ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.5.2018 | 19:10

Πόσο νορμάλ είναι αυτό;

Η σύντροφός μου μιλάει με κάποιον στο διαδίκτυο πολύ συχνά. Λέει πως είναι φίλοι και πως μιλάνε για τα βιβλία που διαβάζουν. Εγώ δεν διαβάζω και νιώθω μειονεκτικά και δεν μπορώ να ξέρω αν της αρέσει σαν άντρας. Την ρώτησα και μου είπε πως είναι απλά φίλοι και πως δεν τον έβλεπε ποτέ σαν άντρα. Νιώθω περίεργα και θα ήθελα να της ζητήσω να σταματήσει την επικοινωνία μαζί του αλλά δεν είμαστε πολύ καιρό μαζί και κολώνω. Να της το πω ή θα φανώ ζηλιάρης και παράλογος; Είναι 39 και αυτός 26. Πόσο συχνά μπορούν να μιλάνε δυο άνθρωποι για βιβλία;
10
 
 
 
 
σχόλια
"Πόσο συχνά μπορούν να μιλάνε δυο άνθρωποι για βιβλία;"Όσο συχνά διαβάζουν είναι η απάντηση.Ως φανατική βιβλιοφάγος μπορώ να σου πω με σιγουριά το εξής: είναι δύσκολο να αγαπάς τόσο τα βιβλία και να μην έχεις κάποιον να συζητήσεις για αυτά. Ούτε ο σύντροφός μου διαβάζει ιδίαιτερα (2 βιβλία το χρόνο και αν), ούτε οι περισσότεροι φίλοι μου. Έναν μόνο φίλο έχω που είναι παλαβός με τα βιβλία. Ε, όταν βρισκόμαστε, μιλάμε μόνο μεταξύ μας για να εξαντλήσουμε τη θεματολογία από όλα τα βιβλία που διαβάσαμε από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε. Στην αρχή ο σύντροφός μου (που είναι και κατά κάποιο τρόπο στη θέση σου) έλεγε "ειλικρινά, βγείτε μόνοι σας, δεν παλεύεστε". Όμως μετά από κάποιο καιρό μπήκε στο παιχνίδι παρότι δεν διαβάζει. Άρχισε να μου αγοράζει βιβλία. Οπότε μετά με ρωτούσε αν το διάβασα, πώς μου φάνηκε και να του πω τί γίνεται στο βιβλίο. Είδε ότι κάθε φορά που με ρωτούσε για ένα βιβλίο, έλαμπα ολόκληρη από τη χαρά μου σαν παιδί που του δίνουν σημασία.Πλέον συμμετέχει με τον τρόπο του. Νιώθω την άνεση να του πω "Διάβασα ένα καταπληκτικό βιβλίο που έλεγε..." γνωρίζοντας ότι θα με ακούσει και θα ενδιαφερθεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα.Χρυσή τομή και problem solved.Συμπερασματικά λοιπόν αυτό που θα πρότεινα, θα ήταν να καλύψεις την ανάγκη της για συζήτηση σχετικά με βιβλία με τον δικό σου τρόπο. Ανάλογα την εξέλιξη μετά κρίνεις.
Εφόσον θέτεις το ερώτημα εδώ, αντί να το συζητάς με την σύντροφο σου, κάποια ρωγμή υπάρχει στην μεταξύ σας επικοινωνία. Not good. Εάν μιλήσετε, ίσως καταλάβεις τι είδους κενό καλύπτει η σύντροφος σου κατά την συναναστροφή της με τον άλλο βιβλιόφιλο.
Κάνε και εσυ λογαριασμό και άρχισε να μιλάς με την κοπέλα σου ως τρίτος, δήθεν και τάχα μου και γοήτευσέ την με τον τρόπο σου, θα τα καταφέρεις καλύτερα απο τον νεαρό. Επίσης, αν μπεις ως τρίτος, επιδίωξε να μπεις στην παρέα τους διαδικτυακά να δούμε τι θα γίνει. Τώρα για την σωστή αντιμετώπιση, μίλα ευθέως και εξέφρασε τι νιώθεις. Θα καταλάβεις πολλά.Δεν μπορείς να της πεις με ποιόν θα μιλάει.
Σιγουρα μιλανε και για το καμα σουτρα οταν λειπεις απ' το σπιτι, αν με πιανεις. Αν θες να ανταγωνιστεις τον πιτσιρικα ξεκινα να διαβαζεις κανενα βιβλιο μπας και ξεστραβωθεις...
Δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα. Έχω έναν πολύ καλό διαδικτυακό φίλο. Μιλάμε για τα πάντα, μοιραζόμαστε τα νέα μας, τα εσώψυχά μας, ανταλλάσσουμε συμβουλές για διάφορα θέματα, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα. Δεν θα τον άλλαζα για κανέναν λόγο. Ξέρω πράγματα για αυτόν που κανένας άλλος δεν γνωρίζει και το αντίθετο. Η απόσταση είναι που κάνει αυτή τη σχέση να κρατήσει και εκεί θα μείνει, από κοντά τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά.
Φίλε και κάτι ακόμη γιατί είμαι και γω λίγο τον αέρα στον κεφάλι τον έχω αρπάξει... Θα μπορούσε να ήταν παιδί σου αυτό το 26χρονο αγόρι. Τι χωλοσκας;; Πραγματικά τώρα;;Είσαι και στην αρχή του έρωτα μην κάνεις καμιά βλακεία!! και συ στην τελική μπαίνεις σε μία σελίδα και μιλάς με κοριτσάκια από 16 έως 50 εδώ μέσα.. οπότε αυτά τα αντρικά ψιψιψον άλλου..
Θα φανείς ζηλιάρης και παράλογος. Πες της απλά ότι ζηλεύεις αυτή την κατάσταση. Δείξε αυτό που αισθάνεσαι. Δώσε όνομα σ αυτό που αισθάνεσαι και άσε τις υποθέσεις και τις απαγορεύσεις. Δεν έχεις το δικαίωμα να παρεμβαινεις σ αυτά που ευχαριστούν την σύντροφό σου. Δεν σου ανήκει, επιλέγει να είναι μαζί σου και γι αυτό δεν είναι με τον πιτσιρικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ