ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.6.2018 | 02:55

Τι θα κάνω με τον σκύλο και τον Αντρα μου.

Παιδιά είμαι έγκυος στον όγδοο μήνα σχεδόν κι ενώ με τον άντρα μου από την αρχή που μείναμε μαζί πήραμε ένα σκυλάκι που αγαπήσαμε κ οι δύο πολύ, τώρα δεν το αντέχω........ Με ενοχλούν οι τρίχες, οι ψιλου, οι πατημασιές, η βρωμιά, η ανάσα του, ολαααα δε θέλω να βρίσκεται μέσα στο σπίτι κ ειδικά να αντιβαίνει σε κρεβάτι κ καναπέ.. Τώρα δε που θα έρθει κ το μωρό δε ξέρω το θα γίνει.. Το συζητάμε με τον άντρα μου κ προσπάθει να με καταλάβει αλλά δεν αλλάζει κάτι.. Πολλές φορές θυμώνει κι ολας με τα παράπονα μου.. Όπως κ να έχει θέλω ένα καθαρό σπίτι για τον ερχομό του παιδίου μας, θέλω ο σκύλος όμως να είναι καλά. Αν και έχω κήπο τα πράγματα γίνονται χειρότερα γτ μέσα έξω καθαρίζω όλη μέρα. Έχω κουραστεί πάρα πολύ δε ξέρω τι να κάνω.. Δεν τα προλάβαινω όλα.
21
 
 
 
 
σχόλια
Σε οσους κραζουν με περισση ευκολια την εξ... Αν ηταν αδιαφορη για τον σκυλο θα ανοιγε την πορτα και θα τον παρατουσε. Δε θα καθοταν να γραφει εδω. Ακομη και αν αποφασισει να τον δωσει αυτο δεν ειναι κατακριτεο. Το να σηκωνουμε το δαχτυλο με τοση ευκολια μονο φαρισαϊσμος μπορε
Αφου νιωθεις παραφορτωμενη ψαξε να δωσεις καπου τον σκυλο. Μην υπερβαινεις τις δυναμεις σου. Ακου το σωμα σου και τις αναγκες σου. Το μωρο που θα ερθει απαιτει τεραστια αποθεματα δυναμεων. Αν υπαρχει οικονομικη δυνατοτητα παρε γυναικα να βοηθαει στις δουλειες ανεξαρτητα αν θα κρατησεις το σκυλο ή οχι.
Θα κάνεις ακριβώς το ίδιο όταν θα είσαι έγκυος στο δεύτερο παιδί, και το πρώτο θα είναι γεμάτο ψείρες από το σχολείο, θα έχει τα χέρια λερωμένα με μερέντα και γαριδάκια και θα ουρλιάζει γιατί θα θέλει και βόλτα στις κούνιες με παγωτό: "ΥΠΟΜΟΝΗ".Κατά τα άλλα ό,τι σου είπαν και οι προηγούμενοι.
Εμένα πάλι με ξεπερνάει οτι κάποιος παρατάει τόσο εύκολα την ευθύνη της ζωής ενός πλάσματος, μόνο και μόνο επειδη δεν το έχει γεννήσει. Και μόνο επειδή αυτό εξυπακούεται περισσότερο καθάρισμα!Ο καθένας τα στανταρ του, τι να κάνεις...
Ψυχραιμια, η γυναικα ειναι με την κοιλια στο στομα και μετα ερχεται η 24X7 φροντιδα του νεογεννητου. ΔΕΝ θα τα προλαβαινει και τα δυο.ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ. Εξομολογουμενη, ο αντρας σου πρεπει να καταλαβει οτι μωρο_σκυλι_σπιτι ειναι ΚΑΙ δικα του και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να συμμετεχει ενεργα.
Η κοπέλα είπε ότι ψάχνει μια λύση γιατί είναι έγκυος και κουράζεται δεν ειπε οτι δεν το θελει και αμέσως όλοι την κραξατε. Αν εσύ βάζεις τα παιδιά σου το ίδιο με το σκύλο σου τι να πω, το ποιο πιθανό να μην έχεις για να κάνεις τέτοιες συγκρίσεις.
Καλημερα κ καλως να δεχτειτε το νεο μελος. Απο χτες που διαβασα την εξομολογηση εκνευριστηκα πολυ ειναι η αληθεια.καταρχην, το να εχει το σκυλι ψυλλους φταιτε αποκλειστικα εσεις.διοτι το εχετε αφησει στην μοιρα του.δεν γνωριζετε πως ακομη κ στον κηπο σας που βγαινει θα επρεπε να του βαζετε αμπουλα ή αντιπαρασιτικο κολλαρο ή εστω να το ψεκαζετε?κτηνιατρο το πηγατε να σας τα πει ολα αυτα?διοτι ειναι τα πρωτα που συμβουλευουν.δε νομιζω πως το σκυλι θα ειναι χαρουμενο να ξυνεται κ ολοσκερως ολη μερα.κατα δευτερον το τριχωμα του σκυλιου πεφτει 2 φορες το χρονο. Τον υπολοιπο καιρο χρειαζεται μπανιο κ με ειδικη βουρτσα κανεις χτενισμα η οποια ειναι φτιαγμενη ακριβως γιαυτο.για να παιρνει το τριχωμα που ειναι περιττο επανω του.κατα τριτον η ανασα του σκυλου μυριζει απο αυτα που τρωει.ενας καλος κτηνιατρος μεσα στις συμβουλες που θα δωσει ειναι να του βουρτσιζεις τα δοντια.ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ εσενα θα σου μυριζει η ανασα του αλλα για λογους καλης ζωης του σκυλου κ επειτα υγιεινης.κατα τεταρτον αν το αγαπουσες οπως λες θα διαβαζες να μαθεις πως μπορουν να συνυπαρξουν παιδι κ ζωο, πως πρεπει να συμπεριφερθειτε εσεις, η εστω να φερεις καποιον εκπαιδευτη να σας δωσει συμβουλες.ενας υπευθυνος ιδιοκτητης ζωου αυτο θα εκανε.κατα πεμπτον το οτι εχετε κηπο δεν σημαινει πως αρκει για το σκυλο.τα σκυλια χρειαζονται τουλαχιστον 2 βολτες την ημερα να ξεδινουν να μυρισουν να ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ με τα παντα εκει εξω.ειχα απο μωρο παιδι σκυλια κ παντα αυτο που μας ελεγε ο κτηνιατρος κ ο εκπαιδευτης ηταν θα το πατε εξω να καταλαβει τι ειναι η κινηση η εξατμιση η φασαρια ο ηλικιωμενος παιδια σε καροτσια ανθρωποι με μπαστουνια αλλα σκυλια μικρα μεγαλα κτλ. Αυτο λεγεται κοινωνικοποιηση στα παντα!ναι θελει υπομονη ομως απο οτι καταλαβαινω δεν εχετε ασχοληθει καν. Σε αυτο που μπορω να σε καταλαβω ειναι η κουραση κ εκει θα πρεπει να συζητησεις με τον αντρα σου να αναλαβει καποια βασικα.την βολτα του την καθαριοτητα κτλ.ο αδερφος μου που εκανε παιδι ζουνε αρμονικα ολοι ομως τα του σκυλου πια,βολτες μπανιο κτηνιατρους κτλ τα ανελαβε εκεινος.ενα ζωο το οποιοδηποτε ζωο εχει νοημοσυνη αισθηματα μεχρι εκει που φτανει σαφως που σημαινει οτι αγαπα κ ειναι δεμενο με την οικογενεια που μεγαλωνει.κ επειδη τυγχανει να ειμαι απο αυτους τους ανθρωπος που ταιζουν ζωα που εχουν πεταχτει απο σπιτια γιατι καποιος απλα αποφασισε οτι δεν τα αντεχει, υπαρχουν φορες που απο την θλιψη τους σταματανε να τρωνε να πινουν νερο απλα για να πεθανουν!γινετε υπευθυνοι απεναντι σε κατι που οταν το πηρατε,ΞΕΡΑΤΕ οτι για τα επομενα 15 χρονια θα ειναι κ αυτο, η οικογενεια σας.
1. Η μυρωδιά σε ενοχλεί λόγω εγκυμοσύνης.2. Για τους ψύλλους θα απευθυνθείτε στον κτηνίατρο (έπρεπε ήδη να το έχετε κάνει, θεωρώ).3. Για το κρεβάτι και τον καναπέ έτσι το μάθατε το ζώο, δε φταίει. Μην τον μάθεις να ανεβαίνει στην κούνια του μωρού. 4. Η ύπαρξη κατοικίδιου ενισχύει την υγεία των παιδιών. Τα δικά μου είναι από νεογέννητα αγκαλιά με τη γάτα και είναι υγιέστατα. Βεβαίως η γάτα είναι εμβολιασμένη και δεν έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα.5. Θα ρωτήσεις τον κτηνίατρο ή κάποιον εκπαιδευτή σκύλου πώς θα γίνει η πρώτη επαφή με το μωρό. 6. Ο άντρας σου δε βοηθάει με το σκύλο και τις δουλειές γενικότερα; Αν όχι, ώρα να αρχίσει.
'Ηθελα να γράψω για το 6, από εκεί προέρχεται η γκρίνια. Αν ήταν αυτός απάνω κατ'απάνω στην καθαριότητα να τη βοηθάει, ώστε να μην τρέχει η άλλη με την κοιλιά στο στόμα με σφουγγαρίστρες και κουβάδες, δε νομίζω να την ενοχλούσε μετά ακόμα και η ανάσα του σκύλου.'Οταν όμως πέφτουν όλα τα πρακτικά θέματα πάνω σου και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις είτε σωματικά είτε γιατί έχεις άλλες προτεραιότητες, τότε αυτομάτως θες να πετάξεις πράγματα να ελαφρύνεις την καθημερινότητά σου. Δυστυχώς τα κατοικίδια πολλές φορές "πετιούνται" για τέτοιους λόγους.'Εχω ζήσει στο περιβάλλον μου παρόμοια περίπτωση, όπου οικογένεια με 5παιδιά "πέταξαν" το σκύλο απ'το σπίτι, γιατί ο πατέρας έσπασε το πόδι και δεν μπορούσε να δουλέψει, η μάνα έκανε κάτι μεροκάματα, αλλά είχε φρικάρει που τους είχε όλους μέσα στο σπίτι και είχε χάσει τη σειρά της με τις δουλειές. Ξαφνικά της έφταιξε το σκυλί, μετά από τόσα χρόνια και ήθελε να το ξαποστείλει επιτόπου. Το πήρε μια φίλη σπίτι της για να μην καταλήξει στο δρόμο, με όλα τα πραγματάκια του, έκανε τα απαραίτηρα έξοδα κουρέματα, εμβόλια κτλ. Υπόδειγμα το σκυλί, μαθημένο, ήσυχο.Μετά από ένα-δυο μήνες (που είχε συνέλθει ο άντρας της) πήρε η μαντάμ τηλέφωνο και στην αρχή με παρακάλια (τάχα μου οτι κλαίνε τα παιδιά) κι έπειτα με απειλές πήρε πίσω το σκύλο και η φίλη μου δεν "ξαναέσωσε" σκυλί ράτσας από σπίτι, παρά υιοθέτησε ένα κουτάβι απ'τα σκουπίδια αρκετό καιρό μετά.
Πω ρε Λέμον, με "σκότωσες" με την περιγραφή της αναγκαστικής μετακόμισης του σκυλάκου, ειδικά το "...με όλα τα πραγματάκια του...". Φαντάστηκα έναν σκυλάκο να χτυπάει την πόρτα και να 'χει ένα μπογαλάκι στον ώμο :)Συμφωνώ με την ουσία: α) προσαρμοστικότητα ως προς τον καταμερισμό εργασιών και β) το ζωντανό είναι μέλος της οικογένειας.
Ε μα ξέρεις τι προίκα έχει ένας σκυλάκος; Κουβερτάκι, ταΐστρα, ποτίστρα, παιχνίδια, κολάρα, λουριά, κρεβατάκι, σαμπουάν, βούρτσα κτλ κτλ. 'Οχι μπογαλάκι, βαλίτσα με ροδάκια σέρνει ο καημένος :)Είσαι ευαίσθητος άνθρωπος και το έπιασες αμέσως, αυτή την εικόνα ήθελα να μεταφέρω.
Πως δεν ξέρω. Ανυπομονώ να δω τον "ανιψιό" μου, τον γερό-λυκο της μικρής αδερφής μου :)Βέβαια, αυτός είναι ρέμπελος και κυνηγάει τις δικές μου συμπάθειες, τις αγριόγατες της γειτονιάς που δεν πρόλαβε να μπει το καλοκαίρι και έμαθα ότι ξεπάστρεψαν ήδη έναν αρουραίο και ένα φίδι! (σε προαστιακό κέντρο). Αυτός, εάν ποτέ κατάφερνε να "ξεφύγει" από την αδερφή μου, θα το έκανε με στυλ... τα μπογαλάκια φορτωμένα στο καλάθι τρίτροχης μηχανής :)
Αυτά έπρεπε να τα είχες σκεφτεί προτού βάλεις τον σκύλο στη ζωή σου. Έτσι πάει όταν έχεις σκύλο και αναλόγως μαθαίνεις να καθαρίζεις περισσότερο και αναλαμβάνεις την περιποίηση του για να μην μυρίζει. Το ίδιο ισχύει και για την συμπεριφορά του. Τώρα που είσαι έγκυος είναι λίγο πιο ευαίσθηση/ευέξαπτη με μυρωδιές, νεύρα, κλπ. Σκέψου το κι αυτό.Τώρα το θέμα σκύλου-μωρού, εξαρτάται από τον άνθρωπο. Είναι πολλά τα ζευγάρια που έχουν κάνει μωρό και φυσικά έχουν και σκύλο. Άλλοι δεν το θέλουν αυτό. Τουλάχιστον αν είναι να τον δώσετε μην τολμήσετε να τον εγκαταλείψετε πουθενά... Βρείτε του ένα καλό σπίτι.
Αυτο με την υγιεινή που λέτε έλεος δηλαδή, σκυλί που ζεί μέσα στο σπίτι ειναι, μ ενα κούρεμα στο γιατρο κ ενα σκούπισμα σφουγγάρισμα τελείωσε η υπόθεση.. και επίσης τα μωρά που ζούνε σε ίδιο περιβάλλον με σκυλιά ειναι ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΑ! Αυτο το αγαπάμε αλλά... να πάτε να το πείτε άλλου. Το σκυλί σας θα αγαπήσει το μωρό και το μωρό το σκυλί, εστίασε σε άλλα προβλήματα και όχι στο σκυλάκι που σίγουρα απο ¨αγάπη¨που έπερνε απο σένα τώρα εισπράττει μια απέχθεια.
Οχι ειναι απλα υγιεστατα αλλα αναπτυσσουν κ αντισωματα.συν το οτι γινονται φιλοζωοι ανθρωποι σχεδον εκ γενετης.Τι να πω...2018 κ μερικα πραγματα δε θα αλλαξουν ποτε.περιπτωσεις ανθρωπων που δεν επρεπε να αποκτησουν κατοικιδιο ποτε.
Κλασσικά άτομα που παίρνουν σκύλο ,κουράστηκαν κ ψάχνουν τρόπο να το ξεφορτωθούν .... Οι ψύλλοι αντιμετωπίζονται με αμπούλα , καναπές και κρεβάτι μια χαρά είναι ο σκυλος ,όπως το έμαθες έτσι θα φέρεται . Οι πατημασιές βγαίνουν αν καθαρίζετε τα πατουσακια του πριν μπείτε σπίτι .Μια φορα τη ημέρα σκούπα κ σφουγγάρισμα να βάζετε κ είναι καθαρό το σπίτι .Δεν νομίζω το θέμα να είναι ο σκύλος ,τόσες έγκυες γυναίκες είχαν κ έχουν σκυλιά . Αλλού είναι το πρόβλημα κ ρίχνεις την ευθύνη στο σκύλο
Καλημέρα καταρχάς και καλώς να δεχτείτε το νέο μέλος της οικογένειας σας,το μωράκι σας!Να είναι Υγιή και Ευτυχισμένο στην ζωή του..Τώρα κοίταξε,όσο φιλόζωοι και να είμαστε οι άνθρωποι,τώρα που είσαι έγκυος είναι λογικό να σε ενοχλούν οι μυρωδιές κτλ και πόσο μάλλον όταν έρθει το μωράκι σας είναι και το θέμα της υγιεινής,κακά τα ψέματα...Ο άντρας σου θα πρέπει να δείξει κατανόηση για αυτό.Αφού έχετε αυλή μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτάκι και να μάθει να κάθεται εκεί το σκυλάκι σας τουλάχιστον για αρχή.Αυτό δεν σημαίνει πως δεν το αγαπάτε αλλά χρειάζεσαι και εσύ λίγη προσοχή στην κατάσταση που βρίσκεσαι και έπειτα προέχει και η Υγεία του μωρού και η υγιεινή στον χώρο που θα είναι...Πρέπει να του δώσεις να καταλάβει πως δεν νιώθεις καλά με όλο αυτό και προσπάθησε να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς..Κουβαλάς και μια ψυχούλα μέσα σου,λογικό να μην μπορείς να τρέχεις για όλα κάθε μέρα..

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ