Breaking news

Τα υπόλοιπα

Τα υπόλοιπα Facebook Twitter
3

Από το the elf at bay

Αν θα έπρεπε να υποθέσω τι μέλλει γενέσθαι στο απομονωμένο κάστρο του Νότου, λυπάμαι αλλά δεν έχω απάντηση. Στο μυαλό των κατοίκων της Μεσογείου, οι χώρες που απαρτίζουν την ασθμαίνουσα σοσιαλδημοκρατία θεωρούνται ενιαίο κομμάτι έντονου ανάγλυφου με έμφαση στα λιόδεντρα, στο γλυκό κρασί και στους κρυμμένους σουγιάδες με μουσική Χατζιδάκι για άλλοθι, στις απαιτήσεις του Βορρά, με την ανάλογη ακτιβιστική πόζα για τα περιοδικά. Δεν απέχουν καθόλου από την κοσμοθεωρία του tea-party που θεωρεί ως ένα το Ιράκ, το Ιράν και την Συρία. Η Αλ Κάιντα, αν και υπερκρατική, βάφεται κόκκινη με επουράνια χρώματα αγνότητας, θυμίζοντας την εκατοστή τέταρτη σούρα του Κορανίου. Η άρνηση της Κύπρου, βύζαξε τα διψασμένα λαρύγγια των ευαίσθητων αλληλέγγυων απάτριδων που ονειρεύονται ποτάμια ζεστού αίματος, πίνοντας μποζολέ με τυροκομικά και φρούτα, απαγγέλλοντας Ρεμπό στα σοκάκια των Βρυξελλών. Φοβούμαι ότι το δουκάτο των Φράγκων δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ'το εγχώριο μίσος που ακκίζεται με συμπεριφορά Βαλκυρίας λίγο πριν τον εθελούσιο ξανθό θάνατο.

Εξαντλείται οτιδήποτε πείθει τον αμαθή όχλο, βάσει συναισθήματος και μόνο. Εξάλλου οι Αγανακτισμένοι το καλοκαίρι του 2011, πρόδωσαν ακριβώς αυτό το διττό ψευδοπροοδευτικό θέσφατο που φύλασσαν τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Μια φρικτή μανιέρα συνθηματολογίας, που περιλαμβάνει το φαντασιακό αναλφάβητο εργαλείο που απειλεί με επανάσταση το Δημοκρατικό Ιδεώδες και παράλληλα ένα απαιτητικό κακέκτυπο της μηχανιστικής αντίληψης περί Δικαίου με φόντο το εργατικό κίνημα του 19ου αιώνα που δεν επιδέχεται κριτική διότι ισχύει αέναα. Κάτι σαν παρακαταθήκη αυστηρής επιστήμης η οποία απαιτεί καθημερινή επαλήθευση, αντικαπιταλιστική κουλτούρα, φιλοσοφική λήθη με κατά το δοκούν συμπεράσματα, καθότι τα λογικά σφάλματα είναι απαραίτητα για τους ψυχαναλυτικούς μηχανισμούς που ενεργούν αυτόματα, απορρίπτοντας τα δύσκολα ερωτήματα. Οι οπαδοί της χειραγώγησης, υπερκαλύπτουν τον ίδιο τον Ηρόδοτο όταν έγραφε για την εξαφάνιση εθνοτήτων και λαών καθώς το αλάθητο του Ιννοκέντιου Γ΄θεωρείται θλιβερό υπόλειμμα, εν συγκρίσει με το νέο κύμα της ερμηνείας των μακροοικονομικών που απαιτεί δανεικά με επιχειρήματα αντιδραστικής μικροαστικής αρχής που ακούει Φαραντούρη, αναλύει τα μαρξιστικά κείμενα και αυνανίζεται υπέρ της αντάρτικης βαρβαρότητας υπό την σκέπη λαγνομαοϊκής καλλιγραφίας που αποτυπώνει στον καμβά την αγάπη για τον χαλβά, τις ρουστίκ χυλοπίτες, την σφαγή συστημικών και την ανέγερση μνημείου με άλικα γαρίφαλα στο πέτο.

Αναρχοφασίστες και χρυσαυγίτες, είναι το αποτέλεσμα του ψυχαναγκαστικού παρία, που αναζητώντας διέξοδο απ' την κατάφωρη πραγματικότητα ψυχικών διώξεων του Εαυτού, οργανώνουν φονταμενταλιστικές φιέστες στις περιώνυμες πλατείες του Συντάγματος, εν ονόματι της ιδεοληπτικής τους νεύρωσης για την πραγματικότητα. Η βία για την βία, το μίσος για το μίσος, ο θάνατος για μια αρχιτεκτονική έννοια κοσμοθεωρίας που δεν έχει ιδέα από συμμετρία και κανόνες. Όπως ο Φρόυντ απαγόρευε την περιτομή στους γιους του, όπως ο Βοναπάρτης φοβόταν τα άλογα, όπως η Μεγάλη Αικατερίνη αρνήθηκε την γερμανική της καταγωγή, έτσι κι εδώ ο μονολιθικός σαδισμός αρνείται το Είναι καθώς δανείζεται απ' τον συμβιωτικό σαδισμό του καναπέ συμμάχου, τα περιβόητα εύγε για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μονογραφία της ημιμάθειας, του τρόμου και της κατάργησης της προσωπικής ελευθερίας λόγω απειλής από τις ξένες δυνάμεις που επιβουλεύονται τα δέντρα, το αλάτι και τον τραχανά της Μυτιλήνης. Το θέατρο του παραλόγου συναντά το κραυγαλέο ελληνορθόδοξο μοτίβο, τον ξυλοδαρμό σε κάτοικο Μενιδίου επειδή κρατούσε ελληνική σημαία στα Εξάρχεια, την Τρόικα της γελοιότητας, Ελλάδας-Κύπρου-Ιταλίας, σε πλήρη διαταραχή. Το αδηφάγο πλήθος ουρλιάζει για τα κεκτημένα διότι φθονεί τον πλούτο επειδή δεν τον κατέχει ο ίδιος. Κοινώς παραγνωριστήκαμε. Κατάχρηση ελευθερίας και παντοδυναμίας, δείχνοντας με το δάχτυλο τα κακώς κείμενα· φασιστοτρελαμένοι.

Τα μυαλά δεν αλλάζουν, το πνευματικό υπόβαθρο απουσιάζει, η ανακωχή θεωρείται ταμπού, η αδιαφορία κομμάτι της δυσαρέσκειας· το status quo ante αφορά την Πολωνία και την Σουηδία του 17ου αιώνα, η συναίνεση βαφτίστηκε αστική παγίδα από τα τσόλια με iPhone που σχολιάζουν την επικαιρότητα εκ του ασφαλούς. Μια χώρα ανεύθυνη που απομυζεί το κράτος, λατρεύοντας να το μισεί για να μην πεθάνει από την πλήξη. Άνθρωποι-σύνδρομα που δεν έχουν ιδέα για την Δυτική κληρονομιά, μισάνθρωποι που εναντιώνονται για μια ρανίδα υστεροφημίας στον αδιάφορο τάφο τους. Ο Albert Camus το έχει εκφράσει πολύ σωστά: «Η επί μακρόν άκαμπτη άρνηση, καταλήγει επίπλαστη και οδηγεί σε μια άλλη μορφή στειρότητας». Οι φωτιές της αλλαγής δεν είναι ίδιον της φαιοκόκκινης παράνοιας, του Ροδόλφου του Αψβούργου και των επιτηδευματιών που χρίζουν με αρνητικό πρόσημο κάθε πολιτισμική έννοια για να δικαιολογήσουν πόσο ριζοσπάστες και αγιάτρευτα αρνητιστές είναι. Πολύ φοβάμαι ότι καταλήξαμε σαν τον Σαρτρ όταν φυσικοποίησε την διαλεκτική. Όπως καταλάβατε ο συναγελασμός μεταξύ ίδιων και όχι ίσων θεωρείται απαραίτητος κοινωνικός τόπος για τον εσμό των μετρίων στα ιδεολογικά γήπεδα. Moi, j'irai pas.

Αρχείο
3

Breaking news

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Πολύ καλό κείμενο. Περίεργο... Τέλος πάντων, οι λυσσασμένοι-πυρπολημένοι κάφροι, θα γαυγίσουν και θα εναντιωθούν, είναι κανόνας και στανταράκι. Αλλα τι να γίνει! Δεν μπορούμε όλοι να κ@υλwνουμε με ιδεοληψίες-μασημένη τροφή που προορίζονται για κοπάδια. Κάποιοι σκέφτονται και χωρίς ινστρούχτορες. Μειδιώ ήδη με τις βαρβάτες χοντρο@@ρες(με τόνο στο 2ο "α") που ενδεχομένως θα λάβω σαν σχόλια. Σελαβί συντρόφια και καμία αντίρρηση, τόσο μπορείτε, τόσους σας βλέπουν οι υπόλοιποι. Κάντε όμως και καμιά αυτοκριτική που και που όταν διαβάζετε κείμενα που δεν χαιδεύουν ωσαν ποιητικό αεράκι τα ολόχρυσα μαλλάκια σας.
Μπραβο ρε Αλλονσανφαν. Μπραβο ρε παλικαρε να σε χαρω. Οποιος εχει διαβασει εστω και δυο λογοτεχνικα βιβλια καταλαβαινει... Η τεχνη για την τεχνη και το θαμπωμα αντι της κρυσταλλινης και αποκρυσταλλωμενης αποψης προοριζονται εξ' αρχης για τον καλαθο των αχρηστων. Κοινως ειναι για πεταμα, για τον κουβα και ο λογος χανει αυτοματως οποιαδηποτε ουσια και νοημα που φερει....
Δυσκοίλιος λόγος, καλυπτόμενος από ένα διανοουμενίστικο λεξιλόγιο, με μόνο σκοπό την παραγωγή ολοκληρωτικών και ισοπεδωτικών συμπερασμάτων.Οι αναλύσεις γίνονται όπως στο παρακάτω σύνδεσμο, όποιος έχει όρεξη και αντοχές, διαβάζει.http://protagma.wordpress.com/2013/03/02/%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%89%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%82/