλλη φαση). 1.Πολυ λιγοι ανθρωποι, δυστυχως, εχουν ενσυναισθηση και μπορουν να καταλαβουν τον αλλον,οι περισσοτεροι λενε λογια ψευτικης παρηγοριας , πριν καν σε ακουσουν ,και επισης οι περισσοτεροι σε γραφουν κανονικα οταν ειναι αυτοι καλα και ζευγαρωμενοι.Η ευχη μου ειναι να βρεις καποια στιγμη καποιους φιλους , που να ειναι παντος καιρου και να σε περιλαμβάνουν στη ζωη τους ,και σε τετοιες στιγμες.2.Εχε πιστη οτι η κατασταση σου θα αλλαξει καποτε (αν δεν εχει ηδη γινει αυτο) και μη σε τρομαζει το πότε, γιατι οταν βρεις τον ανθρωπο σου ,πραγματικα ξεχνας τα παντα! Μεχρι να γινει αυτο, απλα αποδεξου οτι ετσι ειναι η ζωη, καλως η κακως, και δε μπορουμε παντα να την αλλαξουμε με το πατημα ενος κουμπιου ,αλλα μπορουμε να τη βελτιωσουμε με θετικη σκεψη και δραστηριοτητες που μας κανουν εστω και λιγο να ξεχνιομαστε.Ελπιζω και ευχομαι τα καλυτερα! ΥΓ.Με εκνευριζουν αυτου του ειδους οι "φιλοι"!!!!Καποτε ειχα και εγω αρκετους τετοιους στη ζωη μου, ευτυχως οχι πλεον!
Εσεις που γράφετε αν έχεις υγεία,σπίτι κτλ είσαι μια χαρά, προφανώς ξεχνάτε ότι η υγεία είναι συνδυασμός σωματικής και ψυχικής κατάστασης.Και προφανώς οι περισσότεροι μιλάτε εκ του ασφαλούς έχοντας σχέση. Κάποιοι που λέτε ότι και στην σχέση μπορείς να νιώθεις μοναξιά, να κακοπερνάς κτλ θα συμφωνήσω.Αλλά είναι επιλογή σας να μένετε σε αυτή την δυσλειτουργική σχέση ή φόβος. Φόβος γιατί φοβάστε ότι αν χωρίσετε θα βρεθείτε σε χειρότερη θέση από αυτήν της κοπέλας και μένετε στα αυγά σας και συμβιβάζεστε.. Και της κουνάτε το δάχτυλο ότι και καλά είναι αχάριστη, επειδή έχει στην ζωή της όλα τα υπόλοιπα καλά.Ευκολάκι ε?Στη ζωή το ανώτερο ανθρώπινο συναίσθημα που σε εξελίσσει και σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, το συναίσθημα εκείνο που οδηγεί απο την λογική στην τρέλα και τούμπαλιν είναι ο έρωτας. Χωρίς έρωτα η ζωή είναι μισή.
Οι ανθρώπινες σχέσεις χρειάζονται κόπο και για να τις δημιουργήσεις και κόπο για να τις κρατήσεις. Τίποτα δεν δουλεύει στον αυτόματο πιλότο.Γι αυτο καμία φορά αυτοί που βρίσκονται σε σχέση δηλώνουν καλά ειναι και ο μόνος του (η καλύτερα?) έχοντας στο μυαλό τους την δική τους προσπάθεια για να διατηρηθεί η σχέση .https://youtu.be/xeeosq6jGzE
Ήρθε ένας άστεγος που έχει να φάει μία εβδομάδα να μου πει να το δώσω κάτι να φάει επειδή πεινάει, και του είπα: ''Καλύτερα που δεν τρως, δε ρωτάς και μένα που έφαγα του σκασμού και δεν μπορούσα να κοιμηθώ τόσα βράδια τις γιορτές; Εσύ τουλάχιστον μπορείς και κρατάς τη σιλουέτα σου, λίγο το έχεις; Άρα, μην κλαίγεσαι καθόλου''. Βγάζει λογική όλο αυτό που προπεριγράφω;Επί του πρακτέου: μην στέκεσαι στο τι σου λέει καθένας. Ο καθένας θα σου πει το κοντό του και το μακρύ του. Και πάντα εσένα θα βγάζουν ως προβληματική, συνηθίζεται αυτό: ο μόνος είναι ο προβληματικός, να το συνηθίσεις ώστε να μην ενοχλείσαι στον εφεξής χρόνο. Και κάτι τελευταίο: κάνε delete τους ''άχρηστους'' ανθρώπους από τη ζωή σου. Θα σου κάνει πάρα πολύ καλό.
Καταλαβαίνω την ανάγκη σου για σχέση και όσο μπορείς να την αναζητήσεις. Θα σου πω πρώτον πως οι σχέσεις επειδή δεν είναι μονόπλευρες αλλά συμμετέχουν δύο πλευρές δεν είναι πάντα όπως τις επιθυμούμε και δυστυχώς ο άνθρωπος επιμένει σε καταστάσεις που δεν του αρέσουν λόγω αγάπης; Φοβού μοναξιάς; Δεν ξερω. Θα σου πω επίσης πως δεν είναι όλοι αχάριστοι αν φέρουν ένα παράπονο για τη σχέση τους. Στα μάτια καποιου ίσως εσύ να είσαι αχάριστη που ενώ έχεις και οικογένεια και φίλους τα μειώνεις από ότι φαίνεται από τη γραφή σου καθώς θεωρείς πως και σχέση είναι η πανάκεια για όλα σου τα προβλήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν επαφές με τα μέλη της οικογένειας και ούτε φίλους έχουν είτε λαθών επιλογών είτε λόγω συνθηκών. Πολλοί ξέρουμε μια περίπτωση που τις ημέρες των γιορτών ήταν μόνοι τους ή τα διαβάζουμε και εδώ. Θα σου έλεγα να ηρεμήσεις, αν είσαι ευχαριστημένη με αυτά που έχεις και να προσπαθείς παράλληλα για το καλύτερο για εσένα. Πάντως αν μπροστά είχα άντρα που έστω και τα μισά να μου έλεγε από αυτά που γράφεις δεν θα ήθελα να ήμουν μαζί του καθώς θα μου έβγαζε μια μιζερια και πως οι άλλοι γιατί έχουν κάτι που δεν έχω γω; Ναι διάθεση υποβιβασμού της ζωής του.