ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.6.2018 | 14:59

Διαδικτυακές σχέσεις και σχέσεις από απόσταση.

Θέλουμε δε θέλουμε το διαδίκτυο έχει μπει στη ζωή μας και είναι ένας τόπος συνάντησης και γνωριμίας όπως είναι κάθε άλλος τόπος. Επιπλέον μπορείς να μιλήσεις με ανθρώπους όταν είσαι σπίτι μετά τη δουλειά οποιαδήποτε ώρα χωρίς να πρέπει να βγεις έξω. Είναι μέσα στις πιθανότητες να γνωρίσεις κάποιο άτομο που μένει πολύ μακριά και να σου αρέσει πολύ ή να δεις πως ταιριάζετε. Άνθρωποι γνωρίζονται και ερωτεύονται και παντρεύονται ακόμη ανθρώπους που γνωρίζουν στο διαδίκτυο όσο και να προσπαθείτε να το αφορίσετε συμβαίνει όλο και συχνότερα. Πολλοί άνθρωποι που γνωρίζω και αποτρέπουν άλλους από το να κάνουν σχέσεις από το διαδίκτυο ή με απόσταση είναι θέμα χρόνου μέχρι να το κάνουν οι ίδιοι και μετά ξεχνάνε αυτά που λέγανε. Όταν γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο που σε γοητεύει τα ξεχνάς όλα και το βλέπεις αλλιώς και ας μένει στον Καναδά. Εδώ λέμε να έχουμε την τύχη να γνωρίσουμε τον άνθρωπό μας δεν γίνεται να τον απορρίψουμε επειδή μένει μακριά ή επειδή τον γνωρίσαμε στο διαδίκτυο, εγώ δεν ξέρω κανέναν που να το έκανε αυτό ότι και να έλεγε πριν του συμβεί. Σε μερικά χρόνια αν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που να συμβουλεύουν τους άλλους να αποφεύγουν γνωριμίες και σχέσεις από το διαδίκτυο θα ακούγονται γραφικοί. Ούτε μπορεί να βρεθεί κανείς τόσο σύντομα ανάλογα τις υποχρεώσεις την οικονομική δυνατότητα και την απόσταση που πρέπει να καλύψει. Εγώ γνώρισα τον άνθρωπό μου στο διαδίκτυο αλλά έμενε πολύ μακριά και μιλούσαμε ολόκληρους μήνες πριν μπορέσουμε να βρεθούμε. Πολλοί μου λέγανε πως αυτά είναι βλακείες και πως δεν λέγεται σχέση αυτή η κατάσταση αλλά τώρα ζούμε μαζί κανείς μας δεν επηρεάστηκε ευτυχώς από τα λόγια των άλλων. Παρεμπιπτόντως εκείνες που μου τα λέγανε εμένα ακόμη μόνες τους είναι. Μην ακούτε κανέναν και κάντε αυτό που σας λέει η καρδιά σας αν άκουγα εγώ αυτά όλα που λέγανε δεν θα ήμουν εδώ που είμαι, ήταν δύσκολα αλλά άξιζε τον κόπο όλο αυτό που περάσαμε. Μου λέγανε δεν λέγεται σχέση και πως αυτός με κοροϊδεύει και περνάει την ώρα του ενώ δεν τον ξέρανε. Εγώ από την πρώτη στιγμή ένιωσα κάτι διαφορετικό και ας ήταν τόσο μακριά και ήξερα πως θα αργήσω να τον συναντήσω. Και χαζή με λέγανε επειδή δεν ήθελα να γνωρίσω άλλους και ότι θέλετε, για αυτό σας λέω μην ακούτε κανέναν καμιά φορά ζηλεύουν ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται σημασία έχει μόνο να ξέρει κανείς τι θέλει και να παλέψει για αυτό.
3
 
 
 
 
σχόλια
Το ότι πέτυχε η δική σας σχέση, δεν ήταν τυχαίο. Χρήσιμο το διαδίκτυο για μια πρώτη γνωριμία, αλλά εάν υπάρχει εκατέρωθεν ενδιαφέρον η δια ζώσης συνάντηση δεν πρέπει να καθυστερήσει υπερβολικά. Η σχέση από απόσταση είναι άλλη, μεγάλη κουβέντα (τα έχω γράψει, ας μην επαναλαμβάνομαι).
Eξαρτάται η περίπτωση. Εσύ μπορεί να πέτυχες μία τέτοια σχέση και άλλοι να απέτυχαν και να έφυγαν πληγωμένοι. Δεν σημαίνει πως η απόσταση πάντα θα καταλήγει σε γάμο και τελοσπάντων κάπου έστω θετικά. Επίσης και η σχέση από κοντά άλλοτε πετυχαίνει και άλλοτε πληγώνει επίσης. Όλα είναι σχετικά και δεν υπάρχουν κανόνες, εξαρτάται από το ποιόν του καθενός που απαρτίζει μία σχέση κατά πόσο λειτουργούν μαζί ως μονάδα, με ειλικρίνεια, σεβασμό και θέληση. Μην είσαι απόλυτη γιατί η σχέση από απόσταση μπορεί να αρχίζει με βάσεις και στο τέλος να λήγει άδοξα. Προσωπικά επειδή βγήκα πρόσφατα πληγωμένη από μία τέτοια σχέση δεν θα ήθελα ξανά να τη βιώσω.
Εγώ μαζί σου. Κι αν ο άλλος φερθεί άσχημα δεν φταίει το διαδίκτυο κι ας φέρεται άψογα δια ζώσης. Ένα και το αυτό είμαστε παντού. Στο σπίτι, στη δουλειά... στο διαδίκτυο. Απλά, δεν ταιριάζουν όλοι οι τρόποι γνωριμίας σε όλους. Σ' όποιον δεν ταιριάζει αυτός ο τρόπος, ας μην γνωρίζει κόσμο. Ή κι αν θέλει να παίξει, ας το ξεκαθαρίσει εξαρχής. Την ποιότητα μιας αλληλεπίδρασης την καθορίζουμε εμείς κι όχι ο τρόπος επαφής. Αυτές είναι δικαιολογίες για όσους δεν έχουν το σθένος ν' αναλάβουν τις όποιες ευθύνες τους αναλογούν.