ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.4.2018 | 15:37

Πανικός

Σήμερα για πρώτη φορά ο πατέρας μου ανέφερε τη λέξη "εγγόνια". Νομίζω ότι είδε τον πανικό στα μάτια μου και λίγο το μάζεψε. Δεν είμαι σίγουρη τί ένιωσα εκείνη τη στιγμή, μάλλον σαν έντονο φόβο θα το περιέγραφα.Το κεφάλαιο "παιδιά" είναι ένα κεφάλαιο που δεν το σκέφτηκα ποτέ ουσιαστικά. Δεν ξέρω αν μπορώ ούτε αν θέλω να μπω στο κεφάλαιο αυτό.Όμως η χαρά που είδα στα μάτια του για λίγο, με τσάκισε.Είμαι 30.
3
 
 
 
 
σχόλια
Καλησπέρα! Οι γονείς μας μπορεί να κάνουν όνειρα για μας ,επειδή πιστεύουν ότι αυτό είναι το σωστό και το καλό μας...Όμως θεωρώ ότι πρέπει να σκεφτόμαστε και να πράττουμε συνειδητά, για τις επιλογές εκείνες που θ ακολουθήσουμε.. Λοιπόν σου προτείνω να μην επηρεαζεσαι από το περιβάλλον σου και τις διαθέσεις...Εσύ θα καταλάβεις πότε είσαι έτοιμη για μια τόσο σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση να δημιουργήσεις οικογένεια. Καλη τύχη!
Μπορεί να είναι σύντομα, μπορεί και αργά, που θα έρθει η στιγμή, που θα νοιώσεις έντονα την επιθυμία να αποκτήσεις παιδιά, όχι γιατί το περιμένουν οι γονείς σου, αλλά γιατί ξαφνικά ξύπνησε κάτι μέσα σου, βαθιά κοιμισμένο. Μπορεί πάλι και να μην ξυπνήσει ποτέ. Ούτε στη μια ούτε στην άλλη περίπτωση δεν μπορείς να το προγραμματίσεις, τι θα νοιώσεις, πως θα το νοιώσεις.Όμως σου εύχομαι αυτή η ώρα να μην είναι αργά. Βιολογικά αργά.Το σώμα έχει τους δικούς του ρυθμούς, το δικό του ρολόι και το ακολουθεί πιστά. Ναι, η επιστήμη σήμερα κάνει θαύματα. Μακάρι, να μην βρεθείς όμως ποτέ στην ανάγκη της επιστήμης και των "θαυμάτων της". Μπορεί να σου δώσει αυτό που θες αλλά μπορεί και να σε "τραυματίσει" ψυχικά μέσα από τις επίπονες και ψυχοφθόρες διαδικασίες της.Θα έλεγα:-Κάνε έναν έλεγχο με τον γυναικολόγο σου να δεις τι περιθώρια έχεις να την "αφήσεις" αυτήν προοπτική για λίγο στην άκρη, αφού δεν έχεις νοιώσεις ακόμη αυτό το κάλεσμα της φύσης.- Βάλε όμως ένα όριο ηλικιακό. Τότε, να καθίσεις και να αφουγκραστείς τον εαυτό σου, τον σύντροφό σου, αν έχεις, και να αποφασίσεις τι θες.Στη ζωή σίγουρα δεν μπορούμε να τα υπολογίζουμε όλα, αλλά κάποιες φορές πρέπει να το κάνουμε κι αυτό. Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο, τη μητρότητα, μην το αφήσεις στην τύχη του. Όποια απόφαση κι αν πάρεις, όποτε κι αν την πάρεις, ας είναι συνειδητή δική σου και του συντρόφου σου.
Ζούμε για και με τον εαυτό μας, γιαυτό και εξαιτίας αυτού είμαστε οι επιλογές μας. Επειδή όμως η συγκεκριμένη επιλογή αφορά άμεσα κι άλλα, εν δυνάμει, άτομα πέρα από τον εαυτό μας, οφείλει να είναι η πιό συνειδητή επιλογή - η μητέρα των επιλογών, αν θες.Και το οξύμωρο είναι ότι πρόκειται για μια ΑΠΟΛΥΤΑ προσωπική υπόθεση που στροβιλίζεται γύρω από το ΑΠΟΛΥΤΟ ερώτημα: Τί πραγματικά θέλω? Εγώ για μένα! Όχι οι άλλοι.