ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.4.2018 | 18:21

Απάντηση σε «ψέματα, ψέματα, ψέματα...»

Δεν άφησες τα σχόλια ανοιχτά κι έτσι απαντάω με μία εξομολόγηση.Κατ’ αρχήν τα Σεπτεμβριανά συνέβησαν το 1955 και όχι το 1959. Απελάσεις όμως αν δεν κάνω λάθος γίνονταν και για μία δεκαετία μετά. Αν ο “ψεύτης” τώρα είναι 37 χρονών, θα πρέπει να γεννήθηκε το 1981. Αν οι γονείς του εκδιώχτηκαν από την Κωνσταντινούπολη στο πογκρόμ του 1955, σου το είπε ότι τότε ήταν παντρεμένοι και αυτό δεν είναι δικό σου συμπέρασμα, θα υποθέσουμε ότι τότε ήταν ας πούμε 18 χρονών. Θα μπορούσαν όμως να ήταν και μικρότεροι γιατί τότε μικροπαντρεύονταν. Ή θα μπορούσαν να μην ήταν και παντρεμένοι και να ήταν ακόμη μικρότεροι κατά τα γεγονότα. Αλλά ας πάρουμε την υπόθεση ότι ήταν 18 χρονών. Αυτό σημαίνει ότι θα είχαν γεννηθεί το 1937 και τώρα θα είναι 80-81 χρονών. Σε αυτή την υπόθεση τον έκαναν στα 44. Και γυναίκα ακόμα ξέρω που έμεινε έγκυος στα 45. Δεν βρίσκω κάτι περίεργο ή κάτι που θα με έκανε να πιστέψω πως είναι απαραίτητα ψέμα και μάλιστα κραυγαλέο. Άντρες τουλάχιστον κάνουν παιδιά και σε ακόμη μεγαλύτερη ηλικία. Θέλησα να απαντήσω γιατί λες…«αλλά βρε άντρες...καλα μου παιδιά αφου θα πείτε που θα πείτε ψέματα τουλάχιστον να τα βάλετε σε μια σειρά να βγαίνουν τα κουκιά».Ο δικός μου ο πατέρας γεννήθηκε το 1947 και τώρα είναι 70-71, κάτι τέτοιο. Εγώ είμαι 35. Ακόμα και ο δικός μου ο πατέρας που είναι μικρότερος από εκείνου του τύπου θα μπορούσε να βρίσκεται στα γεγονότα αυτά του διωγμού των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη, ως 8-χρονος, Για να κάνω μία φανταστική υπόθεση που δεν ισχύει, θα μπορούσε να βρίσκεται και η μητέρα μου πάλι ως 8-χρονη ή και ως μεγαλύτερη από αυτόν, ας πούμε 12-χρονη. Υπάρχουν και τέτοια ζευγάρια. Και να ήταν “ερωτευμένα” από παιδιά ως γειτονάκια αλλά όχι παντρεμένα. Εγώ με μία γειτόνισσα μου ήμασταν έτσι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πολύ πριν τα δέκα. Δεν την παντρεύτηκα όμως τελικά. Ξανά λέω όμως, εκείνα τα χρόνια παντρεύονταν και κάτω των 18, στα 14-15, ήταν πολύ συνηθισμένο. Εδώ γίνονται ακόμη και σήμερα σε κάποια μέρη της Ελλάδας.Θα μπορούσαν πχ να είχαν παντρευτεί κάπου στα 15 (δηλαδή γέννηση το 1940), στα γεγονότα να ήταν νιόπαντροι και να τον κάνανε στα 40-41 (σύλληψη – γέννα). Σήμερα δηλαδή οι γονείς του θα ήταν 78.Πριν λίγο καιρό διάβαζα το παρακάτω στα Μικροπράγματα…http://mikropragmata.lifo.gr/zoi/yparchei-parathyraki-stin-ellada-gia-efkolo-gamo-me-anilika-paidia-vrikame-811-pou-pantreftikan-kato-ton-14-eton/Ας σταματήσουμε καλύτερα να είμαστε τόσο καχύποπτοι και να βγάζουμε συμπεράσματα που ίσως να είναι και αυθαίρετα. Μπορεί πράγματι να έλεγε ψέματα αλλά δεν είναι απίθανο να έλεγε και αλήθεια. Μαθηματικά δηλαδή βγαίνει. Καλύτερα θα ήταν αν είχες αμφιβολία να τον ρωτήσεις κάποια πράγματα παραπάνω, δεν είναι κακό.
1
 
 
 
 
σχόλια
Μια που το ανοίξεις το θέμα: κι εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά, ότι οι γονείς του εκδιώχθησαν μικρά παιδιά από την Κωνσταντινούπολη και μετά παντρεύτηκαν.Επίσης, κατάλαβε κανείς αυτό με την φωτό με το μικρόφωνο απ'το συνέδριο που της έστειλε; Μόνο εγώ δεν κατάλαβα γιατί και αυτή η φωτό ήταν ψεύτικη; Το μικρόφωνο πού κολλάει; (Πολλές απορίες έχω, το ξέρω...)