Έχουμε ικανή αποτρεπτική δύναμη σαν χώρα, υποστήριξε ο Κουβέλης

Έχουμε ικανή αποτρεπτική δύναμη σαν χώρα, υποστήριξε ο Κουβέλης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
3

Η αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας για την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι ικανή και απόλυτα συντεταγμένη στο καθήκον, υποστήριξε σήμετα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Από την Τρίπολη και την τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων σμηνιτών, στην οποία παρευρέθηκε, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «δεν διεκδικούμε από κανέναν τίποτα, πέρα από αυτά που μας ανήκουν. Αλλά δεν επιτρέπουμε και στον οποιονδήποτε να αμφισβητεί τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά με σαφήνεια καταγράφονται από τις Διεθνείς Συνθήκες και συνολικότερα από το Διεθνές Δίκαιο».

Σχετικά με τις εξελίξεις στις συνομιλίες για το θέμα της ΠΓΔΜ, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως «η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αποτελούσε αδικαιολόγητη σπουδή, να σπεύσει κάποιος να προκρίνει το τέλος αυτής της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης».

«Εκείνο το οποίο θέλω να πω είναι ότι η χώρα μας, εκπροσωπούμενη από την κυβέρνηση, θέλει να υπάρξει λύση, προς το συμφέρον και της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής. Θέλω να επισημάνω, ότι αυτά τα οποία έχει θέσει η χώρα μας ως αναγκαίες προϋποθέσεις, κατοχυρώνουν το καλό αποτέλεσμα, εφόσον γίνουν αποδεκτά και από τη γειτονική χώρα», πρόσθεσε.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τώρα δηλαδή συγγνώμη, βλέποντας ο Τούρκος τον κυριούλη ταχει κάνει επάνω του κανονικά ...Κυρ Φώτη με τα 2 παιδιά αιχμαλώτους τί γίνεται ? τι κάνει η αποτρεπτική σου δύναμη ?
Αποτρέπει τους δικούς μας στρατιώτες να μην περιφέρονται σε αλύτρωτα εδάφη ώστε να μην μαζεύονται απ τους Τούρκους και έχουμε δράματα πάλι! :-P :)Πέρα απ την πλάκα: δεν μπορούμε τίποτα να κάνουμε απολύτως. Ακόμα και το Ευρωκοινοβούλιο γραμμένο τόχει ο Ερντογαν ενώ επι ημερών του κλείσανε σχεδόν όλοι οι διπλωματικοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία με αποτέλεσμα να επικοινωνούν πιο πολύ δημόσια οι δύο μεριές παρά παρασκηνιακά. Εντελώς θεωρητικά κλείσιμο συνόρων για τα φορτηγά στον Έβρο αλλά σίγουρα η ΕΕ έχει προειδοποίησει την Ελλάδα να μην κάνει κάτι τέτοιο λόγω των οικονομικών ζημιών πανευρωπαϊκά. Εμπαργκο δεν τίθεται καν ως λύση, υπάρχει έντονη οικονομική αλληλοεξάρτηση και δεν το επιθυμεί καμία μεριά (χέστηκε το κεφάλαιο τώρα για μόνο 2 κρατούμενους εκεί και 8 σε μας). Το μόνο που απομένει είναι...στρατιωτική εισβολή! Πράγμα επίσης απίθανο. Δεν θα ξεκινούσε ποτέ πόλεμος για 2 στρατιώτες. Τύχη θέλουμε τώρα και υπομονή...Δυστυχώς έχει το πάνω χέρι σε όλα ο Σουλτάνος διότι έχει τα κατάλληλα εργαλεία. Έχει μία τεράστια εκλογική βάση (τσοπάνηδων, στα παράλια είναι αισθητά πιο αδύναμος), έχει χρήματα απ την ΕΕ καθώς τκν φοβίζει με τους πρόσφυγες που ανα πασα στιγμή τους στέλνει απέναντι, έχει αδύναμους αντιπάλους στα ανατολικά σύνορα και έτσι πήρε συριακά εδάφη και έχει και 2 Έλληνες στρατιώτες στην κατοχή του που τους πήρε χωρίς κόπο (έφταιγε και η χαλαρότητα και επαναπαυση του δικού μας στρατού, όλα έγιναν πιο αυστηρά και οργανωμένα ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ όπως πάντα αντί να ήταν πάντα έτσι). Τους Έλληνες ισως εντος καλοκαιριού να τους αφήσει αφού πρώτα κερδίσει τις εκλογές που έπονται σύντομα.