Ο Σαλβίνι στηρίζει την απόφαση της Αυστρίας να κλείσει ισλαμικά τεμένη

Ο Σαλβίνι στηρίζει την απόφαση της Αυστρίας να κλείσει ισλαμικά τεμένη Facebook Twitter
EPA
2

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι εξέφρασε την υποστήριξή του στην αυστριακή κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε σήμερα το κλείσιμο επτά μουσουλμανικών τεμενών και την απέλαση ιμάμηδων που κατηγορούνται ότι παραβίασαν νόμους της χώρας.

«Πιστεύω στην ελευθερία θρησκευτικής λατρείας, όχι στον θρησκευτικό εξτρεμισμό. Όποιος χρησιμοποιεί την πίστη του για να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία μιας χώρας πρέπει να απομακρύνεται», έγραψε ο γραμματέας της Λέγκα στο Twitter.

Παράλληλα, τόνισε ότι ελπίζει να μπορέσει να συναντήσει, ήδη από την επόμενη εβδομάδα, τον Αυστριακό ομόλογό του, για να συζητήσουν τις κατευθυντήριες πολιτικές γραμμές τους.

Τα σχέδια της αυστριακής κυβέρνησης παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία εκτός από τον συντηρητικό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς παρόντες ήταν και ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και ο υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ.

Συνολικά, έως και 60 ιμάμηδες που συνδέονται με την Τουρκία και οι οικογένειές τους, δηλαδή 150 άτομα συνολικά, ενδέχεται να απελαθούν από την Αυστρία, εξήγησε από την πλευρά του ο Κικλ.

«Οι παράλληλες κοινωνίες του πολιτικού ισλάμ και οι τάσεις ριζοσπαστικοποίησης δεν έχουν θέση στη χώρα μας», τόνισε ο Κουρτς, ενώ ο Στράχε υπογράμμισε ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Η απόφαση, διευκρίνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, συνδέεται με την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη αναπαράσταση από παιδιά ντυμένα με στρατιωτικές στολές μιας μάχης της οθωμανικής ιστορίας σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Βιένης, που συνδέεται με την τουρκική κοινότητα.

Φωτογραφίες από την αναπαράσταση της μάχης της Καλλίπολης, στην οποία συμμετείχαν παιδιά σε ένα τέμενος, δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα από το κεντροαριστερό περιοδικό Falter και προκάλεσαν αντιδράσεις από τους Αυστριακούς πολιτικούς.

Στις φωτογραφίες φαίνονται νεαρά αγόρια ντυμένα με στολή παραλλαγής να περπατούν σε παράταξη, να χαιρετούν στρατιωτικά και να κρατούν τουρκικές σημαίες μπροστά από ένα πλήθος άλλων παιδιών.

Αντιδρά η Τουρκία

Η Άγκυρα επέκρινε ως «ισλαμοφοβικό» και «ρατσιστικό» μέτρο την απόφαση της Αυστρίας.

«Το κλείσιμο από την Αυστρία επτά τεμενών και η απέλαση ιμάμηδων είναι αποτέλεσμα του λαϊκιστικού, ισλαμοφοβικού, ρατσιστικού κύματος διακρίσεων σε αυτή τη χώρα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Και πολυ σωστα κανουν.Πρεπει να τελειωνουμε με τους ταλιμπαν ολων των θρησκειων.Ισλαμοφασιστακια χριστιανοφασιστακια σιμιτοφασιστακια...μιλαμε για τους χαρντκορ ρατσιστες κ μισαλλοδοξους και οχι για τους πιστους που δεν ενοχλουν κ κρατουν τη θρησκεια ιδιωτικη τους υποθεση....τι λεει η αριστερα γι αυτα;τζιζ με τους μουσουλμανους ε γατακια;