ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.6.2018 | 18:07

Δεν το καταλαβαίνω.

Όταν ένα ζευγάρι έχει χωρίσει και έχει ενήλικο παιδί που ζει στο εξωτερικό, για ποιο λόγο θα πρέπει να βρίσκεται και δεν επικοινωνεί με το τηλέφωνο; Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει να βρίσκονται οι δυο τους για φαγητό και τι έχουν να πούνε που δεν λύνεται αλλιώς. Εγώ ξέρω άλλοι χωρισμένοι επικοινωνούν μια φορά το χρόνο στο τηλέφωνο δεν βρίσκονται σε φαγάδικα σχεδόν κάθε μήνα. Το παιδί είναι πρόφαση ας λέει ότι θέλει δεν θα το ανεχτώ πλέον μέχρι εδώ ήταν και ότι γίνει.
6
 
 
 
 
σχόλια
Μα δεν καταλαβαίνω τέτοιες καταστάσεις. Για να έχουν ενήλικο παιδί, σίγουρα έχουν μοιραστεί πάνω από 18 χρόνια. Είναι ανάγκη λοιπόν, κάθε διαζύγιο να συνεπάγεται τσακωμούς και έχθρες; Δεν μπορεί αυτοί οι δύο πρώην σύντροφοι, οι οποίοι μοιράζονται και ένα παιδί, από σεβασμό στον εαυτό τους και στην κοινή τους πορεία, να κρατάνε μια πολιτισμένη σχέση; Όχι, δεν πιστεύω πως θα καταλήξουν στο κρεββάτι. Αν πάλι είναι τέτοια η ροπή της κατάστασης, δεν μπορείς να το αποφύγεις, όσα και να απαγορεύσεις στον σύντροφο σου. Άσε που αφήνεις την ανασφάλεια σου να παίρνει αποφάσεις. Γιατί δεν το συζητάς πολιτισμένα με τον σύντροφο σου και δες τι θα σου απαντήσει. Είναι ανθρώπινο να αισθάνεσαι ανασφάλεια. Δεν έχεις βιώσει γάμο με διαζύγιο και σίγουρα, η πλειοψηφία των παραδειγμάτων στο περιβάλλον σου, δεν είναι τόσο αρμονική. Ίσως να θελήσει να βρει τρόπο να σε κάνει να αισθανθείς σιγουριά, χωρίς όμως να «τιμωρήσει» την πολιτισμένη σχέση με την πρώην γυναίκα του/μητέρα του παιδιού του.
Εννοείται πως οφείλουν να είναι κοντά και να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία. Έχεις γράψει πάλι την ίδια εξομολόγηση πάντως. Μπορεί επίσης να έχουν μια φιλική σχέση. Φυσικά το να φλερτάρουν και να παίζουν μεταξύ τους είναι ένα ενδεχόμενο αλλά αυτό θα το δεις μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της συμπεριφοράς του συντρόφου σου. Μπορείς να φροντίσεις να μάθεις διακριτικά αν από την στιγμή που χώρισαν έχουν μια σταθερή μεν επαφή χωρίς εμπρός-πίσω ή το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ταίρι αν περιμένει μια ευκαιρία να τα βρούνε; Σου 'χει δώσει γενικά δείγματα αναξιοπιστίας ο/η σύντροφός σου; Έχει απιστήσει; Αν ναι, το πρόβλημά σου δεν έχει να κάνει με μια μηνιαία συνάντηση. Έχεις κακό σύντροφο άσχετα με τον γονεϊκό του ρόλο.
Κοίτα μπορεί το μια φορά το χρόνο τηλέφωνο να μην είναι στο μέσο όρο, αλλά ούτε και το φαγάδικο κάθε μήνα είναι! Είναι προφανές ότι τους αρέσει να πηγαίνουν σε φαγάδικα μαζί! Αν σου λέει ότι το κάνουν για το παιδί, σου λέει ψέμματα. Προσπάθησε να κάνεις ειλικρινή κουβέντα και σκέψου εσύ τι μπορείς να δεχτείς και τι όχι!
Δεν το καταλαβαινεις γιατι υποθετω δεν εχεις παιδια;Δυστυχως για σενα,ευτυχως για το παιδι, η επικοινωνια θα πρεπει να υπαρχει.Ποιοι υπευθυνοι γονεις επικοινωνουν 1 φορα το χρονο αναρωτιεμαι.Οπως ειπε κ στο παραπανω σχολιο,πριν βαλεις κανενα διλημμα ή εγω ή ο/η πρωην κ οτι εχει να κανει με το παιδι,μονο χαμενος/η θα βγεις.